Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вака сега, јас сум чула дека работата на Брод нели, супер е платена и ние младите посебно се лажеме по тоа, арно ама, имам чуено дека при крај коа треба да даваат плата тие, ги убивале децата. Колку е ова точно не знамЈа кога би била способна и подвижна, искрено не би се нафатила да одам.
![]()
Zdravo dechki,
dajte nekoi informacii okolu transfer na parite, shto davaat tamu na brod kartichka li e shto lie kako ide taa rabota....... taa plata shto kje ja zemam kako "najbezbolno" znachi so najmali davachki da ja prefrlam tuka u MK, planiram devizna smetka da otvoram ama odejkji po bankive u glavava haos mi stana, u edna banka ima provizija 1% u druga nema provizija ama nemozhelo na moe ime da bide otvorena smetkata kao sam na sebe da si prefrlash sredstva ne mozhelo ......... help help .........
Здраво paradise8,
кај мене вака оди тоа:
имам девизна сметка и парите ми стигнуваат во Македонија.
Фирмата во која работам си ги плака и сите давачки за да стигнат парите.
Пример:
треба да добиеш 100 евра
на сметка легнуваат 100 евра
исто како да работиш во Македонија. Има мала разлика а тоа е што неможеш да аплицираш кредити бидејки парите стигнуваат од странство.
ако одиш да работиш на американски брод можеби некој има кој ке каже како е во нивните компании. Јас сум во европска компанија и можно е да е има разлика во политиката на плаќање во однос на американските.
Ми се чини како тргнало, за година две качување на брод = 7-ца на лото...
Или грешам?
FLAC brate od koga si na brod i preku koja agencija zamina ?