Tranquilis
Putting Macedonia on the map.
Која иронија би било @Tranquilis да биде еден од првите што ќе лета![]()
Сегашните менаџери на Свис во Женева ми беа колеги до пред година-две. Ништо не е случајно

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Која иронија би било @Tranquilis да биде еден од првите што ќе лета![]()

Имаше до скоро директни летови преку Аир Приштина, ама еве гледам на нивниот сајт веќе нема :SS.да прашам дали има летови Скопје - Берлин од 3 јануари па натаму и кај може да најдам карта
да прашам дали има летови Скопје - Берлин од 3 јануари па натаму и кај може да најдам карта
иди со Volotea- цените им се просто смешка, ама имаш од Солун за Германија -од Ск немаш со нив летда прашам дали има летови Скопје - Берлин од 3 јануари па натаму и кај може да најдам карта
Здраво, имам едно прашање. Немам многу искуство па ме интересира, сакам да летам со Wizz за Венеција. Ме интересира некој од искуство дали треба да имам некое гарантно писмо, доказ за резервација во хотел , одредена сума на пари или нешто такво слично ? И дали освен сумата која што ќе ја платам за картите треба дополнително да платам аердромски такси и доколку треба колку изнесуваат тие такси ? Фала и позрав

Зависи што имаш во таа електроника ама у глобала можат да те царинат за се и сешто ако им се присака. Поголеми се шансите ако уредите не се во оригиналната кутија па да кажеш дека се стари т.е користениИмам прашање можеби ван-тема али морав да прашам
Си доаѓам сеа во Мк. на 1ви Јануари, и имам купено троа повеќе електроника пошто ефтина е тука (горе-доле едно 1.000еу се на се ) Па ме интересира дали може да ме царинат? Сето е спакувано во багажот .. Да не речат ај вади сеа![]()
Зависи што имаш во таа електроника ама у глобала можат да те царинат за се и сешто ако им се присака. Поголеми се шансите ако уредите не се во оригиналната кутија па да кажеш дека се стари т.е користени
Прво куферот ќе го пријавиш дека содржи лесно кршлива и осетлива опрема (доколку не пријавиш веројатно ќе останеш без плазмата), друго што ќе ти се кутиите сосема непотребни и за така носење кутии знаат да лупнат царина. Иначе царинат според цената, значи ако не сакаш да те царинат според мкд цени носи си ги сите сметки за да стварно покажеш дека си ги земала за поефтино.Имам плазма во куферот, оригинално пакување, кутиите од телефоните се во куферот, а телефоните во ѕеб планирам да ги ставам.. По која основа се царини, т.е колку од вредноста?
Јас летово донесов плазма од Шведска во голема кеса од Икеа и никој ништо не ми рече кај нас на аеродром, дали пошто беше касно и му се спиеше на царинарникот поима неам не ме приметија. И таму пред да влезам во авион им кажав дека е тв и не направиа проблем. Така да ако сакаш да ризикуваш земи ја со тебе така како рачен багаж. А иначе за во багаж да те тресат ретко кажи им немам ништо и готово не се замараат.Имам плазма во куферот, оригинално пакување, кутиите од телефоните се во куферот, а телефоните во ѕеб планирам да ги ставам.. По која основа се царини, т.е колку од вредноста?