Ве читам зборувате за чедоморство некаде во светот и дека се и сешто имало по светов ???
Тоа е реалност што пред некој месец ја доживеавме и ние. Морници ме лазат кога само помислувам на тој болен ум, психопат, или незнам уште како да го наречам пошто нема збор на светов што би го опишал некако. А еве ја и реалноста:
Го задавив со јаже и го закопав во дворот мојот новороден син. Оваа изјава на 42-годишниот Слаѓан Петковски го стави зад решетки. 30-дневен притвор му одреди судијата Стојан Михов, пред кого таткото убиец признал уште едно злосторство.
Со јаже веднаш по породувањето на неговата сопруга Весна, Слаѓан минатата година задавил уште негово чедо. Двете бебиња прво ги закопувал во дворот, потоа ги преместувал 300 метри подалеку, во близина на бавча.
Чедоморството се случувало со знаење на потесното семејство.
„Што ме прашуваш мене, што да кажам?“, рече дедото на убиените деца.
40-годишната Весна, мајка на десет деца, против која полицијата покрена кривична пријава, а судот поради недостиг на докази за соучество привремено ја ослободи од притвор, според соседите, ретко излегувала од домот на 12-членото семејство.
Весна се породила во куќата, од каде соседите слушале бебешки плач. Знаеле оти има новороденче на кое потоа му се губи трагата. Ова го пријавиле во полиција. Првично се сомневале дека децата се посинуваат нелегално.
По распитот во светиниколската полиција, таткото убиец го посочил местото каде го погребал последното дете. Ископувајќи го распаднатото тело, полицијата случајно го открила и другиот скелет на новороденче погребано минатата година.
Кај истражните органи денес се постави и дилемата дали расветлувањето на случајот побројно чедоморство кај семејството Петковски ќе значи расветлување на други застарени случаи на убиство на сопствената рожба во Светиниколско.
Не се работи за две, туку за три убиени бебиња во семејството Петковски, велат жителите на Пеширово.
Значи тука за бесење не е само таткото и мајката ами секој кој што знаел за ова а ќутел.
„Оправдувањето“ за убиствата уште повеќе ми го крева притисокот а тоа е - „Немањето на материјални средства за издршка на семејството“
ПСИХОПАТИ