Passat CC 2010 vs Mercedes C-Class 2010 Споредба

Последно уредено:
Ја би citroen c5 или c6,a не би го заборавил ни peugeot 407 или 607,башка сите Француски возила имаат 12 години гаранција на каросерија и поцинкуван лим а до сега немам видено ниедно со крпен патос 2-3 пати.
Уствари имам видено Mercedes C-Class од 2001 на кој патосот му беше како швајцарско сирење.

,,,ako se raboti za to a godishte pobaraj C5 ili 407 neuvezuvani kako shto posochi nekoj pogore,,
,,,ako e za novo vozilo ima akciski ceni na insignia i mondeoto,,iako nekoj kazha deka opelot I fordot ne bile ok,,, koja zabluda od mislenje,,,se dokazha deka i insignata a posebno mondeoto gi stava vo mal dzheb i dvata posocheni modeli, zboruvam za novo vozila,,,,ajde sega chalamdzhii i trendseteri navalete so kritiki,,,:motorce:

Definitivno Mercedes pasatot e mnogu skart izrabotka lajsnite na pragovite Se mnogu amaterski izraboteni za kola sto vredi 20000 + evra nova dizajnot od nadvor 4/5 super e no vnatre e sportski poluispraven sedis koga vozis malce preterale so toa premnogu sportski, Ja bi licno Mercedes iako mnogu malku znam za ovoj Mercedes :)

1.5 дизелот е од Рено. Сосем добар мотор.
Не гарантирам дека не е така ама некако ми е неверодостојно дека Мерцедес би позајмиле мотор од Рено... Иначе на новото Рено Клио најслабиот мотор е 0.9 :facepalm: разбирам дека низ целата историја на автомобилизмов европјаниве посебно французиве претензираат помали мотори и помала потрошувачка али новото Клио е доста големо за толку слаб мотор. :unsure:

Не гарантирам дека не е така ама некако ми е неверодостојно дека Мерцедес би позајмиле мотор од Рено...
Не била само А-класата...
It looks like the Mercedes-Benz A-Class and Citan won't be the only models from Stuttgart to get a diesel engine from Renault. A new reports says Renault’s new 130PS 1.6-liter four-cylinder common rail turbodiesel engine will find its way into the next Mercedes-Benz C-Class, following the introduction of the 1.5 dCi on the A180 CDI BlueEfficiency and Citan small van.
http://www.carscoops.com/2013/06/report-next-generation-mercedes-c-class.html

Иначе на новото Рено Клио најслабиот мотор е 0.9 :facepalm: разбирам дека низ целата историја на автомобилизмов европјаниве посебно французиве претензираат помали мотори и помала потрошувачка али новото Клио е доста големо за толку слаб мотор. :unsure:
Другар ми се возеше во такво Клио; вели дека воопшто не делува слабо.

Другар пред да не послушаш сите овде што блееме,мислам дека купувањето кола од таа класа што ти сакаш или пак воопшто купувањето кола е голем чекор(барем за наши стандарди)и наместо да се наслонуваш на нашите празни муабети треба малку повеќе да истражуваш.
Мало ревју за двата автомобили од мене:
Сум имал искуство и со двете коли и можам да кажам дека не треба да се потценуваат VW. За наше поднебје се повеќе од совршенство.Мерцедесот јесте да е класа од кола али кај ЦЦ-то добиваш многу повеќе за тие пари а квалитетот е многу сличен.Освен тоа мислам дека Мерцедес се поскапи за одржување од VW.Кај моторите незнам добро за 2000ката на Мерцедес ама знам дека 2.0тди на ЦЦ-то има многу агилен и изненадувачки економичен мотор.Сега во зависност од моделот,од опрема до опрема има разлика во светлосни години.Не е исто да купиш Пасат ЦЦ 2.0 тди,140 кс, основен модел или Пасат ЦЦ 2.0тди 177кс,4мотион,Р-лине со фул опрема.Истото важи и за мечката.Единствена моја забелешка кај пасатот е малце потврдата суспензија која не е баш измислена за нашиве посрани патишта.
Заклучок:Во секој случај и јас да бирам можам да кажам дека е многу тежок изборот бидејќи и двете се одлични возила и ако кое и да било од двете ако го погодиш да е одржувано и чувано како што треба мислам дека ќе возиш возило за век и векови.

Другар пред да не послушаш сите овде што блееме,мислам дека купувањето кола од таа класа што ти сакаш или пак воопшто купувањето кола е голем чекор(барем за наши стандарди)и наместо да се наслонуваш на нашите празни муабети треба малку повеќе да истражуваш.
Мало ревју за двата автомобили од мене:
Сум имал искуство и со двете коли и можам да кажам дека не треба да се потценуваат VW. За наше поднебје се повеќе од совршенство.Мерцедесот јесте да е класа од кола али кај ЦЦ-то добиваш многу повеќе за тие пари а квалитетот е многу сличен.Освен тоа мислам дека Мерцедес се поскапи за одржување од VW.Кај моторите незнам добро за 2000ката на Мерцедес ама знам дека 2.0тди на ЦЦ-то има многу агилен и изненадувачки економичен мотор.Сега во зависност од моделот,од опрема до опрема има разлика во светлосни години.Не е исто да купиш Пасат ЦЦ 2.0 тди,140 кс, основен модел или Пасат ЦЦ 2.0тди 177кс,4мотион,Р-лине со фул опрема.Истото важи и за мечката.Единствена моја забелешка кај пасатот е малце потврдата суспензија која не е баш измислена за нашиве посрани патишта.
Заклучок:Во секој случај и јас да бирам можам да кажам дека е многу тежок изборот бидејќи и двете се одлични возила и ако кое и да било од двете ако го погодиш да е одржувано и чувано како што треба мислам дека ќе возиш возило за век и векови.

Јас мислам дека нема да купува,туку само не заебава..

^како оној што прашува редовно во темата за совети дали пеглицата и рено 4 биле безбедни возила и колку ѕвездички имале на краш тест:zver:

100% е истиот,или со сличен памет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom