Кучињата му се одвратни на Бог

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.280
Према Библијата (новиот завет) кучињата миу се одвратни на бог и ни еден вистински верник не би требало да чува храни или се игра со такво сатанско суштество, имено Бог вака рече (кој нема никогаш да влезе во рајот)

14. Блажени се оние, што ги исполнуваат заповедите Негови, за да бидат достојни за дрвото на животот и да влезат во градот низ портите.
15. А надвор се кучињата, вражачите, блудниците, убијците, идолопоклониците и секој, што сака да лаже и лаже.

Немојте да ве залажува на изглед невина и мила надворешност на кучињата или нивна таканаречена “верност интелигенција“ затоа што тоа е само замка од сатаната која ќе ве одведе длабоко во понорите на пеколта, cпасете си ги душите, отфрлете ги кучињата!!

cute-dogs-19.jpg mabel1.jpg Sweet Little Puppy Watching Camera.jpg

На исто ниво се со убијци и идолопоклоници, пострашно од тоа нема!
“кучињата, вражачите, блудниците, убијците, идолопоклониците и секој, што сака да лаже и лаже.“

Дали биле на исто ниво со убијци или не, не е битно, тој пак на чмар кај нив ќе се појави.
Црни, бели, металци, убијци, дрогаши, секташи, тој сите не сака, бидејќи Вечната Милост (Мудрост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - е Совршената Вера и Религија.

14b829y.jpg

Последно уредено:
Дали биле на исто ниво со убијци или не, не е битно, тој пак на чмар кај нив ќе се појави.
Црни, бели, металци, убијци, дрогаши, секташи, тој сите не сака, бидејќи Вечната Милост (Мудрост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - е Совршената Вера и Религија.

14b829y.jpg
Со овие шарените букво како од сликовница ме потсетуваш на Изгреф :D само треба и со различна големина да бидат, а можеш и болд да додадеш :pos:.

Не ми се верува дека ја отворив темава, ама баш ме интересираше која глупост ја имаш напишано.
Цитираш стих од Откровението. А уште во првиот стих од првото поглавје пишува дека целото откровение е со знаци и симболика. :facepalm:
Ама изгледа ти почнуваш да читаш од крајот па накај почетокот ;)

14b829y.jpg

Jesus_the_dog.jpg

Некои и одат по вода како доказ за Мудроста и Убавината БОЖЈА чиста, Која Тој за спасение на сите Ја отелотвори во Божјата Пречиста Мудрост и Убавина Исуса Христа![DOUBLEPOST=1415391334][/DOUBLEPOST]
Не ми се верува дека ја отворив темава, ама баш ме интересираше која глупост ја имаш напишано.
Цитираш стих од Откровението. А уште во првиот стих од првото поглавје пишува дека целото откровение е со знаци и симболика. :facepalm:
Ама изгледа ти почнуваш да читаш од крајот па накај почетокот ;)
А симболика е и дека ќе има казни за неверните, убиците, идолопоклониците пеколи за нив, рај за праведните или тоа е сериозно а остало е на божемски?

"И кучињата јадат од трошките што паѓаат од масата на госпдарот."

Многу вистинит и метафоричен цитат кој ја отсликува природата на одредени луѓе кој добиваат многу малку духовна храна, метафората кучиња најдобро им одговара бидејќи знаат само да лајат.:(

А симболика е и дека ќе има казни за неверните, убиците, идолопоклониците пеколи за нив, рај за праведните или тоа е сериозно а остало е на божемски?
Ако јас речам дека ’сум спиел како заклан’, кое од овие две е симболика? Дека воопшто сум спиел, или дека сум бил како заклан? И ако така се изразам, дали тоа значи дека не сум спиел воопшто? o_O

Ако јас речам дека ’сум спиел како заклан’, кое од овие две е симболика? Дека воопшто сум спиел, или дека сум бил како заклан? И ако така се изразам, дали тоа значи дека не сум спиел воопшто? o_O
Зборот “кучиња“ е искорисѕтен да се оопише нешто лошо и зло, покрај зборови убиец, лажов, идолопоклоник, еднинствено животно кое е ставено е - куче/ Што тоа треба да значи,? ете и симболички? каков збор преставува куче симболички што симболизира, таму не е ставено ни мајмун ни тапир ни ирвас ни бафало... ставено е куче да опише нешто зло одвратно и неубаво, така да ти создаде слика во главата како надвор од рајот ќе останат убици, идолопоклоници лажови... и кучиња, по кои параметри по кои особености е кучето одбрано да симболизира зло?? дали тоа значи дека Исус сакал кучиња само ги користел како симбол на зло??

Зборот “кучиња“
Кучето е создадено од Бог. Во 1. Мојсеева 1:31, кога се зборува за создавањето, меѓу другото пишува: Потоа Бог го погледна сето она што го беше направил, и гледај, беше многу добро.
Исус поучувал на јазик разбирлив за луѓето, затоа ги употребувал кучињата, затоа што многу добро знаеле што е куче... нели ги имало насекаде околу нив. Кога би кажал ’мајмун’, никој нема да разбере и се промашува поентата на се’ што кажал.

Кучето е создадено од Бог. Во 1. Мојсеева 1:31, кога се зборува за создавањето, меѓу другото пишува: Потоа Бог го погледна сето она што го беше направил, и гледај, беше многу добро.
Исус поучвал на јазик разбирлив за луѓето, затоа ги употребувал кучињата, затоа што многу добро знаеле што е куче... нели ги имало насекаде околу нив. Кога би кажал ’мајмун’, никој нема да разбере и се промашува поентата на се’ што кажал.
кучето го краси верност, интелигенција, чувар на домот и семејството тоа се особини на куче а тогашните луѓе знаеле и што е лав и што е хиена и лисица и стаорец и змија и мршојадец и мечка... животни од кои нема никаква корист некои не можат ни да се припитомат и се опасни за луѓето, но сепак кучето е одбрано да го преставува злото. Дури ни стаорец кој е штеточина и преносник на болести не е ставен надвор од рајот туку кучето
Можеби Исус како мал го имаше каснато куче па од таму трауми и страв од нив[DOUBLEPOST=1415392444][/DOUBLEPOST]
Зборот многу добро значи дека е добро но не и совршено или одлично, многу добар е 4, одличен е 5, од многу добар може да се оди нагоре, кон уште подобро, но од одлично не. Во библијата не стои дека “беше одлично“ туку дека беше многу добро.

Со овие шарените букво како од сликовница ме потсетуваш на Изгреф :D само треба и со различна големина да бидат, а можеш и болд да додадеш :pos:.
Абе добро сега, не ми е до толку познат ликот и делото на тие Изгрев, Подгрев и остала банда гревови божји. Онака, од сеќавање пишав, ете Лет 3 ме поправи.

Према Библијата (новиот завет) кучињата миу се одвратни на бог и ни еден вистински верник не би требало да чува храни или се игра со такво сатанско суштество, имено Бог вака рече (кој нема никогаш да влезе во рајот)

14. Блажени се оние, што ги исполнуваат заповедите Негови, за да бидат достојни за дрвото на животот и да влезат во градот низ портите.
15. А надвор се кучињата, вражачите, блудниците, убијците, идолопоклониците и секој, што сака да лаже и лаже.

Немојте да ве залажува на изглед невина и мила надворешност на кучињата или нивна таканаречена “верност интелигенција“ затоа што тоа е само замка од сатаната која ќе ве одведе длабоко во понорите на пеколта, cпасете си ги душите, отфрлете ги кучињата!!

Прегледај го приврзокот 106391 Прегледај го приврзокот 106392 .Прегледај го приврзокот 106393

На исто ниво се со убијци и идолопоклоници, пострашно од тоа нема!
“кучињата, вражачите, блудниците, убијците, идолопоклониците и секој, што сака да лаже и лаже.“

Прекини да збираш лажна самодоверба со лајкој од 15 годишни тинејџери, прифати дека секогаш ке останиш само едно обично куче кое само ке лае пред порта.

Прекини да збираш лажна самодоверба со лајкој од 15 годишни тинејџери, прифати дека секогаш ке останиш само едно обично куче кое само ке лае пред порта.
Специјално дојде на Кајгана ова да ми го кажеш?!

Да, фамилијарна слава ми е денес па морав.
не знаев дека беше приморан... а те примораваат и на други работи или само за слава да се уклучуваш на кајгана?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom