Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Кој бил во сала, а јас бев. Знае колку слаб натпревар беше ова, ОЧОБОЛ. Тврдам дека МЗТ не може да игра под ова.

Шеховиќ 3 или 4 пати оди на забивање наместо да положи со лева и кош да даде, Цветкович се замислил дека е Крис Пол, ја тапка топката по 18 секунди и последни 6 секунди го напаѓа кошот, само тие што не разбираат ни малце кошарка, можат да кажат дека Цветкович изигра добар натпревар и нормално тие што ќе оклучат статистика и ќе видат еј дал толку поени, не Цветкович го уби натпреварот. Кога МЗТ требаше да наметне побрз ритам и можеше да истрча неколку контри тој глумеше нешто.

Лучич на крај 3 на 1 контра, се врти со грб на кош. МАРИНКОВИЌ сам под нивниот кош, испаднаа сите играчи, Диксон со топката на центар и не му јава трча да ја закуца и промаши, не ми се верува што видов :pos:

Ми личи ова на некој проблем внатре во клубот, или пак до толку им е убиена самодовербата, трето нема.
Постов како јас да сум го напишал, буквално истово сакав да го кажам. Шеховиќ брату, само напад ли ќе играш бе? Паштета во одбрана, 100 офанзивни му фатија, го бушеа како сакаат. Па и 2-3 чисти положувања имаше он ќе ја куца, па уште и со лева рака...

Цветковиќ 14 секунди ја пренесуваше топката, шта речи више. ЕДНА контра не направија еј, ЕДНА. Абе не ми е јасно зошто најискрено. Влечи ја бре топката, ќе прават фаули за да спречат контра, и лесно ќе влезат у бонус, ама не, ние позиционен напад ќе играме.
Боби Митев еден тајм аут не побара. За што ги чуваше, за следната утакмица? На крај колку само се смеев, Оташевиќ не може да оди, на прекините си го пикаше дресот во уста зашо ќе се угушеше, а овие не го искористија тоа. :facepalm: Памтам тој последниот напад што го имавме за израмнување Оташевиќ остана на Дамјан или Шеховиќ во одбрана, а нападот отиде да го решава Цветковиќ кого го чуваше Бакиќ, можеби и најдобриот дефанзивец во Металац. :tapp: Бем ти и игра и плејмејкер и се кога не може да препознаат мис меч ситуација. Абе еј, Оташевиќ не можеше да оди и не го искористивме тоа :facepalm::facepalm::facepalm:

Али што е тука е, мора позитивно да се гледа на работите, не бива само да се критикува затоа што нема абер од тоа. Поддршка за сите и идеме на подобро следната утакмица.[DOUBLEPOST=1416319090][/DOUBLEPOST]
Каков врвен плејмејкер, Цветковиќ е во топ пет плејмејкери во АБА. Треба добар втор плејмејкер иначе од центри Варда е потребен. Класен само да го доизградат како играч ќе биде ѕвер. Страшен потенцијал. За клубот како и за сите други падови има секогаш. Еве една Цибона банкротираше се откажа од Евролига и Звезда влезе на нејзино место. Сега почнаа од нула со минорен буџет. Иначе Фемили се незаменливи секоја чест.
Ајде ти објасни ми како тоа Цвеле е во топ 5 плејмејкери во АБА? Одма од прва можам да ти набројам минимум 5 подобри од него, а ги има повеќе секако.

Влез слободен публика нема, очигледно не е до тоа а ниту пак било како што кажувавте до лани не било во аеродром туку во борис далеку било ова она, а годинава пак мизерија нешто не штима.

Со κожув на пρодолженија ќе тепаме:cool:[DOUBLEPOST=1416358040][/DOUBLEPOST]
Влез слободен публика нема, очигледно не е до тоа а ниту пак било како што кажувавте до лани не било во аеродром туку во борис далеку било ова она, а годинава пак мизерија нешто не штима.
Нема ρезултати нема публиκа освен оние стандаρдните κои сеκогаш ќе се туκа,со металац и неутρална се вκлучи во навивањето на κρајот ама не вρедеше ни тоа за победа па ρазочаρани од игρата и ρезултат на следниот натпρеваρ нема да дојдат маκаρ и бесплатно да е а се κладам деκа ќе биде со левсκи следна паκ гага[DOUBLEPOST=1416358684][/DOUBLEPOST]Ц
Постов како јас да сум го напишал, буквално истово сакав да го кажам. Шеховиќ брату, само напад ли ќе играш бе? Паштета во одбрана, 100 офанзивни му фатија, го бушеа како сакаат. Па и 2-3 чисти положувања имаше он ќе ја куца, па уште и со лева рака...

Цветковиќ 14 секунди ја пренесуваше топката, шта речи више. ЕДНА контра не направија еј, ЕДНА. Абе не ми е јасно зошто најискрено. Влечи ја бре топката, ќе прават фаули за да спречат контра, и лесно ќе влезат у бонус, ама не, ние позиционен напад ќе играме.
Боби Митев еден тајм аут не побара. За што ги чуваше, за следната утакмица? На крај колку само се смеев, Оташевиќ не може да оди, на прекините си го пикаше дресот во уста зашо ќе се угушеше, а овие не го искористија тоа. :facepalm: Памтам тој последниот напад што го имавме за израмнување Оташевиќ остана на Дамјан или Шеховиќ во одбрана, а нападот отиде да го решава Цветковиќ кого го чуваше Бакиќ, можеби и најдобриот дефанзивец во Металац. :tapp: Бем ти и игра и плејмејкер и се кога не може да препознаат мис меч ситуација. Абе еј, Оташевиќ не можеше да оди и не го искористивме тоа :facepalm::facepalm::facepalm:

Али што е тука е, мора позитивно да се гледа на работите, не бива само да се критикува затоа што нема абер од тоа. Поддршка за сите и идеме на подобро следната утакмица.[DOUBLEPOST=1416319090][/DOUBLEPOST]
Ајде ти објасни ми како тоа Цвеле е во топ 5 плејмејкери во АБА? Одма од прва можам да ти набројам минимум 5 подобри од него, а ги има повеќе секако.
Цвеле далеκу е од вρвен плеј но сепаκ е солиден понеопходен ни е тежоκ центаρ башκа то и диκсон може да го биде само тρпение

Последно уредено:
Со κожув на пρодолженија ќе тепаме:cool:[DOUBLEPOST=1416358040][/DOUBLEPOST]
Нема ρезултати нема публиκа освен оние стандаρдните κои сеκогаш ќе се туκа,со металац и неутρална се вκлучи во навивањето на κρајот ама не вρедеше ни тоа за победа па ρазочаρани од игρата и ρезултат на следниот натпρеваρ нема да дојдат маκаρ и бесплатно да е а се κладам деκа ќе биде со левсκи следна паκ гага[DOUBLEPOST=1416358684][/DOUBLEPOST]Ц

Цвеле далеκу е од вρвен плеј но сепаκ е солиден понеопходен ни е тежоκ центаρ башκа то и диκсон може да го биде само тρпение
Јасно брат, само муабетот ми е дека не е во топ 5 во Аба Лига како што го направи членот погоре. Иначе добар е за тимов, центар ни фали.

Има многу работи кои влијаат баш на тоа. Ги знаат тие што се малку поупатени, па затоа и бројката варира. Нека се запраша управата на клубот зошто ги нема СИМПАТИЗЕРИТЕ на клубот у сала. Стандардни од времето на ЛИМЕНКАТА си се на трибина, поголем дел од нив не се во копот со Фемили, но се присутни во салата, а зошто е тоа така, треба самите тие да дадат одговор.

Едно да ни биде јасно на сите тука, во било кој спорт, за било кој клуб (репрезентација) и да станува збор, ако нема успеси нема да има и обична публика....НАЖАЛОСТ...

Подобри од Цвеле сезонава на плејмејкерска позиција се Миљенковиќ од Мега, Рејнолдс од Будучност и Бласингејм од Цибона, зборувам за статистики само. Еве ви ја целата листа. Цвеле е севкупно 18.
Едит: Беко е нов спонзор на младинската школа на МЗТ се шушка дека ќе влезат како спонзори и во првиот тим.

Тврд орев овие Кожув, интересна утакмица ќе гледаме во вториот дел за нас неутралните. :)

Напета текмава со Кожув, Диксон пријатно изненади, Кире покорисен беше повреден. 36:33 на полувреме за МЗТ.

Конечно да покаже и Диксонов нешo

Се знаеше дека ќе биде густо. Кожув е тим со сличен буџет со МЗТ ама и инвестира во инфраструктура и играчите имаат подобри услови од нашите. Имаат две сали ние ниедна, кираџии сме во свој дом. Срамота е како еден стопанственик од Гевгелија може да даде повеќе пари за кошаркарски клуб отколку една од најбогатите општини во Македонија со пет јаки спонзори. Сепак ни ги кренаа очекувањата последните две сезони оваа се вративме во реалност. За натпреваров зошто игра Симоновски кога за 27 минути не даде кош, Шеховиќ за 20 минути не даде кош, Стојановски очаен за 33 минути само пет поени. Само шест души постигнаа поени. Мора нешто да се подобри. Вака не се освојува двојна титула. За жал ако продолжиме вака ќе се бориме за опстанок во АБА и ќе стигнеме максимум до полуфинале во домашно првенство. Мора управата да преземе нешто. На нас останува само да ги бодриме.

kolku samo ne e do mitev, sekoj koj ima elementarno poznavanje od kosarkava znae kade e lociran glavniot problem, pa samiot zmago do dusa iscrta, mzt otkako stanaa sampioni momentalno go imaat ubedlivo najslabiot roster ... ubedlivo. Duri i da se vadi maksimumot na ovoj tim, momentalen, ogromen znak ? e osvojuvanjeto na titulata, klubov e klasicen primer kako ne treba da se menadzira eden tim, na site mozni polinja, pocnuvajki od najmladite generacii.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom