Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Шестодневот од Постанокот, никаде не вели дека Бог Е творецот на злото: тоа е само тое мнение
formans lucem et creans tenebras faciens pacem et creans malum ego Dominus faciens omnia haec
Ова е Исаја 45:7

7 Јас ја создадов светлината и темнината, создадов мир и создадов ЗЛО. Јас Господ тоа го правам

Пошо црквата сака да прикрива информации така и поинаку ги преведува зборовите и така и овде латинскиот збор за ЗЛО го преведува како НЕВОЉА, демек госпо е креатор на невољи а не на зло како што стои во оригиналот
Така да во библијата јасно стои дека Господ го создаде злото

Така да во библијата јасно стои дека Господ го создаде злото

Во Библијата јасно стои дека има и неразумни, кои ништо не разбираат...

Во Библијата јасно стои дека има и неразумни, кои ништо не разбираат...
Ако некој не прифаќа и разбира запишаното во библијата дека Господ е креатор на злото - тогаш тој е неразумен

Ако некој не прифаќа и разбира запишаното во библијата дека Господ е креатор на злото - тогаш тој е неразумен

Ако некој смета дека вистините од Писмото се доловуваат со само еден посочен стих, тој е безумен...[DOUBLEPOST=1417904610][/DOUBLEPOST]
А ти си доказот за тоа.

Напротив: јас немам проблем со Писмото и не сум лицемер, кој ем не верува во објавената вистина, ем се повикува на истата.

Ако некој смета дека вистините од Писмото се доловуваат со само еден посочен стих, тој е безумен...[DOUBLEPOST=1417904610][/DOUBLEPOST]

Напротив: јас немам проблем со Писмото и не сум лицемер, кој ем не верува во објавената вистина, ем се повикува на истата.
Mики госпо вели дека го создал злото, ти велиш дека госпо не го создал злото
ко је јачи?

Mики госпо вели дека го создал злото, ти велиш дека госпо не го создал злото
ко је јачи?

Ма ти си најјачи...
Слободно отвори уште миљон теми, цитирај стихови од Писмото и монологизирај у дијалошка форма и тврди дека разбираш што е запишано.

то е башка прикаска, него ти немој да отфрлаш и негираш она што Бог го рекол, можеш еден ден да имаш невољи ради тоа

Ако толку разбираш, прочитај го Шестодневот и посочи ми место каде е запишано дека Бог го створил злото во шесте дена од создавањето.

Протестански финти упатувај до протестаните.

Не се повикувам на него, ги потенцирам нелогичностите и апсурдите во кои вие верувате!:tapp:
Значи тоа што тебе толку ти сече и што не си кадарен проста поента да разбереш не е моја вина. Едноставна е работата, поради вашата ограниченост, сопственото толкување го земате како апсолутен репер за добро и зло, и преку него ги судите другите! Па така неистомислерниците во твојот ум стануваат богоборци, еретици, секташи и што уште не. Човештвото со векови е уназадувано поради нечија глупост и себичност. Најочигледен пример денес се идиотите од исламска држава! Истиот акал како твојот го имаат! Само што во различна бабарога веруваат.
Што се однесува за лицемерие ти докторат можеш да напишеш. Колку пати имаш извртувано стихови, премолчувано делови од истите со цел да ја смениш пораката и слично.....Тој нашол за лицемерие да зборува! Оди бре скри се! :sick:

Ако толку разбираш, прочитај го Шестодневот и посочи ми место каде е запишано дека Бог го створил злото во шесте дена од создавањето.

Протестански финти упатувај до протестаните.
Значи Мики, после тие шест дена Бог ништо никогаш повеќе не створил?

Не се повикувам на него, ги потенцирам нелогичностите и апсурдите во кои вие верувате!:tapp:

Најде кој да ми збори за апсурди: лик кој доаѓа од апсурдно мудрување, свесно прифатен нихилизам и бесцелност во битисувањето.[DOUBLEPOST=1417905164][/DOUBLEPOST]
Значи Мики, после тие шест дена Бог ништо никогаш повеќе не створил?

Не знам: ти, што велиш?

Најде кој да ми збори за апсурди: лик кој доаѓа од апсурдно мудрување, свесно прифатен нихилизам и бесцелност во битисувањето.
Сега си баба ванѓа? Читаш мисли? Знаеш дали моето битисување е бесцелно или има цел?

Знаеш дали моето битисување е бесцелно или има цел?

Самиот тоа го велиш, изнесувајќи го мислењето од твојот „ред„ дека живеењето не значи прифаќање на нечија вистина, туку истражување и одлучуавње/прифаќање повеќе можности. Тие „многу можности„ сеуште ги немаш напишано на форумов, ама затоа наброја пола туце зла, кои се чини дека ти се поблиски отколку што е едно добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom