Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Дај бе некој нека каже ФПИ дали е скратено нешто од последната глава. Девојка ми има стара книга и има чкртнато некои лекции, знам оти имаше еден дечко што ни предаваше за овие Осигурителните компании па ваљда треба да се учи за тие, ама за пензиските фондови треба ли? Цело време иам чувство оти не треба и не ми се учат тие упм. :D

Дај бе некој нека каже ФПИ дали е скратено нешто од последната глава. Девојка ми има стара книга и има чкртнато некои лекции, знам оти имаше еден дечко што ни предаваше за овие Осигурителните компании па ваљда треба да се учи за тие, ама за пензиските фондови треба ли? Цело време иам чувство оти не треба и не ми се учат тие упм. :D

*Од 18та глава не треба - од 335 до 338 стр, исто така и од 350 до крај.
*19та глава не треба.:)

*Од 18та глава не треба - од 335 до 338 стр, исто така и од 350 до крај.
*19та глава не треба.:)
Фактички лекциите за Видови полизси за животно осигурување (која почнува на 335) и Осигурување од ризикот на живтото (која завршува на 338) или не треба и таа што почнува на 338, Компании за осигурување на имоти и несреќи?

А за од 350 не треба темата за Финансиски компании така?

Фала. :)

Фактички лекциите за Видови полизси за животно осигурување (која почнува на 335) и Осигурување од ризикот на живтото (која завршува на 338) или не треба и таа што почнува на 338, Компании за осигурување на имоти и несреќи?

А за од 350 не треба темата за Финансиски компании така?

Фала. :)
Да, лекциите за видови полиси за животно осигурување и таа другата не треба, таа од 338 - компании за осигурување на имоти и несреќи треба.
Финансиски компании не треба.

Ништо ;)

Има некој денес што полагал аграрна политика да сподели што прашања се паднале?

Мислите ќе праат проблем ако уплатам преку смс административна такса сега за втор колоквиум ?

Мислите ќе праат проблем ако уплатам преку смс административна такса сега за втор колоквиум ?
Не прават проблем. Јас до сега имам уплаќано преку смс повеќе од 10 пати и никој ништо не ми кажал.

Не прават проблем. Јас до сега имам уплаќано преку смс повеќе од 10 пати и никој ништо не ми кажал.

Токму така, само терајте си со уплаќање преку СМС, јас завршив со уплатено над 15 колоквиуми на овој начин и немав никаков проблем на крајот, така да без гајле :)

мислев дали се плака нешто + освен административната такса?
Хаха знам, малце се шалев :icon_mrgr:

Инаку, треба електронски да го имаш пријавено, пријава за испит и на неа административна такса и тоа е се што ти треба. :)

Кејсови
втор колоквиум:
Дали одборот на Енрон е делумно виновен? – страна 375
- Одборот не успеал да ги исполни доверените обврски претставувајќи ги акционерите
- Само еден од членовите на одборот на Енрон ја изразил својата загриженост кога ова се случувало

Зелените напред на коридорот два –страна 308
- Прибавување на информации
- Емисијата на гас на стаклениците
- Подобрување на ефикасноста на камионите
- Мерењето на намалувањата

Се паднаа истите кејсови ама различни прашања. :LOL:

delovna etika izboren mie ama jas vo 2 ra godina ke se prefrlam na drug fakultet ekonomski ne vo skopje, i tamu ne go uchat ovaj predmet i od.faks mirekoja da.ne go polagam oti nema da mi go priznaat i sega na kolokvium na prv neodef da go polagam,isea za.na ispit treba da go prijavam deka ke gopolagam ili voopshto daneodam nida prijavuvam ninishto? oti nesakam da go polagam oti nema da mi go priznaat ama nzm dali mora daodam napolaganje ida go padnam primer da neucham oti i onaka ne mi go priznava,dali da go prijavam za ispit ili ?

Се паднаа истите кејсови ама различни прашања. :LOL:
Да не знаеш случајно како беше точно прашањето (конкретно за кејсот од темата Општествена одговорност) и кои беа точните?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom