Полициска небрежност

• Креатор на темата Креатор на темата Kacar
  • Време на започнување Време на започнување
K

Kacar

Гостин
Доколку има таква тема, нека биде преместено мислењето во неа. Оваа тема нека биде за сите членови кои мислат дека неправедно биле казнети или опоменети од полициски службеник.

Воедно, во склоп на тоа, денес пред факултетите ( економски правен филолошки филозофски) на раскрсница кога поминав бев глобен. Имено, тргнав кога светлото беше зелено !!!!!!! После 2 чекори светолото се смени во црвено а јас бев на половина улица. Другото светло беше зелено и си поминав па ми свирна и ми рече да идам докај него и ми се обрати со ,,Дали знаеш дека што туку направи сообраќаен прекршок?" Дебатирав со него но се гледаше дека толеранцијата му е на ниво под нулата и ми го повиши гласот. Ми напиша глоба од 15 евра и ми рече да идам во полициска станица. Во тој момент додека ми пишуваше, една жена или девојка не знам што беше зашто покриена целата од религиозни причини претрча на црвено. Ама не, не реагираше иако му посочив. Не за друго, сега гледам човекот бил албанец исто. Во полициска станица ќе одам и ќе поднесам жалба. Не ми е толку до тие 15 евра колку што ми е до дискриминацијата по национална основа и неговата небрежност ( не сум јас виновен што не видел оти сум тргнал на зелено туку се свртел мутајкото кога баш се сменило). Дали има некој со вакви слични дешавки ? Што би направиле вие ?

Доколку има таква тема, нека биде преместено мислењето во неа. Оваа тема нека биде за сите членови кои мислат дека неправедно биле казнети или опоменети од полициски службеник.

Воедно, во склоп на тоа, денес пред факултетите ( економски правен филолошки филозофски) на раскрсница кога поминав бев глобен. Имено, тргнав кога светлото беше зелено !!!!!!! После 2 чекори светолото се смени во црвено а јас бев на половина улица. Другото светло беше зелено и си поминав па ми свирна и ми рече да идам докај него и ми се обрати со ,,Дали знаеш дека што туку направи сообраќаен прекршок?" Дебатирав со него но се гледаше дека толеранцијата му е на ниво под нулата и ми го повиши гласот. Ми напиша глоба од 15 евра и ми рече да идам во полициска станица. Во тој момент додека ми пишуваше, една жена или девојка не знам што беше зашто покриена целата од религиозни причини претрча на црвено. Ама не, не реагираше иако му посочив. Не за друго, сега гледам човекот бил албанец исто. Во полициска станица ќе одам и ќе поднесам жалба. Не ми е толку до тие 15 евра колку што ми е до дискриминацијата по национална основа и неговата небрежност ( не сум јас виновен што не видел оти сум тргнал на зелено туку се свртел мутајкото кога баш се сменило). Дали има некој со вакви слични дешавки ? Што би направиле вие ?
откажи се уште од старт ако мислиш дека нешто ке постигнеш

Ako imas silen covek vo policija, preku nego brkaj rabota. Vo sprotivno spremi pari za advokati ili otkazi se.

Ako imas silen covek vo policija, preku nego brkaj rabota. Vo sprotivno spremi pari za advokati ili otkazi se.
Пфф за адвокати заради 15 евра. Само сакам да знам дали некому му се има случено тоа, зошто ми закажа термин в полициска станица, што ќе правам јас таму досие да не ми отвораат што ?

Ке ти биде полесно ако дознаеш дека и друг го кркал истиот стап? Ако имаш нерви и пари терај до крај , ако не претераш со притисокот ке те пуштат само со платени судски трошоци (100-200 евра) ако премногу запнеш ке те стаат у филм !

откажи се уште од старт ако мислиш дека нешто ке постигнеш
Ти не ги покажуваш забите ако некој те лае или само го обесхрабруваш човекот кој е во право?

Што би направиле вие ?
Че го извадим пиштољ и че го пукам на лице сместа :D
Без заебанција. Поарно оди плати ги и не се замарај за 15 евра. Со жалби, адвокати и судој само пари и ВРЕМЕ ќе изгубиш.

@POWER-MKD Што мислиш на темава?
BTW, ова можда треба да се премести во право.

Ма што ми зборувате бе судници и адвокати сега за 15 евра ?! Да беше 500 евра ајде ќе се борам, значи повеќе ми е заради дискриминацијата по национална основа во однос јас и жената како и неговата небрежност и малоумност што не виде дека тргнав на зелено туку видел дека се сменило во црвено па ајде ќе глоби ! Зборот ми е дали има некој искуство да ми каже зошто ми закажа термин во полициска станица гази баба ? Што јас ќе правам таму, зошто, што нешто со психолог со надлежно лице некој совет ли ќе имам или обичен разговор? Досие да не имаат намера да отворат?

Пфф за адвокати заради 15 евра. Само сакам да знам дали некому му се има случено тоа, зошто ми закажа термин в полициска станица, што ќе правам јас таму досие да не ми отвораат што ?

Nemoj da baras kazna, odi kaj komandirot na policiskata stanica od kaj sto bil praten policaecot, i kazi mu deka pristapil vo slucajot selektivno. Ce mu bide zavedeno vo dokumentacija na policaecot.

Ти не ги покажуваш забите ако некој те лае или само го обесхрабруваш човекот кој е во право?
Не го обесхрабрувам само му ја кажувам реалноста, ова не е некоја западна праведна држава, и јас бев во ваква ситуација само многу поголема и посериозна и јас се лупав во гради ќе терам правда, ама џабе .....
Nemoj da baras kazna, odi kaj komandirot na policiskata stanica od kaj sto bil praten policaecot, i kazi mu deka pristapil vo slucajot selektivno. Ce mu bide zavedeno vo dokumentacija na policaecot.
дада сигурно и 50 посто плата ке му намалат наредни 6 месеци

Ако толку си решен да тужиш , зошто да не , никогаш не можеш да знаеш што ќе се случи ако пробаш.

se dur 15 evra se malku ke si igraat kurot so nas...otkazi se brat malku pari se ajde moze za poveke da go izedes kuti i traj....da se soberat 300 dusi grupna tuzba protiv mvr da vidis kako ke pocnat da se menjaat stvarite ali jebesga toj e mentalitetot...15 evra pari li se...taka se pocinja...pa nakraj se zavrsuva so vide so mu se desi na martin kuti traj..

оди и види што ќе ти кажат објасни им дека си неправедно казнет. АКо бараат да признаеш бла бла да потпишуваш нешто не потпишувај. Прекршок колку што знам на прершочен суд мора да пројде (или не мора?)
Како ида е не го спомнувај тоа дека полицаецот не казнил некој друг. Колку и да е вистина само ќе ја влоши твојата позиција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom