HDMI кабел.има ли решение за следниов проблем: сакам да стримам од пц на тв тоа што ми е на оуштено на сопкаст.
далеку се ... се снајдов со ServiioHDMI кабел.
Пушти го филмот ,стисни на info копчето (кај мене е долу на далинското) и ке ти се појави еден бар и иди на стрелките десно ќе видиш subtitle ,стисини ок и ке имаш од десно аудио стрим и под него за превод .Здраво незнам дали на правото место прашувам ама неможев друго да најдам вчера земав quart телевизор од амц толку ми дозволуваше буџетот ама имам еден проблем незнам како на усб кога ќе пуштам филм да се пушти и преводот. Преводот го преиуменував исто како филмот ама небиваше. На пр. филмот 1234 преводот 1234.srt. ве молам за помош???
ФАЛА ТИ инаку само уште да прашам дали можам преводот големината некако да го зголемам?Пушти го филмот ,стисни на info копчето (кај мене е долу на далинското) и ке ти се појави еден бар и иди на стрелките десно ќе видиш subtitle ,стисини ок и ке имаш од десно аудио стрим и под него за превод .
Не ,тоа е големинатаФАЛА ТИ инаку само уште да прашам дали можам преводот големината некако да го зголемам?
Го инсталираше на ТВ?далеку се ... се снајдов со Serviio
ја гледав темава и го забележав твојот коментар и си помислив си промашил за 4 годиниДруже, HDTV (HD Ready) oзнаката нема врска со квалитетот на сликата кој го прикажува телевизорот доколку немаш HD сигнал. Со оглед на тоа дека нашите телевизии во наредниве 10 години сигурно нема да бидат HDTV : )
A во АМЦ има секакви (кинески) глупости : )
Не е до ТВ-то ,до сликата од СпортКлуб е , катастрофа е.Имам Philips 42PFL5008K/12 и користам 3мах од T-Home.
За тв немам зборови ми ги исполнува моите критериуми и моите потреби , проблемот ми е што сликата на Спорт Клуб ми е очајна а сите други ми е топ бомбона (сител, алфа , арена спорт) фантастика. Да не имал некој искуство слично како моево па да ми каже до што може да е работичката !!
Calibrated settings (Philips 42PFL5008K/12 ) ??