Секојдневие

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 октомври 2014
Мислења
265
Поени од реакции
152
Vleguvam vo kafe bar i na sankot do mene sednuvaat drustvo dve devojki i dva momci i dvajcata vadat ajfoni se stegnale vo kostumu i gi prasuva sankerkata sto ke piete edna voda i toa obicna od cesma devojkite si naracuvat normalno kafe pazi kolku se brukame ako treba ke crkinme za jadene ama ajfon mora da se ima

Може е дубаиски за 100евра па сеа види ти

Инаку сегде има такви ликови денешниве деца ако јадат паштета важно да има ајфон секој ден ми збори за тоа како поскапел бензинот ми плаче колкава била цената ама секој ден шиба со колата може да имаш нокиа 33-10 можеш да возиш точак тоа е тоа имаш опци во животот барај ги пронајди се незнам те нервират такви ликови океј е такво е времето не се дешава само кај нас живот пер

Vleguvam vo kafe bar i na sankot do mene sednuvaat drustvo dve devojki i dva momci i dvajcata vadat ajfoni se stegnale vo kostumu i gi prasuva sankerkata sto ke piete edna voda i toa obicna od cesma devojkite si naracuvat normalno kafe pazi kolku se brukame ako treba ke crkinme za jadene ama ajfon mora da se ima
Krivo ti e tebe poso samo jades i nemozes da zastetish za ajfon poso si debel ne ljubomori

M068_Pff_Meme_wei%C3%9F_Motiv-500x500.png

ti ne kaza so pravese sam u barot i oti nisto ne si poracal ?

M068_Pff_Meme_wei%C3%9F_Motiv-500x500.png

ti ne kaza so pravese sam u barot i oti nisto ne si poracal ?
Само што влегол он а по него двата пара па бил зафатен гледајќи што телефони ќе остават на маса и какви клучеви од кола.
И воа е секојдневие на 90%

Штедење бе брат, ако одиш секој ден по кафиња неможеш да се расфрлаш, посебно со цениве у Скопје. И јас си пијам еспресо долго нон стоп, јбг не ми се допаѓа прорачунот секој ден ако се расфраш по кафичи и кафани. Така они си купиле ајфон, со штедење. А ти пиј си и јади си пак, ама на кајгана пишиш од пентиум 3.

Вo бар
Седам ја во кафе бар
доаѓа еден дупли пар
си пијам ја така виски
нарачуваат вода, ох колку сте ниски.

Се стегнале момците у костум јак
а не јадат ништо, да фатат рак
двајцата вадат ајфон пет
брука тешка - суров свет

Леле македонштина чоече.

Марк Закерберг е со милиони па на лејт најт шоу на Лено испадна во Адидас влечки пазарски од 150 денари. Во Америка никој нишо не рече ама кај нас одма замерки се наоѓаат, што вода каква вода, ајфонот дали бил со сидија ова она..

Од кај знаеш дека немаат за јадење? Можда покрај тоа што биле костумисани и убави, дечките се паметни, си работат, девојките кои ги дружат ги сакаат, си купиле ајфони пошто можат да си ги дозволат (покрај тоа што можат да си дозволат да јадат и бифет кога им се јаде), дошле прејадени и порачале вода. Мислам, од каде тој завид'лк бе? Што конкретно те иритираше кај момчињава што дошле со телефони и порачале вода и девојчињата што порачале кафе, пази - во кафе бар?

Јас повеќе навивам они да отворат тема за лузерот што не си ја гледал неговата работа, туку преку рамо ги прател со завист, па сега ги оговара на форум.

И не, немам ајфон и не идам костимосан и со две девојки во кафич. Чисто онака, сакам да дојдам до сржта на оваа типична македонштина.

Леле македонштина чоече.

Марк Закерберг е со милиони па на лејт најт шоу на Лено испадна во Адидас влечки пазарски од 150 денари. Во Америка никој нишо не рече ама кај нас одма замерки се наоѓаат, што вода каква вода, ајфонот дали бил со сидија ова она..
Тоа е македонската работа, ако пиеш и јадиш види го овај пари има сигурно кради, ако пиеш вода види го овој вода пие, ако влезиш на работа оној влегол со врски сигурно, ако не влезиш види го овој мрза невидена ни врски се обидува да потегне. Ако фатиш женска поуба од тебе сигурно си богат, а ако е неуба глуп си, трето нема. Ако носиш брендирана облека сигурно е фејк од шутка, а ако е стварно од шутка си сељак.

Штедење бе брат, ако одиш секој ден по кафиња неможеш да се расфрлаш, посебно со цениве у Скопје. И јас си пијам еспресо долго нон стоп, јбг не ми се допаѓа прорачунот секој ден ако се расфраш по кафичи и кафани. Така они си купиле ајфон, со штедење. А ти пиј си и јади си пак, ама на кајгана пишиш од пентиум 3.

А шо да штедам и да живеам како глушец 2-3 месеца за да можам да купам ајфон? :pos:

Sent from Pentium 3

А од кај знаеш дека пред тоа не биле во некој ресторан и не јаделе? И што има врска дали има iphone и дали пие вода или кафе. Јас сум видел дечко во тренерки со vertu на шанк и со еспресо во рака? Менува нешто? Не. Проблемот е што сме затуцана нација, се што во светот е нормално кај нас е wow. Не дај боже да си ги видел/а со круг или моет до нив срцев удар ќе си добиел/а, па не на форум, вонредни вести ќе имаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom