Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Од такви како тебе таму,денеска Христијаните се позабегани од било кога,Муслиманите гинат како глувци по Блискиот Исток а овие другиве ,,шта да ти причам кад све знаш''.. но,го побарав твоето експертско мислење да ми објасниш АКО Е ЕДЕН И СПОРЕД ТВОЈАТА ХИПОТЕЗА СИТЕ РЕЛИГИИ СЕ НЕГОВИ,ЗОШТО БОГ СЕ ЗАФРКАВА СО ЧОВЕШТВОТО СО ТОА ШТО НА НЕКОЛКУ ВКОВИ/МИЛЕНИУМИ СОЗДАВА НОВИ РЕЛИГИИ ? ајде ако си читала свети книги како што се ги покажуваш пердувите објасни ми го овој апсурд ? ПОВЕЛИ ДОКАЖИ.

Леле од вакви како мене бее ахахаха затвор за мене сега да не убив некого ма да не извршив атентат. Секој верува во што сака не е тоа мој проблем. Јас ниту навредив некого ниту разубедувам некого само го кажав моето мислење. Уште од време си се определиле луѓето во што ке веруваат за тоа ке дојде ден ке одговараат. Сега според тебе секоја држава различен господ има. Не сум крива јас дека некој за пратен од Господ мисли дека е Бог сега јас да не сум крива и за ова

Леле од вакви како мене бее ахахаха затвор за мене сега да не убив некого ма да не извршив атентат. Секој верува во што сака не е тоа мој проблем. Јас ниту навредив некого ниту разубедувам некого само го кажав моето мислење. Уште од време си се определиле луѓето во што ке веруваат за тоа ке дојде ден ке одговараат. Сега според тебе секоја држава различен господ има.
Ќе се осудиш да ги одбраниш твоите религиозно-опшествени небулози или ќе ме просветлуваш со тоа дека секој верува во тоа што сака ? можам и јас да верувам во крава,ама ме интересира ова болдот да ми го објасниш.. докажи дека збориш вистина а не тресеш зелени.

Ќе се осудиш да ги одбраниш твоите религиозно-опшествени небулози или ќе ме просветлуваш со тоа дека секој верува во тоа што сака ? можам и јас да верувам во крава,ама ме интересира ова болдот да ми го објасниш.. докажи дека збориш вистина а не тресеш зелени.

Што сакаш да ти докажам кога тоа е докажано и напишано земи прочитај Куран и ке си сфатиш. А во библијата како пишува кажими дали пишува верувајтеми мене или верувајте во што ке стигнете не сум јас единствен на кого сакате верувајте ???? Ја сум Слушнала дека секаде пишува верувајтеми МЕНЕ значи е еден единствен

Што сакаш да ти докажам кога тоа е докажано и напишано земи прочитај Куран и ке си сфатиш. А во библијата како пишува кажими дали пишува верувајтеми мене или верувајте во што ке стигнете не сум јас единствен на кого сакате верувајте ????
Ахааа... ,,у том грму лежи зец''... да.. значи ти се повикуваш на Куранот.Чисто информативно,не ги пишува ни едното ни другото,Бог(Творецот на се видливо и невидливо) во Библијата има улога да открие информации за што и како настанало,за Неговата личност и за настаните кои ќе се случуваат.. како и за Оние кои не го почитуваат.Лично немам прочитано Бог да кажал ,,Верувајте ми''.. и да имам искрено не ми текнува,Бог милиони пати ги враќал и пробувал да ги врати луѓето на Негова страна ама да рече Верувајте ми.. тоа некако ми звучи Верувај ми жими мајка ти зборам... а за второто гарантирам дека не го кажал.

Моето прашање е АКО Е ЕДЕН И СПОРЕД ТВОЈАТА ХИПОТЕЗА СИТЕ РЕЛИГИИ СЕ НЕГОВИ,ЗОШТО БОГ СЕ ЗАФРКАВА СО ЧОВЕШТВОТО СО ТОА ШТО НА НЕКОЛКУ ВКОВИ/МИЛЕНИУМИ СОЗДАВА НОВИ РЕЛИГИИ ?

ЈАС НЕ ТИ ПОБАРАВ МИСЛЕЊЕ ОД КУРАНОТ НИТИ БИБЛИЈАТА. ПОБАРАВ ТВОЈ ОДГОВОР.КАЖИ ,,РЕКОВ ТОА ЗАТОА ШТО ОН СЕ ЗАФРКАВА БИДЕЈЌИ.......................''.

Ахааа... ,,у том грму лежи зец''... да.. значи ти се повикуваш на Куранот.Чисто информативно,не ги пишува ни едното ни другото,Бог(Творецот на се видливо и невидливо) во Библијата има улога да открие информации за што и како настанало,за Неговата личност и за настаните кои ќе се случуваат.. како и за Оние кои не го почитуваат.Лично немам прочитано Бог да кажал ,,Верувајте ми''.. и да имам искрено не ми текнува,Бог милиони пати ги враќал и пробувал да ги врати луѓето на Негова страна ама да рече Верувајте ми.. тоа некако ми звучи Верувај ми жими мајка ти зборам... а за второто гарантирам дека не го кажал.

Моето прашање е АКО Е ЕДЕН И СПОРЕД ТВОЈАТА ХИПОТЕЗА СИТЕ РЕЛИГИИ СЕ НЕГОВИ,ЗОШТО БОГ СЕ ЗАФРКАВА СО ЧОВЕШТВОТО СО ТОА ШТО НА НЕКОЛКУ ВКОВИ/МИЛЕНИУМИ СОЗДАВА НОВИ РЕЛИГИИ ?

ЈАС НЕ ТИ ПОБАРАВ МИСЛЕЊЕ ОД КУРАНОТ НИТИ БИБЛИЈАТА. ПОБАРАВ ТВОЈ ОДГОВОР.КАЖИ ,,РЕКОВ ТОА ЗАТОА ШТО ОН СЕ ЗАФРКАВА БИДЕЈЌИ.......................''.

Па нормално дека според Куранот кажувам бидејќи сум муслиманка. А зошто да ги враќа луѓето на Негова страна? За да му веруваат нели за да веруваат во тоа што тој го создал и се друго. А ти како си го сфатил ова дека не постои еден Господ тогаш незнам како да ти помогнам. Во Куранот убаво си пишува дека Алах е еден и единствен. Во библијата искрено незнам што пишува тоа сам треба да си знаеш.

Па нормално дека кажувам според Куранот бидејќи сум муслиманка. Јас ти кажувам што пишува во Куранот и во што верувам. А ти како го сфаќаш ова дека нема еден Господ туку стотици незнам како можеш да се наречеш верник. И според тебе зошто сака да ги врати луѓето на Негова страна? Која е целта? ДА МУ ВЕРУВААТ НЕЛИ
Хехе.. всушност,јас сум тој овде што огромен временски период ги малтретира овие останти членови овде дека Бог постои и е еден,ама ти ја гураш хипотезата дека СИТЕ РЕЛИГИИ ВОДАТ КОН ЕДЕН БОГ.. НЕ! тоа не е ни РЕОЛИГИОЗНО,ТЕОРЕТСКИ,ХИПОТЕТИЧКИ ни било на кој друг начин МОЖНО.Ако сите религии водат кон Него,тогаш зошто Он ги праќа Исус,Мухамед,Мојсеј и другите на планетата да го слават Него а на друг начин ? и не врши замена на тези,човештвото има стотици Богови а за мене еден.Јас не реков дека ги има 100.. и пази сеа твојава теорија.. овој истиов Бог во Куранот вика(преку Мухамед) ,,Сите муслимани треба да се борат за да живеат во еден светски калифат''.Ова мислам дека си го прочитала така ? и сега знаејќи дека другите немуслимани ќе се спротистават на овој религиозен империјализам,Бог го втурнува намерно човештвото во религиозно касапење(денеска ги имаш Исис,Ал Каеда и дргуите кои сечат глави на Христијани).Остај што се зафркава,сега испадна и поголем Сатана од Сатаната така ? туку што вика Куранот во врска со ова,зошто Алах има своја религија(Ислам) а ги создава и овие другиве ама со тотално други обичаи,верувања и слично ? дека нели сите религии водат кон Алах.. што вика Куранот ?

Хехе.. всушност,јас сум тој овде што огромен временски период ги малтретира овие останти членови овде дека Бог постои и е еден,ама ти ја гураш хипотезата дека СИТЕ РЕЛИГИИ ВОДАТ КОН ЕДЕН БОГ.. НЕ! тоа не е ни РЕОЛИГИОЗНО,ТЕОРЕТСКИ,ХИПОТЕТИЧКИ ни било на кој друг начин МОЖНО.Ако сите религии водат кон Него,тогаш зошто Он ги праќа Исус,Мухамед,Мојсеј и другите на планетата да го слават Него а на друг начин ? и не врши замена на тези,човештвото има стотици Богови а за мене еден.Јас не реков дека ги има 100.. и пази сеа твојава теорија.. овој истиов Бог во Куранот вика(преку Мухамед) ,,Сите муслимани треба да се борат за да живеат во еден светски калифат''.Ова мислам дека си го прочитала така ? и сега знаејќи дека другите немуслимани ќе се спротистават на овој религиозен империјализам,Бог го втурнува намерно човештвото во религиозно касапење(денеска ги имаш Исис,Ал Каеда и дргуите кои сечат глави на Христијани).Остај што се зафркава,сега испадна и поголем Сатана од Сатаната така ? ВОДЕРФУЛ..

Е ај кажими од која вера кој Господ ги создаде прв Адам и Ева (Адем и Хава а.с)?

Е ај кажими од која вера кој Господ ги создаде прв Адам и Ева (Адем и Хава а.с)?
Прашањево апсолутно ти е неправилно поставено(да не речем безмислено) ама ајде.Адам и Ева се создадени од Бог кој се вика Јахве/Јехова а Христијаните го викаат Небесен Татко и негова религија е Христијанската(според мене и уште едно 3 милијарди Христијани низ свет).Зошто ?

Прашањево апсолутно ти е неправилно поставено(да не речем безмислено) ама ајде,Адам и Ева се создадени од Бог кој се вика Јахве/Јехова а Христијаните го викаат Небесен Татко и негова религија е Христијанската(според мене и уште едно 3 милијарди Христијани низ свет).Зошто ?

Ахааа значи вашиот Господ ги создал. Значи сите создадени сме од различнен Господ. Баш интересно. А во светите книги пишува пр во Куранот ''Алах кој создал се кој го создал човештвото светот'' итн. Исто така пишува дека Алах ги создал Адем И Хава (Адам и Ева)[DOUBLEPOST=1417793569][/DOUBLEPOST]

Јудејска или Јахве ?? :facepalm: или истиот е

Последно уредено:
Ахааа значи вашиот Господ ги создал. Значи сите создадени сме од различнен Господ. Баш интересно. А во светите книги пишува пр во Куранот ''Алах кој создал се кој го создал човештвото светот'' итн. Во Куранот убаво пишува за се дека еден ден секој ке одговара што поверувал дека негов пратен е негов син и за други кои се поклонуваат на животни
Oh my God :facepalm:.. што би рекол членот со ник на инсект...

Добро ајде,да ти докажам дека ве лажат.Ете да ЗАМИСЛИМЕ дека мојот Господ кој не постои ги создал а не Алах.Кажи ми ти сега,ЗАШТО АЛАХ СЕ ЈАВИЛ ВО МОЈАТА РЕЛИГИЈА И РЕКОЛ ДЕКА СЕ ВИКА ЈЕХОВА,ДЕКА ИСУС Е НЕГО СИН И ТАКА НАТАМУ ? ЗАШТО СЕ ЈАВУВА ВО ХИНДУЗИМОТ КАКО НЕКОЈА БОЖИЦА СО 10 РАЦЕ? ИЛИ КРАТКО.......... ЗАШТО АЛАХ СЕ ЗАФРКАВА СО ДРУГИТЕ НЕМУСЛИМАНИ ВО СВЕТОТ!? ЗАШТО СОЗАДАВА ЛАЖНИ РЕЛИГИИ СО ЦЕЛ НИЕ(немуслиманите) ДА ЖИВЕЕМЕ И ДА УМРЕМЕ ВО ЛАГА СО ВЕРУВАЊЕ ВО НЕКОЈ ЈАХОВА,НЕКОЈА ТАМУ БОЖИЦА И НЕ ЗНАМ ШТО ? НЕМА МЕСТО ВО ЏЕНЕТОТ ИЛИ ШТО МУ Е ФИНТАВА ?

Последно уредено:
Oh my God :facepalm:.. што би рекол членот со ник на инсект...

Добро ајде,да ти докажам дека ве лажат.Ете да ЗАМИСЛИМЕ дека мојот Господ кој не постои ги создал а не Алах.Кажи ми ти сега,ЗОШТО АЛАХ СЕ ЈАВИЛ ВО МОЈАТА РЕЛИГИЈА И РЕКОЈ ДЕКА СЕ ВИКА ЈЕХОВА,ДЕКА ИСУС Е НЕГО СИН И ТАКА НАТАМЅ ? ЗАШТО СЕ ЈАВУВА ВО ХИНДУЗИМОТ КАКО НЕКОЈА БОЖИЦА СО 10 РАЦЕ? ИЛИ КРАТКО.......... ЗАШТО АЛАХ СЕ ЗАФРКАВА СО ДРУГИТЕ НЕМУСЛИМАНИ ВО СВЕТОТ!? ЗАШТО СОЗАДАВА ЛАЖНИ РЕЛИГИИ СО ЦЕЛ НИЕ ДА ЖИВЕЕМЕ И ДА УМРЕМЕ ВО ЛАГА СО ВЕРУВАЊЕ ВО НЕКОЈ ЈАХОВА,НЕКОЈА ТАМУ БОЖИЦА И НЕ ЗНАМ ШТО ? НЕМА МЕСТО ВО НЕМА МЕСТО ВО ЏЕНЕТОТ ИЛИ ШТО МУ Е ФИНТАВА ?

Господ ти дал памет и тебе и на секого, луѓето сами си се определиле и одлучиле во која вера ке бидат. Во Куранот не пишува дека Иса (Исус) е негов син. Ниту пак пишува ниту пак се спомнува божица.Со самото тоа што луѓето мислеле за некои пејгамбери (пратени од Господ) дека се Господ бидејќи правеле чуда си се определиле и верувале во погрешно.Затоа кога го пратил последниот пејгамбер Мухамед го пратил и Куранот и со умирањето на Мухамед а.с завршува времето на пејгамбери после него нема друг пратен од Господ. Убаво ти кажувам во Куранот нема други споменато како создаватели се знае Еден создава и свет и човештво и се. И кој ги создаде Адам и Ева сега Јудејска или Јахве како што кажа Let 3

Господ ти дал памет и тебе и на секого, луѓето сами си се определиле и одлучиле во која вера ке бидат. Во Куранот не пишува дека Иса (Исус) е негов син. Ниту пак пишува ниту пак се спомнува божица.Со самото тоа што луѓето мислеле за некои пејгамбери (пратени од Господ) дека се Господ бидејќи правеле чуда си се определиле и верувале во погрешно.Затоа кога го пратил последниот пејгамбер Мухамед го пратил и Куранот и со умирањето на Мухамед а.с завршува времето на пејгамбери после него нема друг пратен од Господ
Дали добро те разбрав,Алах е еден и сите религии водат кон него,ама тие религии ги создадле луѓе кои правеле чуда и се лажни ? ова е твојата односно вашата теза така ?

Дали добро те разбрав,Алах е еден и сите религии водат кон него,ама тие религии ги создадле луѓе кои правеле чуда и се лажни ? ова е твојата односно вашата теза така ?

Не ги создале луѓе кои се лажни туку луѓето верувале во погрешно пр. Вие верувате во нашиот пејгамбер дека е син на Господ а тој е како и Мухамед пратен од Господ[DOUBLEPOST=1417794831][/DOUBLEPOST]

Само Уште за Адам И Ева одговорими Јудејска или Јахве

Ахааа значи вашиот Господ ги создал. Значи сите создадени сме од различнен Господ. Баш интересно. А во светите книги пишува пр во Куранот ''Алах кој создал се кој го создал човештвото светот'' итн. Исто така пишува дека Алах ги создал Адем И Хава (Адам и Ева)[DOUBLEPOST=1417793569][/DOUBLEPOST]

Јудејска или Јахве ?? :facepalm: или истиот е
Јахве е бог на јудејците и тој ги создал Адам и Ева, самиот Јахве признава дека има и други богови, не е тој сам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom