- Член од
- 15 јуни 2014
- Мислења
- 316
- Поени од реакции
- 301
@Tranquilis Дали ќе ми прават проблеми ако ранецот за голем кабински багаж наместо 56 цм е пример 58, но ќе го собере во металната конструкција ако се стисне малку?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@Tranquilis Дали ќе ми прават проблеми ако ранецот за голем кабински багаж наместо 56 цм е пример 58, но ќе го собере во металната конструкција ако се стисне малку?
А на другиот аеродром од каде ќе се враќа може и да му наплатат солена цена за нечекиран багаж што мора да иде во карго... Како што лично сум видел да се случи (багаж кој „влегува„ во калапот со стискање, ама да се наплати „казна„).Ако можеш да го стиснеш колку да влезе во рамката не е проблем.
А на другиот аеродром од каде ќе се враќа може и да му наплатат солена цена за нечекиран багаж што мора да иде во карго... Како што лично сум видел да се случи (багаж кој „влегува„ во калапот со стискање, ама да се наплати „казна„).
Ако го чарџаат Ти ќе му ја платиш казната?
(пошто овака го советуваш)
За оваа опција ти треба транзит виза!Имаш од Скопје до Лондон Лутон со Визер а од таму имаш еден куп компании што летаат до Белфаст
@Agda Beata kолку што знам од тоа што читав пред некој месец, во тој случај се губи билетот.
Има некои опции за презакажување, ама мислам дека поскапо излегува тоа отколку едноставно да купиш нов билет. Има и некоја опција да се одбере при купувањето на билетот (и кошта плус пари), со што после се има флексибилност во презакажување на летот.
Практично кажано, во сегашнава твоја состојба или ќе леташ тогаш кога е билетот или го губиш...
Една штека...Едно прашање.На 11 јануар треба да летам,незнам дали Виз даали АирАустриа ама да си се информирам.Колку кутии цигари смеам да носам во торбата? Некој ми викаат штека,некој две.