Нова Чеченска Војна?!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Е овака се спревува со екстремни исламисти , џган поган ... нека се множат со иста судбина.

Путин: Југославија ја растурија, Русија нема да успеат
Русија верува во себе и во тоа дека многу може да се оствари, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин за време на неговото обраќање кон Федералното собрание на Русија. Тој додаде дека политиката за зауздување на Русија не е смислена вчера, туку дека се користи секогаш кога некој смета дека земјата станала премногу самостојна.

- Со задоволство би не пуштиле нас да одиме по југословенското сценарио и да нѐ поделат на неколку дела. Но, тоа не се случи, не го дозволивме тоа – рече тој додавајќи дека Русија не го дозволи тоа ни во времето на Хитлер.

Путин им се заблагодари на Русите за поддршката и за солидарноста во моментите кога се решава иднината.
http://republika.mk/?p=354614

Путин: Југославија ја растурија, Русија нема да успеат
Русија верува во себе и во тоа дека многу може да се оствари, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин за време на неговото обраќање кон Федералното собрание на Русија. Тој додаде дека политиката за зауздување на Русија не е смислена вчера, туку дека се користи секогаш кога некој смета дека земјата станала премногу самостојна.

- Со задоволство би не пуштиле нас да одиме по југословенското сценарио и да нѐ поделат на неколку дела. Но, тоа не се случи, не го дозволивме тоа – рече тој додавајќи дека Русија не го дозволи тоа ни во времето на Хитлер.

Путин им се заблагодари на Русите за поддршката и за солидарноста во моментите кога се решава иднината.
http://republika.mk/?p=354614

Да фрлеше некоја пара на народот наместо да се заблагодарува.

Интересно е што повика да се врати капиталот на сите што го изнесоа надвор, давајќи за возврат амнестија. Се прашувам дали сам ќе си се амнестира и ќе ги врати парите од странски банки.

"We have a huge internal market and resources... capable, intelligent people," he said. "Our people have demonstrated national strength, patriotism - and the difficulties we are facing create new opportunities".

Е заради ова не го сакам Путин, ова реченица се кажува. Ама касно му текна.

Можеше да ја направи Русија силна економски како нај силните економии во светот, САД и Кина.

А тој се одлучи да изигрува плејбој, и да се расфрла со руските ресурси како да се од татко му.

Нека земат пример и нашиве како се завршува оваа работа, а не да ги апсат живи па државен леб да јадат по затворите.
Одврзани раце само бато,и секоја добра специјална единица може за 24 часа да заврши вакви бандити

Бродец-
Што се однесува до Русите,они за секој терориста го практикуваат тоа,што јас страшно многу го подржувам.Секој радикалист треба одма да се реши со 3 куршуми во чело,а не да дремат по затвори и да формираат гнезда таму,па кога ќе излезат да не знаеш што ќе направат.

Нека земат пример и нашиве како се завршува оваа работа, а не да ги апсат живи па државен леб да јадат по затворите.
Нешто си се помешал. Овде кај нас не ги апсат, туку ги поставуваат во владата.

Е заради ова не го сакам Путин, ова реченица се кажува. Ама касно му текна.

Можеше да ја направи Русија силна економски како нај силните економии во светот, САД и Кина.

А тој се одлучи да изигрува плејбој, и да се расфрла со руските ресурси како да се од татко му.

Сигурен сум дека Путин повеќе не може мирно да спие заради тоа што Ти не го сакаш, и заради секирањето произлезено од оваа твоја силна и така елоквентно образложена критика.

Putin se rasfrlal so ruskite resursi? Sto se ne ke procita covek na forumov. Edinstveno sto mozes da mu zameris na Putin e sto odlucno zastana vo odbrana na ruskite interesi(da, da, zamisli duri i edna Rusija ima svoi interesi), ja vozdigna Rusija od kalta vo koja ja ostavi pijanicata i toa za relativno kratok period i se ispreci na patot na se poagresivnata zapadna hegemonija. Ne e tajna deka silna Rusija ne i odgovara na Amerika, zaedno so svoeto vazalce i slep potrcko Evropa, i deka oni bi ja, koga samo bi mozele i imale prilika za toa, rasparcile ruskata drzava.
Jas duri i razbiram da bidete pristrasni i da navivate za Amerika, iako moram da kazam deka spored mene toa e nadvor od zdraviot razum, no barem bidete iskreni i priznajte si sebesi deka Rusija ima sekakvo legitimno pravo da gi stiti svoite interesi po sekoja cena, kako sto vprocem toa go pravi i Zapadot. I ne mozete da negirate deka do neodamna, Rusija, na celo so Putin, od petni zili se obiduvase da vospostavi dijalog so zapadnite partneri, kako sto miluva da kaze Vladimir. No ne, oni bi bile partneri so Rusite, no toa partnerstvo da se zasnova na pravilata koi ke im gi nametnat od pozicija na sila i usklucivo vo nivna korist, a na steta na ruskiot narod. Duri i mene, kako laik mi e nejasno kako mozea tolku da potcenat edna drzava, koja bila niz istorijata, i na dobar pat e povtorno da stane svetska velesila.

Одврзани раце само бато,и секоја добра специјална единица може за 24 часа да заврши вакви бандити

Баш и кога го пишував мислењето помислив на Бродец, немаше потреба да ги фаќаат живи и да ги апсат (дел) од нив. Требаше да им пресудат на лице место..

Баш и кога го пишував мислењето помислив на Бродец, немаше потреба да ги фаќаат живи и да ги апсат (дел) од нив. Требаше да им пресудат на лице место..
Ех,епа да.Ама јбг,сигурно прорработел телефонот и им се рекло да не ги убиваат сите,пошто тогаш одма сите европејци и педери ќе ги хејтаа специјалците дека се убијци и психопати,дека таму убиле невини луѓе или дури и да враќале на пукањето на полицијата требало да најдат начин да ги уапсат,бидејќи се они обучени за тоа.

Зградата на ФСБ во Махачкала, Дагестан.

не е тоа македонија па да ги стават за министри

Прочитав повеќе коментари во ист стил.

Што правеше Кадиров пред да стане најдобро другарче на Путин?
Убиваше руски војници, се фалеше дека првиот го убил на 15 години.

Сега има официјална функција во РФ, вози Ферари, Бентли, има милиони, сето тоа подмирено од руските даночни обврзници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom