Еве и јас да се пофалам што ијам
Овој го имам откако знам, поклон е од роднина што работеше во Братство во Охрид. Нарачката била за амерички пазар а вработените си зеле по неколку примероци:
Прегледај го приврзокот 107916 Прегледај го приврзокот 107917
Овој другиот иста приказна само што е чичка нов т.е. некористен за разлика од првиот а ми го поклони истиот роднина пред две години

\m/
Прегледај го приврзокот 107918 Прегледај го приврзокот 107920
Живела Јигославија и дан републике
П.С. Ливчето е од дрвце кое овде не знам зошто побогу го викаат липа кога всушност низ светот го викаат јавор - д флаворинг уан

[/quote
Bratstvo Ohrid gi proizveduvase ovie nozevi pred otprilika 25 godini mozebi i nesto poveke, edniot e rambo noz, koj velat deka e prilicno dobro izraboten...I dvata se izraboteni od 440c celik, koj vo toa vreme bil popularen celik, a i deneska e vazi za kvaliteten celik....
Vo bratstvo izrabotile uste eden noz kako vtoriot, megjutoa ne namenet za derenje, tuku so istata racka ama so poinakva geometrija koj e vsusnost klasicen lovecki noz, so ista takva futrola...
Ako ima rodninata uste primeroci od vtoriot noz ili mozebi ti sakas da go prodades tvojot jas bi sakal da go kupam. za da ja zbogatam mojata kolekcija so noz od nase proizvodstvo koj mi se dopagja...