Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 107508[DOUBLEPOST=1416817909][/DOUBLEPOST]Како да набавам Фискарс секира од Лукоил со попуст? Немам ниту влезено да видам што се случува во тие бенЅински, нема кај мене во Неготино (колку што знам). Ако може некој да ми помогне...
liflet_dupli_A5_fin_vnatre_2.jpg

Со секое полнење на гориво во вредност од незнам колку денари добиваш купон. Со неколку купони стекнуваш прави да ги купиш ствариве, ако не се веќе потрошени...

Точно е, копија е, ама не е ни единствена. Имаат и самите американци бар 3-4 различни копии на Лански. Овој сет што го одбрав нема проблеми со „камењата“. Прво затоа што воопшто не станува збор за камења, а второ производителот е Taidea. Taidea прави сериозно добри камења со сериозни цени! Провери цени ако сакаш на Али. Дури и асолен web имаат :)
Овој комплет се компарира со Lansky Diamond, а не регуларниот Deluxe.

BTW, системот нема врска со Апекс Еџ копиите. А тие Апекс Еџ кинески копии се уствари супер! Работат ко што треба АМА точно е дека камењата им се ужас. Може да се најдат на Али и дијамантски „камења“ (дајте посоодветен збор) ама се релативно скапи и се без педигре. На пример, колку знам, Таидеа нема камења за овој систем. Така да ако се реши некој за ваква варијанта тогаш паметно би било да се купат барем оригинални камења од edgepro или па коцкање со кинеските...

Мене идејата ми е ако не ми фаќа око Taidea системот тоа што вреди ми останува па може ќе ги комбинирам дијамантските абразиви (ете збор) :) со ова на пример:
http://www.aliexpress.com/item/2014...ening-Updated-Fix-Fixed-Angle/2042391945.html

Овој модел веќе не е копија и ми изгледа поарно од оригиналните Апекс еџ и про (y)

Со секое полнење на гориво во вредност од незнам колку денари добиваш купон. Со неколку купони стекнуваш прави да ги купиш ствариве, ако не се веќе потрошени...
Jas ja kupiv pred desetina dena, prašaj slobodno ako znaeš nekogo od ludjeto, pa i ako ne gi znaeš prašaj, će ti ja dadat 100%

Овој острачов на Fiskars што е на акција на Лукоил, дали вреди да се земе? Намената ќе му е за острење на домашни кујнски ножеви, ништо специјално.

Овој острачов на Fiskars што е на акција на Лукоил, дали вреди да се земе? Намената ќе му е за острење на домашни кујнски ножеви, ништо специјално.
Немам користено Фискарс, но тоа пенкалцето на Виктоеинокс е ѕверче, посебно тоа керамичкото V остраче... Препорака од мене ти е тоа од Домнет, само ако си острел на рака претходно (барем и каменот да го искористуваш).

Можеби е пишано претходно ама многу страни се за прелистување па ако знае некој, или познава некој што знае дали има некаков посебен закон или услови, царини и сл. за да внесиш ладно оружје во државава нарачано преку и-беј да речиме!?

На бензинските на Лукоил продаваат нож од некоја добра фирма што ја користел Бер Грилс цената била 600 денари мислам дека продаваат и цел сет со секирче и слично од истата фирма али незнам по колку цена. Чисто информативно за вас колекционерите.

Можеби е пишано претходно ама многу страни се за прелистување па ако знае некој, или познава некој што знае дали има некаков посебен закон или услови, царини и сл. за да внесиш ладно оружје во државава нарачано преку и-беј да речиме!?
Јас имам порачано од ибеј нож од $37+12 за поштарина, ништо дополнително. Зависи од кадети доаѓа, од Кина немаш гајле, од Америкашипингот само те јаде, сигурно на роа имаат израчунато царинска наплата. Што те бендисува по конкретно ако може да знам?

Јас имам порачано од ибеј нож од $37+12 за поштарина, ништо дополнително. Зависи од кадети доаѓа, од Кина немаш гајле, од Америкашипингот само те јаде, сигурно на роа имаат израчунато царинска наплата. Што те бендисува по конкретно ако може да знам?

Не ми е проблем да платам за шипинг туку дали некаков закон овдешен можи да напрај проблем демек оти за ладно оружје станува збор бла бла...
Мал украсен нож ништо посебно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom