Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.909
Поени од реакции
726
Дечки препорачајте таблет од 3000-5000 денари :) Знам дека има голема разлика во цената ама неколку модели да ми пратите не би било на одмет :)

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дечки препорачајте таблет од 3000-5000 денари :) Знам дека има голема разлика во цената ама неколку модели да ми пратите не би било на одмет :)
За 5 илјади и нешто следниов таблет е одличен Tablet PC Acer Iconia Tab One 7 B1-730HD
- Intel Z2560 1.6GHz
- 7" IPS HD
- 1GB RAM
- 8GB ROM
- A 4.4 KIT-KAT
- GPS, BT

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.281
Поени од реакции
1.135
Звукот на лаптопот, повремено се губи. Баш до прееска не пушташе никаков звук, ниту од јутјуб, ниту од биси плеерот. Ама ми се исклучи ради празна батерија, и сега има глас, најнормално. Неколку пати ова се случува. Понекогаш помага рестарт, а некогаш не. Најчесто не помага. Значи не е ставен на мјут, пуштен е гласот, ама одвреме навреме го снемува. Нешто до звучниците ли е, поима немам...
Дијагноза, некоја...? :noze:
Прво помислив на драјвери па и провери си. Е сега друго што ми текна е да отвориш services.
1. http://i.imgur.com/Ql1eph9.png
2. http://i.imgur.com/NQaFIQh.png Треба да е на Automatic.​

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Прво помислив на драјвери па и провери си. Е сега друго што ми текна е да отвориш services.
1. http://i.imgur.com/Ql1eph9.png
2. http://i.imgur.com/NQaFIQh.png Треба да е на Automatic.​
Еве, баш моментално нема звук. Ноќеска некој го ставил на мјут и го исклучил. И сега јас го уклучив, го пуштив гласот и повторно нема звук. А вчера се' беше во најдобар ред. :unsure:
Инаку на аутоматик е...
Capture.JPG

B

Beck's

Гостин
Ми треба помош. Како да ги најдам локалните канали на Самсунг смарт тв. Т.е ми се појавија сеа 39 меѓутоа ги нема МТВ1, 2 и Собраниски. Како да ги пронајдам сите[DOUBLEPOST=1417281948][/DOUBLEPOST]едит: средено

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Дали Radeon R7 265 е доволна за гејминг на 1680x1050 резолуција, Core i5 750, 8GB DDR3 RAM, Cooler Master G650M напојување?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дали Radeon R7 265 е доволна за гејминг на 1680x1050 резолуција, Core i5 750, 8GB DDR3 RAM, Cooler Master G650M напојување?
Добра е за таа резолуција, сега може нема во сите игри да се држи добро ама во повеќето ќе нема проблем.

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
Da prasam dali ima problem so razlikata na hercite na ramot imam 2GB ddr2 ram 800MHz koga go odnesov na popravka mi smenile eden ram 677MHz me izlagale no duri sega go vidov dali ima nekoja razlika ??
Isto taka sakam da prasam Nvidia GT9400 1GB 1800 denari a 2GB 2400 nova ima li golema razlika vo igrite ??

?

..........

Гостин
Da prasam dali ima problem so razlikata na hercite na ramot imam 2GB ddr2 ram 800MHz koga go odnesov na popravka mi smenile eden ram 677MHz me izlagale no duri sega go vidov dali ima nekoja razlika ??
Isto taka sakam da prasam Nvidia GT9400 1GB 1800 denari a 2GB 2400 nova ima li golema razlika vo igrite ??
Па за рамот нема некоја воочлива разлика, ама не е добро што те украле, оди фати се за гуша.
А графичката таа и со 10 гб да е не чини за игри, за 2400 може да најдеш на старо многу подобра графичка, или за 3000 веке се наога GTS450, HD6770 во тој ранг, тие се многу помоќни графички, ГТ9400 е неспоредливо послаба..реална вредност и е околу 500 денари, нека не те лажат.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
113
Поени од реакции
20
Од каде да купам квалитетен гејмерски компјутер со процесор и7? Само сакам да е квалитетен, да не е ѓубре како од амц што ги прават со кинески делови. Дали од делл или па од анхоч да зеам?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
Све почна пред некој ден коа датумот на ПСто се поремети и стартуваше од некоја почетна точка во далечната 2007ма. Мислев дека е некој вирус, зедов Бит-дефендер (кој ми беше у план да го купам уште поодамна) и најде неколку црвчиња, се расчисти и реков шуќур ваљда е тоа.
После проблемот пак се врати, после неколку вклучувања на ПСто, датумот пак почна да покажува 2007ма. Зедов преку биосот да го расчачкам и го повраќав на сегашниот датум, но проблемот почна да се повторува. Знам дека е можно да е батеријата, но не знам каде точно се наоѓа, а сакам да ја сменам. Прво ме интересира дали е исплатливо сам да го напраам тоа, второ дали тоа е стандардизирана батерија кај сите компјутери и трето колку отприлике чини нова.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Све почна пред некој ден коа датумот на ПСто се поремети и стартуваше од некоја почетна точка во далечната 2007ма. Мислев дека е некој вирус, зедов Бит-дефендер (кој ми беше у план да го купам уште поодамна) и најде неколку црвчиња, се расчисти и реков шуќур ваљда е тоа.
После проблемот пак се врати, после неколку вклучувања на ПСто, датумот пак почна да покажува 2007ма. Зедов преку биосот да го расчачкам и го повраќав на сегашниот датум, но проблемот почна да се повторува. Знам дека е можно да е батеријата, но не знам каде точно се наоѓа, а сакам да ја сменам. Прво ме интересира дали е исплатливо сам да го напраам тоа, второ дали тоа е стандардизирана батерија кај сите компјутери и трето колку отприлике чини нова.
Иљачот е околу 40 денари, лесно се менвит батеријата

Kajgana Shop

На врв Bottom