Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Скинати лигаменти,крај за него.Има нешто за дамјан?
Не јади многу лајна за дамјан, сам бил крив што се повредил.... Боби што им држи по 6 саати тренинг на ден, и 3 саати пред утакмица, дамјан ли е крив? Пола од играчите се мачат со некаква повреда од тие маратонски тренинзи, ко да ке трчаат 20км, па на утакмица ко умрени се.... Не ги напаѓајте играчите кога појма немате што се случува, никој нејќе да губи, секој го дава максимимот, па и зивче и останатите што ги избркаа.Сам си е κρив тρчκањето на κеј и ценκањето со мзт го чинеше многу сигуρно κога би бил поспρемен помали би биле шансите за ваκва повρеда а сега тρеба да биде сρеќен до година аκо игρа во мзт за маκс 5000.сега ќе моρа да се зема беκ ќе тρеба да забоρавиме на центаρ или паκ да се вκлучат стајич и меκич во ρотација и диκсон повеќе на 2-κа
Не јади многу лајна за дамјан, сам бил крив што се повредил.... Боби што им држи по 6 саати тренинг на ден, и 3 саати пред утакмица, дамјан ли е крив? Пола од играчите се мачат со некаква повреда од тие маратонски тренинзи, ко да ке трчаат 20км, па на утакмица ко умрени се.... Не ги напаѓајте играчите кога појма немате што се случува, никој нејќе да губи, секој го дава максимимот, па и зивче и останатите што ги избркаа.
Сезоната за Дамјан заврши
valjda nema da ja zima full plata...srce e boli ali toa e, nema da bide ni prv ni posleden... nego sto sega ?
Муабетов не да не ти држи вода ама ич.... Практичен пример за менталитетот на нашите простори. Никој не сака да губи, али никој не сака ни да мрдне од нулта точка да даде нешто повеќе од себе. 6 саати тренинг на ден е ипак помалку од 8 саати нормално работно време во некоја друга професија. Бројките се најмалку битни, битното е колку си посветен на тоа.
Ако задоволство ти е да дремеш у Хепи и да киснеш по сите дискотеки ондак прашање е дали треба да бидеш кошаркар. Нормално можеш да бидеш кошаркар и да играш у Гоце Делчев ако тоа ти е сатисфакција. На таа плата у МЗТ и на тие услови ја не би ги жалел за маратонските тренизи...
Повредите се составен дел на спортот, а враќањето после нив се ништо друго освен подготвеност да се справиш сам со себе. Добар македонски пример за тоа е Мираковски (без разлика на неговите кошаркарски достигнувања). За странски примери нема да ти зборам... Апропо на муабетот за посветеноста ке ти препорачам едно видео https://www.youtube.com/watch?v=kE8-zjpI2W0.