Помош: Вируси, црви и разни штетници

VisualBasic2008

Хобист
Член од
4 март 2012
Мислења
196
Поени од реакции
46
Мене ми е проблем ова dllhost.exe И svhost.exe (вирус ли е? )
цело време ми фаќа пола и повеќе од CPU-то и кочи и Broswer и се’
--рчкав по Resource Monitor и се снадов малку да не кочи (му мавам suspend process на него и на svchost.exe) aма сакам да го решам проблемот :(

Прегледај го приврзокот 98628
Дали предходно исто така ти кочеше или не?
Инаку за да се осигураш симни ја оваа програма:
http://downloads.novirusthanks.org/files/uploader_setup.exe
Програмава е за да селектираш процес да се скенира на онлајн скенер, ти пробај така сите скенирај ги.
Еве ти скриншот како:

Со среќа, и кажи што ќе бидне...

Член од
17 март 2014
Мислења
601
Поени од реакции
1.662
Дали предходно исто така ти кочеше или не?
Инаку за да се осигураш симни ја оваа програма:
http://downloads.novirusthanks.org/files/uploader_setup.exe
Програмава е за да селектираш процес да се скенира на онлајн скенер, ти пробај така сите скенирај ги.
Со среќа, и кажи што ќе бидне...
Ова одамна почна вака не знам од кога баш и Windows сменив и пак ме зафркава :(
Инаку за програмчево ми покажува oва:

Capture.JPG

VisualBasic2008

Хобист
Член од
4 март 2012
Мислења
196
Поени од реакции
46
Ова одамна почна вака не знам од кога баш и Windows сменив и пак ме зафркава :(
Инаку за програмчево ми покажува oва:

Прегледај го приврзокот 98734
Имаш интернет пуштено за програмчево?
Мислам дека не е вирус туку е нешто друго затоа што ти си инсталирал нов виндоус (со што би требало да се избриши вирусот, ако воопшто имало, нормално ако си ги форматирал двата хард диска)..

Член од
17 март 2014
Мислења
601
Поени од реакции
1.662
Имаш интернет пуштено за програмчево?
Мислам дека не е вирус туку е нешто друго затоа што ти си инсталирал нов виндоус (со што би требало да се избриши вирусот, ако воопшто имало, нормално ако си ги форматирал двата хард диска)..
Па не знам како се пушта интернет на ова ...:tapp:
Има нешто сервери ама на сите ми вика OFFLINE :(
--------------
Инаку двата драјва ги форматирав :)
ги споив во еден :vozbud:

VisualBasic2008

Хобист
Член од
4 март 2012
Мислења
196
Поени од реакции
46
Па не знам како се пушта интернет на ова ...:tapp:
Има нешто сервери ама на сите ми вика OFFLINE :(
--------------
Инаку двата драјва ги форматирав :)
ги споив во еден :vozbud:
Абе сними си aнтивирус и мaвни еден фул скен, тoј и прoцесите ги скенирa и сите други фaјлoви.

Член од
16 јуни 2013
Мислења
42
Поени од реакции
10
луѓенца помош! имам аваст антивирусна и од пред неколку дена ми покажува - веб штит има блокирано опасна веб страна или фајл! известувањата ме полудуваат! не знам како да се отарасам од ова чудо и скенирав и се ама јок! вака почна да ми прави откако гледав некој филм на пустата филмовизија, нешто требаше да се симне за да се гледа филмот и оп проблем! фала однапред

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Имам аваст антивирус и последниве 3-4 дена а уклучам хром ми дава по минимум 10-15 известувања за malware, чаре ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Скен со Hitman pro, Malwarebytes.[DOUBLEPOST=1412208677][/DOUBLEPOST]
луѓенца помош! имам аваст антивирусна и од пред неколку дена ми покажува - веб штит има блокирано опасна веб страна или фајл! известувањата ме полудуваат! не знам како да се отарасам од ова чудо и скенирав и се ама јок! вака почна да ми прави откако гледав некој филм на пустата филмовизија, нешто требаше да се симне за да се гледа филмот и оп проблем! фала однапред
Горниот пост.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.906
Поени од реакции
25.255
Kako da gi iscistam ovie? Se somnevam deka gi zakaciv koga instalirav ad block na mozilata. Imam nod32 antivirus inace. Naogja paraziti, cisti, ama ne i ovie.

Namnlös.jpg

Mi instalira i programi:

Namnlös2.jpg

Namnlös3.jpg

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Kako da gi iscistam ovie? Se somnevam deka gi zakaciv koga instalirav ad block na mozilata. Imam nod32 antivirus inace. Naogja paraziti, cisti, ama ne i ovie.

Прегледај го приврзокот 108327

Mi instalira i programi:

Прегледај го приврзокот 108328

Прегледај го приврзокот 108329
Strak na barot u desniot kjosh (crtkite) tools>extensions i otstikliraj se osven AD Block... Iscisti kesh (CRTL+H) begining of time...restratiraj brauser!

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.043
Здраво

мене многу ми кочи компјутерот, незнам што да правам?

помош малку. чистен е скоро од вируси.

Фала поздрав

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Кога сум пуштен на Хром цело време Аваст ми наоѓа malware. Одам во сетингс, екстенжнс, и има некое си BuyNSave, го бришам од Хромот и се смитува Авастот, ама кога ќе го изгасам Хромот и после пак кога ќе го уклучам ете ти го пак тоа бајендсејв...
Има чаре за тоа како да се избрише ?
Барав нешто на гугл ама не се снајдов, т.е. не разбрав како треба да се избрише...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога сум пуштен на Хром цело време Аваст ми наоѓа malware. Одам во сетингс, екстенжнс, и има некое си BuyNSave, го бришам од Хромот и се смитува Авастот, ама кога ќе го изгасам Хромот и после пак кога ќе го уклучам ете ти го пак тоа бајендсејв...
Има чаре за тоа како да се избрише ?
Барав нешто на гугл ама не се снајдов, т.е. не разбрав како треба да се избрише...
Ако си на Windows 7 оди тука и избриши ги сите фолдери, тие се екстензиите. После инсталирај си ги пак тие што ти требаат.

C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions

Или пиши го ова во RUN само место USERNAME пиши го твојот USER, или оди „пешки“ ама ќе треба да имаш Show Hidden Files.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ако си на Windows 7 оди тука и избриши ги сите фолдери, тие се екстензиите. После инсталирај си ги пак тие што ти требаат.

C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions

Или пиши го ова во RUN само место USERNAME пиши го твојот USER, или оди „пешки“ ама ќе треба да имаш Show Hidden Files.
Го копирав твоево и ги избришав сите папки освен една зошто нејќеше да ја избрише така (како шо разбрав тоа ми било темата на хромот) и џабе еве го пак си стои тоа бајнсејв...

Kajgana Shop

На врв Bottom