Секојдневие

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
kaj mene vo sredno eden stedese cel mesec ne jadese uzinka na odmor za da si kupi orginalni patiki. jebiga kompleksi. poentata bese druga na clenot pogore spored mene sakase da kaze deka sme siromasen narod a so sila se pravime fraer i frearki. a sto e bogat covek a sto siromasen e vekje druga tema na muabet.
ps: na tv so papuci ne. ima kodeks na odnesuvanje i ponasanje, ne za dugo da ne se odlepi pa da trca bos i gol.:)

Vleguvam vo kafe bar i na sankot do mene sednuvaat drustvo dve devojki i dva momci i dvajcata vadat ajfoni se stegnale vo kostumu i gi prasuva sankerkata sto ke piete edna voda i toa obicna od cesma devojkite si naracuvat normalno kafe pazi kolku se brukame ako treba ke crkinme za jadene ama ajfon mora da se ima

Поуката е дека да немаа ајфони и да беа облечени како клошари, веројатно ќе им кажеа дека не служат вода од чешма.
И мене не ми е јасно: ако не се ни гладни ни жедни, нека одат у парк, а не у кафе бар.[DOUBLEPOST=1416694002][/DOUBLEPOST]
А од кај знаеш дека пред тоа не биле во некој ресторан и не јаделе? И што има врска дали има iphone и дали пие вода или кафе. Јас сум видел дечко во тренерки со vertu на шанк и со еспресо во рака? Менува нешто? Не. Проблемот е што сме затуцана нација, се што во светот е нормално кај нас е wow. Не дај боже да си ги видел/а со круг или моет до нив срцев удар ќе си добиел/а, па не на форум, вонредни вести ќе имаше.

Каде ти во светот си видел да седи некој на шанк и да не нарача ништо? Или да нарача нешто шо не се наплаќа? Нема ништо бесплатно, само кај нас тоа го има.

Поуката е дека да немаа ајфони и да беа облечени како клошари, веројатно ќе им кажеа дека не служат вода од чешма.
И мене не ми е јасно: ако не се ни гладни ни жедни, нека одат у парк, а не у кафе бар.[DOUBLEPOST=1416694002][/DOUBLEPOST]

Каде ти во светот си видел да седи некој на шанк и да не нарача ништо? Или да нарача нешто шо не се наплаќа? Нема ништо бесплатно, само кај нас тоа го има.
voda se dava i na najgolem dusman. i toa najbrzo sto moze. ne treskajte gluposti so muabetive ziti se. znaci za voda zborime da se razbereme.

Да порачаш вода, цедевита или чај е рамно на криминал? Е затоа неможеме да имаме убави нешта.

П.С. Опашка расте од кафе. :D

voda se dava i na najgolem dusman. i toa najbrzo sto moze. ne treskajte gluposti so muabetive ziti se. znaci za voda zborime da se razbereme.

Девојче, ова е кафе бар, не е селска чешма. Што би било, теоретски зборам, 90% од гостите да нарачаат вода?
Инаку само кај нас е тренд да си ги пуштиш нозете далеку од чергата. Во Западна Европа е многу нормално да кажеш дека материјаните можности не ти дозволуваат да имаш ајфон или прада кондури или да пиеш кафе во кафана.[DOUBLEPOST=1416694800][/DOUBLEPOST]
Да порачаш вода, цедевита или чај е рамно на криминал? Е затоа неможеме да имаме убави нешта.

П.С. Опашка расте од кафе. :D

А тие па шо порачуваат цедевита ич не ми се јасни! :confused:

Во странство како што имам видено има луѓе што си нарачуваат само вода, а имаат скапи телефони, убава работа и коли. И жена ми некогаш си нарачува само вода не дека немаме пари туку не и се пие кафе.
Во Македонија има несоцијализирани фаци кои гледаат кој во што е облечен и што пие. А најсмешно е што повеќето од нив тие 150 ден за сок, пиво или кафе ги добиваат од родителите. :icon_lol:

Штедење бе брат, ако одиш секој ден по кафиња неможеш да се расфрлаш, посебно со цениве у Скопје. И јас си пијам еспресо долго нон стоп, јбг не ми се допаѓа прорачунот секој ден ако се расфраш по кафичи и кафани. Така они си купиле ајфон, со штедење. А ти пиј си и јади си пак, ама на кајгана пишиш од пентиум 3.
Па подобро ќе давам пари за храна,отколку за телефон,телефонот нема да те храни.

Па подобро ќе давам пари за храна,отколку за телефон,телефонот нема да те храни.
Ироничен беше коментарот. Инаку јас ти и сите други сигурно би го одбрале тоа, ама некој ќе штеди и ќе си купи убав телефон, и тоа не е наша работа, исто како што не би требало да не интересира кој пие вода. Тоа е суштината. :)

a sto bi bilo koga 90% od gostite bi naracale najskapa pijacka? toa e vise viznis i/ili dobra volja. ubavo napisa eden clen zatoa ne ni se slucuvaat ubavi raboti.
ps: i vo selo e isto cuci od iskustvo ova go kazuvam :)[DOUBLEPOST=1416695892][/DOUBLEPOST]
Дојдовме до заклучок: ако пиеш вода значи штедиш. :свиркам:
bez voda nema zivot :)

Администрација бе братче, тераат здрав живот инаку сиктер од работа.

Има доста дечки навлечени на позирање некои се лесни за препознавање други се доволно добри за оскар и да секојдневие е ова уште од поодамна.

Во странство како што имам видено има луѓе што си нарачуваат само вода, а имаат скапи телефони, убава работа и коли. И жена ми некогаш си нарачува само вода не дека немаме пари туку не и се пие кафе.
Во Македонија има несоцијализирани фаци кои гледаат кој во што е облечен и што пие. А најсмешно е што повеќето од нив тие 150 ден за сок, пиво или кафе ги добиваат од родителите. :icon_lol:

Може да си нарачаш вода што се плаќа (т.н. флаширана), или си нарачуваш нешто друго, па со тоа може да нарачаш и вода од чешма. Јас каде и да одам носам вода со мене. И што треба? Да седнам у кафана, да и кажам на келнерката да не се ни мачи да ми носи вода, си имам со мене и да извадам една шака семки и кикирики од џебот и да ги ставам на масата да се замезам.
Не бидете копуци. Ако седите у кафана, се подразбира дека треба да нарачате нешто што се плаќа.[DOUBLEPOST=1416696165][/DOUBLEPOST]
Дојдовме до заклучок: ако пиеш вода значи штедиш. :свиркам:

Не. Ако седнуваш у кафана и нарачаш вода од чешма, т.е. нешто шо не се плаќа, значи дека изиграваш мангуп, а не си.

Може да си нарачаш вода што се плаќа (т.н. флаширана), или си нарачуваш нешто друго, па со тоа може да нарачаш и вода од чешма. Јас каде и да одам носам вода со мене. И што треба? Да седнам у кафана, да и кажам на келнерката да не се ни мачи да ми носи вода, си имам со мене и да извадам една шака семки и кикирики од џебот и да ги ставам на масата да се замезам.
Не бидете копуци. Ако седите у кафана, се подразбира дека треба да нарачате нешто што се плаќа.
a dali moze uste edna casa voda da naracam ? toa e mnogu bitno isto taka.

a sto bi bilo koga 90% od gostite bi naracale najskapa pijacka? toa e vise viznis i/ili dobra volja. ubavo napisa eden clen zatoa ne ni se slucuvaat ubavi raboti.
ps: i vo selo e isto cuci od iskustvo ova go kazuvam :)[DOUBLEPOST=1416695892][/DOUBLEPOST]
bez voda nema zivot :)

Девојче, тоа е целта на кафанџиите. Затоа пуштаат девојки шо ќе лигават еден сок цела вечер, затоа што по нив ќе дојдат мажи кои ќе пијат. Тоа е бизнис. Нема добра волја во бизнисот.
Во село нема копуци. Во село и во провинција секој знае каде му е местото и кој колку може. Многу е смешно кога ќе дојде некој градски сератор, онака гиздисан и ќе нарача вода! Џисас! :facepalm:[DOUBLEPOST=1416696419][/DOUBLEPOST]
a dali moze uste edna casa voda da naracam ? toa e mnogu bitno isto taka.

Девојче, ти посветив многу време. Ај откачи се, ОК?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom