- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 3.085
- Поени од реакции
- 1.254
Вакви слични изјави за жените имаше и од Ватикан и од Русија, значи најверојатно и овие се исламизирале..Stom Erdogan mora da mu se dodvoruva na svoeto glasacko telo so vakvi, i na niv slicni, politicki nekorektni izjavi, logicen zaklucok e deka, navodnata sekularna orientacija i zalozba na narodot pred se, no i na turskata drzava, posle Ataturk bilo samo zaradi zalazuvanje i dobivanje na pogresen vpecatok vo ocite na svetot. Za vakvi raboti ne mozes da mu go isperes mozokot na narodot, makar bil i Gebels next level. Zatoa i interesni mi se jalovite izjavi deka narodot ke mu sudi na Erdogan i ke go kazni za islamizacijata na zemjata, demek prisilna a realnosta ni kazuva deka Turcite ja docekuvaat so rasireni race. Ako ja zememe vo predvid istorijata, neootomanizmot na Erdogan i nostalgijata kon Otomanskata Imperija, od edna i religiskata slika na zemjava, stanuva sosema jasno deka ne e bezuslovna turskata podrska kon nasata zemja i isplivuvaat rabotite na povrsina. Smetkata ke ni ja vracat, ako ne denes, togas za 10-20 godini, toa e sigurno. No, kratkovidosta e edna od glavnite osobini na Makedoncite, samo sto moze mnogu skapo da ja platime.
Imajte na um deka za Ataturk, koj bese tatko na "nacijata", sega veke za nekoi, ne site, e Evrej i najgolem predavnik na turskata drzava. Takvata retorika i mnenie ke se intezivira vo idnina, da sme zivi i zdravi da docekame koga ke padnat site maski.
Ехххх бре народе се познава дека не сте излезени ниту еднаш од Македонија..