Па ти напишав . Значи ако имаш работа пријавен престој нема потреба од визаZnaci na start muabetot bese ako eden od partnerite ima bg pasos drugiot na koj nacin bi odel i koja e procedurata za familijarna viza.
Па ти напишав . Значи ако имаш работа пријавен престој нема потреба од визаZnaci na start muabetot bese ako eden od partnerite ima bg pasos drugiot na koj nacin bi odel i koja e procedurata za familijarna viza.
Toa e dobro ili loso i mene mi se smeni istotoденеска беа резгледувани и од 2012 та година и на мојот другар од дополнителна проверка му се смени во задолжителна процедура ама тој имаше од деду му стар документ и тој го однесе пред 2 недели и денеска му се смени статусот да ве известам
Kakov dokument odnese ako moze da pises?Deneska i na mene mi se smeni nesto na brojceto
bev na dopolnitelna proverka sega mi pisuva deka sum na zadolzitelna procedura.
Dali nekoj znae dali odi na podobro ili na poloso
Blagodaram
cekam od 2012 godina[DOUBLEPOST=1418829348][/DOUBLEPOST]
Toa e dobro ili loso i mene mi se smeni istoto
Pa od moj dedo ima bugarski pasos na majkami e cickoKakov dokument odnese ako moze da pises?
Na dobro.Deneska i na mene mi se smeni nesto na brojceto
bev na dopolnitelna proverka sega mi pisuva deka sum na zadolzitelna procedura.
Dali nekoj znae dali odi na podobro ili na poloso
Blagodaram
cekam od 2012 godina[DOUBLEPOST=1418829348][/DOUBLEPOST]
Toa e dobro ili loso i mene mi se smeni istoto
Тоа е добро што те вратиле у процедура а тој на тебе не ти е роднина по права линија туку по дијагонална !Pa od moj dedo ima bugarski pasos na majkami e cicko
Pa bi trebalo da castes za nekoj dve tri nedeli ako ti gi prifatat dokumentite.Денеска и мене ми се смени статусот пишува-Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.Однесов стари документи и конкретно што значи ова и што следува по ова т.е. што треба да очекувам и ако е позитивно за колку време.
А кога ги однесе документите од прилика?[DOUBLEPOST=1418836877][/DOUBLEPOST]Денеска и мене ми се смени статусот пишува-Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.Однесов стари документи и конкретно што значи ова и што следува по ова т.е. што треба да очекувам и ако е позитивно за колку време.
Иначе права линија ти е мајка/татко баба/дедо прабаба/прадедо се што е различно од ова чичко братучеди и слично е диагонална линија! ја барем мислим такаНеможам да те разберам за права и дијагонална линија ....
Сакаш да кажеш дека ми е подалечен
Но јас мислам дека иста крв сме и имаат исти родители со дедо ми т.е тие се браќа.
На мајками презимето (моминското) е исто со нив мајками е со исто име и исто презиме од неговата мајка...[DOUBLEPOST=1418833783][/DOUBLEPOST]дај боже сите што чекаме да добиеме ... СО СРЕЌА И НА ВАС ПА ДОКОЛКУ ИМА ДРУГИ НОВОСТИ ОБАВЕЗНО ЌЕ ВЕ ИНФ..
Koj br si mislam od koja godina si 2012 illiДенеска и мене ми се смени статусот пишува-Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.Однесов стари документи и конкретно што значи ова и што следува по ова т.е. што треба да очекувам и ако е позитивно за колку време.