Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Што да веруваш бре човек?! Што? Имаш јасно видео на кое животните покжуваат способност да мислат, користат алатки, да планираат и решаваат комплексни проблеми! Значи се работи за нешто очигледно - ГО ГЛЕАДАШ! Треба да си луд да тврдиш дека тоа е монтажа и лага! Има безброј видеа такви!
Никаде не пишав дека е монтажа или било што, а тоа дека и ти исто веруваш дека е вистина, дали е видео,публикација, писание, предание е еднакво.Не присуствуваш во експериментот/случката.

Мора да е многу интересно во твојот ум......

Се‘ зависи што е „набиено„ во умот: лагата ли, вистината ли, па преку едната од нив можеме да го гледаме Светот и се‘ што е во него.

Никаде не пишав дека е монтажа или било што, а тоа дека и ти исто веруваш дека е вистина, дали е видео,публикација, писание, предание е еднакво.Не присуствуваш во експериментот/случката.
Значи го гледаш животното како доаѓа до местото каде што е храната, констатира дека неможе да ја земе, наоѓа метална жица, пробува со неа, гледа дека неможе, ја заоблува и прави кука! Со куката ја подига храната!
Фоката решава тестови што се даваат за тестирање на интелегенција, и ги решаваше подеднакво успешно како и човек! Значи ова е очигледност! Го гледаш и го констатираш! Какво црно учество во експеримент? Го гледаш како мисли, како прави алатка, како решава проблем!

Значи го гледаш животното како доаѓа до местото каде што е храната, констатира дека неможе да ја земе, наожа метална жица, пробува со неа, гледа дека неможе, ја заоблува и прави кука! Со куката ја подига храната! Фоката решава тестови што се даваат за тестирање на интелегенција, и ги решаваше подеднакво успечно како и човек! Знмачи ова е очигледност! Го гледаш и го констатираш! Какво црно учество во експеримент? Го гледаш како мисли, како прави алатка, како решава проблем!
Ти пишува како животно се покорува на човечка заповед, напишано е јасно, случено е пред 20 години, кај гледаш дебилност?
Првото е видео, второто е напишано. Првото вели дека животните се интелигентни, второто дека се покоруваат на човечка заповед.
Никој не е директен учесник, единствена разлика е начинот на доставување на информацијата. И пред се стереотипите, тие се ограничителите.

Ти пишува како животно се покорува на човечка заповед, напишано е јасно, случено е пред 20 години, кај гледаш дебилност?
Првото е видео, второто е напишано. Првото вели дека животните се интелигентни, второто дека се покоруваат на човечка заповед.
Никој не е директен учесник, единствена разлика е начинот на доставување на информацијата. И пред се стереотипите, тие се ограничителите.
Значи ти не негираш дека поседуваат разум?

Јас кажувам секому. Законот на Телема е да се даде секому. Така пишува во „Книгата на Законот“. Не раскажувам сказни јас. :)

Но, пријателе - христијанството го нема. И не сум крив јас за тоа или било кој друг, туку самите рисјани.
Освен во зборовите кои кријат толку многу непрактичност денес - христијанството и неговите формули се излишни.

Затоа и дебатираме тука за тоа толку „совршено христијанство“ (кое јас го гледам како збирштина на секакви секти и учења).

Се лажеш дека христијанството не е разорено. Се јаде како рак од внатре. Зарем не забележуваш?
Остана само златото по црквите и манастирите да зборува за некакво си сонце кое воскреснува!

Значи ти не негираш дека поседуваат разум?
Тоа е веќе сосема различно прашање.Кога веќе ги поставувивме на еднакво ниво двете случки,првиот чекор е направен. Всушност тоа беше и почетокот на дискусијата кога го поставив истото прашање.Вториот чекор(знам дека е голем залак за тебе) кон одговорот, доаѓа од житието на еден светец.Еве дел каде пишува за разумот на животните кое се совпаѓа со моето мислење.

’’А ова се случи, не затоа што лавот имаше разумна душа, туку зашто Бог сакаше, светиот отец Герасим, кој Го прослави Него, да го прослави не само во животот, туку и по смртта и да ни покаже како ѕверовите му биле послушни на Адама во рајот, пред неговото паѓање и пред изгонувањето од рајот’’.
http://amvon.mk/gerasim-jordanski/[DOUBLEPOST=1415550876][/DOUBLEPOST]
Јас кажувам секому. Законот на Телема е да се даде секому. Така пишува во „Книгата на Законот“. Не раскажувам сказни јас. :)

Но, пријателе - христијанството го нема. И не сум крив јас за тоа или било кој друг, туку самите рисјани.
Освен во зборовите кои кријат толку многу непрактичност денес - христијанството и неговите формули се излишни.

Затоа и дебатираме тука за тоа толку „совршено христијанство“ (кое јас го гледам како збирштина на секакви секти и учења).

Се лажеш дека христијанството не е разорено. Се јаде како рак од внатре. Зарем не забележуваш?
Остана само златото по црквите и манастирите да зборува за некакво си сонце кое воскреснува!
Твоите сказни за телемата раскажувај ги на тие што ти плаќаат,и на оние што се интересираат, имаш и тема.А мечтите за тоа дека нема христијани очигледно ти се илузија, како и твоето лажеучење.

Последно уредено:
Јас зборувам за Телема. Веќе реков дека не раскажувам.
Не ми плаќа никој, не сум јас христијански свештеник!
Јас сум Магичар!
Што си се фатил за парите? Златото не е сонце :)

Имам тема, нормално дека ќе имам тема. И блог имам на кој доаѓаат секакви луѓе. Па дури и христијани.
Што таа омраза кај тебе?

Христијани нема. Како ти покажа дека си христијанин тука? Зборуваш убаво за христијанството и неговите философии?

Вие сте сенка на едно дамнешно време. Вие сте само зборови. А тоа не е добро. Гледајќи тука на форумов што се глаголате.
Затоа ти требам јас, за да имаш кој да навредуваш дека лаже, за да може да го оправдаш твоето старо-еонско верување и тој пуст закон на гревот и воскреснувањето?
Лошо!

Концентрација на толку глупости и невистини во еден пост само преку магија може да се постигне.

Јас зборувам за Телема. Веќе реков дека не раскажувам.
Не ми плаќа никој, не сум јас христијански свештеник!
Јас сум Магичар!
Што си се фатил за парите? Златото не е сонце :)

Имам тема, нормално дека ќе имам тема. И блог имам на кој доаѓаат секакви луѓе. Па дури и христијани.
Што таа омраза кај тебе?

Христијани нема. Како ти покажа дека си христијанин тука? Зборуваш убаво за христијанството и неговите философии?

Вие сте сенка на едно дамнешно време. Вие сте само зборови. А тоа не е добро. Гледајќи тука на форумов што се глаголате.
Затоа ти требам јас, за да имаш кој да навредуваш дека лаже, за да може да го оправдаш твоето старо-еонско верување и тој пуст закон на гревот и воскреснувањето?
Лошо!
Toa ти го зборуваш незначи дека е точно, а напротив.
Оној што одрекува цела група луѓе, значи тој има огромен проблем да ги прифати, несакањето да се види очигледното, е тоа е навистина омраза.
Законот а христијанството е жив бидејќи е даден од живиот Бог. А надежта на лукавиот и неговите поклоници дека е мртов е илузија како и нивното лажеучење.

Мене не ме интересира група на луѓе што верува во било што.

Мене ме интересираат старо-еонските учења, за тоа зборувам и коментирам од самиот мој почеток тука.

Не, христијанството беше живо заради друго - не заради христијнаксиот концепт на бог.
Лукав? Можам да ти набројам куп лукави... и постојат само во твојата религија! И тие лукави ги користите или да ги заплашите бедните по дух или да ги обвинувате оние кои не се христијани!
Дури и разните христијански учења ова го прават меѓу себе!

Не знам зошто имате потреба вашето верување да го калемите на нечие туѓо знаење и со тоа да го осудувате човекот!
Христијанска работа... Да не мислиш на еврејскиот концепт на божественост дека е жива вода, Шекина на Земјата? :)

П.С. И ова преминува во лично препукување - не сум расположен за тоа.
@Beric Dondarrion , ќе ме извиниш - но да те поправан - МАГИКА, не магија. Магијата оди повеќе со лукави и слични концепти сковани преку една од твоите христијански старо-еонски школи!
Не се глупости тоа, само не ти чини напишаното... фали уште 7 поделби и доволно!

Прочитај си ги уште еднаш последните постови, и погледни се во огледало за оваа реченица.
Не знам зошто имате потреба вашето верување да го калемите на нечие туѓо знаење и со тоа да го осудувате човекот!

10675756_10152718977379559_9189095069532575780_n.jpg

П.С. И ова преминува во лично препукување - не сум расположен за тоа.
@Beric Dondarrion , ќе ме извиниш - но да те поправан - МАГИКА, не магија. Магијата оди повеќе со лукави и слични концепти сковани преку една од твоите христијански старо-еонски школи!
Не се глупости тоа, само не ти чини напишаното... фали уште 7 поделби и доволно!
Магика е термин кој го употребуваат Телемитите.

Магика е термин кој го употребуваат Телемитите.
Магика е различно од магија. Небитно е кој го употребува зборот, двата збора значат различно.
Затоа ве подучуваме да правите разлика, да не се губите бесконечно.

Тоа ти треба да го знаеш најдобро, како бивш истражувач на Дион Форчн. :)
[DOUBLEPOST=1415554483][/DOUBLEPOST]
Прочитај си ги уште еднаш последните постови, и погледни се во огледало за оваа реченица.
Немам потреба. Реков: вие се покажувате како добри христијани на зборови кој поубаво пишува за Исус?
Јас можам да бидам најголемиот христијанин тука ко за така!
Со твојот бог сме на „ти“.

И нема да осудам никој при тој процес на „величење“ на твојот бог. Ами ќе ве подржам во вашите луди патишта кои сами сте си ги избрале!
Телемата не осудува никој! Биди и христијанин, твој проблем!
Не си запознаен со Законот на Телема?

Дали јас те осудив зошто си христијанин преку мојот Закон? Не. Не споменав ниту лукав ниту ништо. Вие постојано сте со ѓаволот до вас и врескате по луѓето како лажат и се сатанисти и неверници!
Лудост против Човештвото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom