Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.669
- Поени од реакции
- 37.028
...кажа ескиваторот (и продолжи да си го витка чоколадото).Претпоставував дека си од тие што ескивираат кога ќе се постават потешките прашања...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...кажа ескиваторот (и продолжи да си го витка чоколадото).Претпоставував дека си од тие што ескивираат кога ќе се постават потешките прашања...
Веројатно се понадева дека можам да ти послужам како алиби, откако остана зинат јадничок тој.
Но, за волја на вистината јас не реков нешто поразлично, туку ти извади дел од потполно друг контекст во кој беше моето мислење - “тој претходно реплицира дека се согласува“.
Мислам дека постои разлика меѓу, свесен сум - но не прифаќам, и, свесен сум - и доброволно прифаќам, такво функционирање на политиката.
Основен показател на мојата заложба за рамнотежа на силите е моето про-руско застапување на темава, од причината која ја спомна Сарди:
Иако далеку послаба, ќе продолжам да ја поддржувам Русија затоа што сеуште води прифатлива одбранбена политика и претставува единствена надеж која може да поведе кон воспоставување на рамнотежа.
Ние сме жив пример на политиката која ја промовира САД, која и дава легитимитет на Грција како да ја злоупотребува својата позиција.
...кажа ескиваторот (и продолжи да си го витка чоколадото).![]()
Сигурно не се прашуваш сам себе?Не цитираш rationalwiki повеќе?
The sequel is coming. there will be another provocation. And what will the next provocation be? We got some information. Moreover, first the information came from former Novorossia, from Kharkov. And this information I was not very inclined to trust, because Ukraine is embraced in a mass psychosis, and it's saturated with rumors. But then came an indirect confirmation of this information from the West. I really hope that it's a fake. I really hope that this is hostile propaganda. But you know, better be safe than sorry. The point is: Ukrainian army goes on the offensive. Yes, it doesn't have the strength for the offensive and the level of demoralization is monstrous. Therefore it pretends to attack. Valiant soldiers carry out a massive artillery preparation. And all the Western media, not to mention Ukrainian, shout in unison about the liberation of another 300 square meters of Donetsk airport, for example. After that a tactical nuclear warhead explodes in the zone of the offensive of the Ukrainian army. Then everyone shouts that the monstrous Russia used nuclear weapons. Conversations about changing our military doctrine are moving in that direction. The liberal intelligentsia is already hysterically screaming about it. This is that which will be extremely difficult to clean up from. That which our military is not capable of, in principle, even theoretically. And that which is quite normal for the Americans, because both times of the use of nuclear weapons in the history of mankind it was them. To use it the third time is not so difficult.
Кажи ти каде е границата на реалполитиката?Не се трескај од земја со епски постови против злото, во ред е. Еве опиши по кој принцип, според тебе, се водат меѓународните односи денес. Јас пробав, очигледно ти мислиш поинаку.
Кога веќе разговараме да се видиме кои се идеолошките извори на нашите разлики што е во основата на украинската трагедија. Ние имаме привилегија да можеме и да ги поправаме своите мислења, каде и зошто ти со го изгубил или можеби продал тоа право.Братот нема проблем со офтопици кога се навредуваат неистомисленици, сигурно ќе ти пружа шанса. Иначе и тој претходно реплицира дека се согласува со проценката дека националните интереси и односи се водат според реалполитик, изгледа го смена мислењето за 2 дена.
а Русите се лошите кои и го негираат правото на Украина да опстојува како слободна, самостојна, суверена, независна и обединета држава.
Иако далеку послаба, ќе продолжам да ја поддржувам Русија затоа што сеуште води прифатлива одбранбена политика и претставува единствена надеж која може да поведе кон воспоставување на рамнотежа.
Ние сме жив пример на политиката која ја промовира САД, која и дава легитимитет на Грција како да ја злоупотребува својата позиција.
Секој игра според своите моќи, а не според моралните принципи.Ако има фер играч, тоа во моментов е Кина, иако и таа ќе изигра како што незе ќе и одговара во моментот.
...Русија не е во ништо поразлична од САД, а за некој работи ја сметам дури и за далеку по нефер играч. Не гледај што правам, слушај ме што зборувам е девизата на двете сили.
Ако има фер играч, тоа во моментов е Кина, иако и таа ќе изигра како што незе ќе и одговара во моментот.
Има неколкумина со кои генерално не се согласувам во врска со ситуацијата во Украина, но сепак импресионираат со интелигенција и познавање (Хуман, Инглориус, Гаг, донекаде и јамајка). Очигледно ти, сардаукар, Бивис и Батхед погоре, не се квалификувате за да "останам зинат" од ваш пост.Поддржувај ти кого сакаш, само биди малку пореален во проценките. Во иднина ќе ја чита некој темава и ќе се чуди.
Џабе е се кога американци владеат во Киев и чекаат шанса, а некои викаат на пролет да продолжат со војната. Се со цел да се предизвика воена интервенција во Украина која би била скапа и неиздржлива и гооолем удар за руско-украинските односи. Крајната цел може само да се претпоставува, некои викаат тоа е дестабилизација, менување влас, уништување на Русија.Ситуацијата почна да се смирува, ЕУ повлече некои санкции, РФ ги повлече трупите од Областа Кхерсон, Порошенко изјави дека за прв пат немало жртви во АТО и кажа дека примирјето работи. Се почна да се смирува и враќа во нормала. Арно ама УСА гласаа за нови санкции и вооружување, без причина се разбира. Повеќе од очигледно дека Американците сакаат да продолжи војната и немирите во Украина. Или можеби грешам, нели они се борат за слобода и демократија.
Не се сложувам со ова.Секој игра според своите моќи, а не според моралните принципи.
Се плашам дека идната година во Украина ќе се води пеколна војна. Сегашното стивнување е само поради предноста која Русија ја има во зимско време и за прикриено набавување на сите потребни тактички и логистички средства за победа од страна на киевската хунта. Во едно сум сосема сигурен Русија кога тогаш ќе мора воено да интервенира во Украина. Грешка е што тоа не го стори досега.Џабе е се кога американци владеат во Киев и чекаат шанса, а некои викаат на пролет да продолжат со војната. Се со цел да се предизвика воена интервенција во Украина која би била скапа и неиздржлива и гооолем удар за руско-украинските односи. Крајната цел може само да се претпоставува, некои викаат тоа е дестабилизација, менување влас, уништување на Русија.
Што не е точно тука?
Па во основа, ништо од спомнатото не е точно, бидејќи со распаѓањето на Варшавскиот Пакт и на Советскиот Сојуз, НАТО и вети на Русија дека нема да си го пика носот во поранешните советски држави, меѓу кои спаѓа и Украина.
Доколку не знаеше, на почетокот од годинава, Украина не само што беше обединета држава, туку исто така беше и држава во која на власт беа демократски избрана влада и демократски избран претседател, кои подоцна беа нелегално симнати од власт од страна на луѓе кои ги величат украинските припадници на нацистичките паравоени СС формации за време на Втората Светска Војна, и повикуваат на етничко чистење на Украина од руското малцинство кое патем - е огромно во Украина.
Со оглед на фактот дека НАТО и неговите држави членки без никакво двоумење им дадоа легитимитет на овие неонацисти во Украина, следува заклучокот дека токму НАТО и неговите држави членки се тие кои го прекршија договореното со Русија за да не си го пикаат носот во поранешните држави членки на Советскиот Сојуз, па од тука следува заклучокот дека НАТО и неговите држави членки се лошите во целата оваа ситуација.
Па имаше избори, зошто не победија тие нацисти?