Криеле кецови, некој и тројки
Прво што ми текна, криев дека крадевме (вадевме) знакчиња од коливе по паркинзиве. Колку само сме заслужиле некој од сопствениците да не фати и да не згази од тепање, јбг 5-то, 6-то одделение памет. Мада на неколку пати ги палевме патиките да избегнеме ќотек. Интересно, не ги крадевме за да ги продаваме, туку чисто онака за колекција, омилен ми беше од Алфа Ромео. Кратко траеше криминалов кога не виде еден комшија од зграда, па тука очекував дека ќе го изедам од татко ми за сите знакчиња, чудно е што се' помина со маратонски разговор и нормално, цела ќеса знакчиња фрлена во контејнер... успеав од Алфа знакот да го задржам, го имам ден денес
Криев, дека дигнав 500 денари од татко ми од џеб, будалиот цела плата ја ставил во 500тки туце, па потешко беше да примети дека е олеснет. Тоа го направив пак, па како по обичај се што претеруваш ќе биде откриено кога-тогаш и бидна. Парите ги трошев за да наполнам албум од Формула 1.
Криев дека се бацив со девојче во уста (ќерка на комшиите најблиски) кога бевме второ одд. Она беше година дена постара

Е ова не го открија.
Има уште бајаги, за повеќето работи дознале отпосле, нешто не. Еве сега кријам дека го имам знакот од Алфата