Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Objaveni cenovnicite:

12 000 денари ќе биде највисоката сума на пари која ќе ја плати студентот, ако по седми пат не го положи државниот испит.
http://24vesti.mk/kazni-za-studentite-povtoruvachi-na-drzhavniot-ispit

Ajde studenti, ajde srednoskolci, na masovni protesti se dodeka ludiot minister ne si dade ostavka.[DOUBLEPOST=1417021638][/DOUBLEPOST]''-Mamo, tato... dajte mi 12.000 denari, kidam da polagam ispit...
-Aaa, pak li ispit be since, nie mislevme za godisna participacija ni baras...''

Transkript od muabet u vmrovska kukja, nekade u 2018...

Последно уредено:
Владата е одлучна по секоја цена да се воведе државниот испит..:facepalm: Ајде студенти излезете на улица против неправдата, незнам зошто чекате ? :([DOUBLEPOST=1417022692][/DOUBLEPOST]
Мора пленумот што поскоро да почне да работи на организација на нов протест и тоа уште помасовен од претходниот, пошто како што гледам почнаа да вршат притисоци и ако не се превземе нешто сето ова ќе заврши неуспешно како и се досега во земјава. Кажаа дека конечната одлука ќе биде кон средината на Декември, а до тогаш пленумот мора да се организира и да ја дочека одлуката спремно! Пленумци знам дека ме читате, пренесете и организирајте се.

Уште малце ќе се донесе законот овие дур да излезат пак на протести..

Да не се разбереме погрешно, не викам дека не сте во право, финтата е што ако ти стигнеш до 7 пати да паднеш, реално е да се откажеш од факултетот сам зашто веќе си изгубил 2 години. Реално реформава им е за пари, не е воопшто за подобрување на образованието.

Да не се разбереме погрешно, не викам дека не сте во право, финтата е што ако ти стигнеш до 7 пати да паднеш, реално е да се откажеш од факултетот сам зашто веќе си изгубил 2 години. Реално реформава им е за пари, не е воопшто за подобрување на образованието.

Досега ти се нема случено некој професор да ти се смее во фаца и да ти покаже со раката каде е излезот и дека ќе се видите на наредната испитна сесија, иако си знаел? Или... не си студент?

Досега ти се нема случено некој професор да ти се смее во фаца и да ти покаже со раката каде е излезот и дека ќе се видите на наредната испитна сесија, иако си знаел? Или... не си студент?
За среќа до сега коректни ми се професорите, се надевам дека нема да се деси тоа :)

Тоа се тие ситни дотерувања што успеваат да продрат и до најцврстите студентски срца, сега ќе сакате екстерно и тоа 10 пати, да се знае која куќа мрсно јаде.
Шала на страна, колку повеќе не ги истакнете барањата за реални реформи, а чекате они да се изјаснат толку потешко да ги кандисате да се откажат од реформата.
Од тоа што го гледам, студентите не се за екстерно, ама не се ниту за нешто да променат, ко да се им е погодено.
Пишете нешто, сакаме реновирање на Гоце, Кузман, сакаме студентите што препишуваат по трет пат да губат право на студирање, кажете дека кога ќе ги положите сите испити + дипломската, факултетот е должен да ви обезбеди една година пракса по струка, во македонска или европска фирма или факултет, дека професорите што се осомничени за примање поткуп или продавање на сопствена книга, да бидат суспендирани на 2 години, а ако се утврди вина да не можат да предаваат итн.
Има многу работи, што како зошто, ако не сте за екстерно, сигурно сте за нешто да промените, а сега ја имате шансата, бидејќи како што груевски е загреан за реформи ќе сплеска 7-8 реформи дури сте рекле кекс.

Добар си.
И земи го во предвид ова што го напишав, дека постојат некоректни професори.
:)
Знам дека се случуваат вакви работи, и кај што учам на колеги им се има случено и тоа во мое присуство, ама лично мене сеуште ми немаат така направено, се надевам дека нема ни да направат.

Знам дека се случуваат вакви работи, и кај што учам на колеги им се има случено и тоа во мое присуство, ама лично мене сеуште ми немаат така направено, се надевам дека нема ни да направат.

Го правиш она што цело време го дискутираме како крајно неодговорно - "мене ми се нема десено, јас не знам, мене ми е супер, АМА знам дека има некои други што поминале низ тоа, АМА тоа не ме засега мене, па ќе седам".

Ништо лично, ама ми падна во очи ова.

Сега слушав на сител. До три пати ако го паднеш плаќаш на секој пат по 1000ка. На третиот 3 илјади, на четвртиот 4 илјади итн. Мора да се ранат овие у администрација.

Сега слушав на сител. До три пати ако го паднеш плаќаш на секој пат по 1000ка. На третиот 3 илјади, на четвртиот 4 илјади итн. Мора да се ранат овие у администрација.
Јас прочитав инфо дека првите три пати се бесплатни, четвртиот е само 100, петиот е само 1000, шестиот е само 3000 и седмиот е само 12 000. :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom