Ipsissimus
P.I.
Само што некој фенерот го смета за Сонце а креденецот за дом на Сонцето.Откако ќе изгрее Сонцето, фенерот се враќа назад во креденецот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само што некој фенерот го смета за Сонце а креденецот за дом на Сонцето.Откако ќе изгрее Сонцето, фенерот се враќа назад во креденецот.
А кој обично чува тајни?Каде сум јас, е тајна.
Целта исто така е тајна. Поточно не е директно презентирана. А бидејќи симболите вие си ги толкувате како ви чини, доволно добро е скриена.
Пробај твојата Вистина кажи ја на некој како МИКИ или спирос. Ете, никој не ги чува Тајните што ти "ги знаеш", зошто не им ги кажеш?А кој обично чува тајни?
Мене времето ме научило дека најчесто таквиот е усран![]()
Прво не станува збор за тајни, и како такви не ги нарекувам. Ако нешто некогаш сум сакал да направам на форумов било да се тригерува одредена состојба која би ги разоткрила тие вистини(јас вистини ги викам, а не тајни)....дали мислиме на истатите работи?Пробај твојата Вистина кажи ја на некој како МИКИ или спирос. Ете, никој не ги чува Тајните што ти "ги знаеш", зошто не им ги кажеш?
Сонцето всушност никогаш не заоѓа.Откако ќе изгрее Сонцето, фенерот се враќа назад во креденецот.
Имаш уште време за да го поправиш наученото со подобро. Ова твое глаголање смрди. Премногу зборуваш за другите и се обидуваш да ги навредиш со вакви простачки фрази.....
Дали ќе ги викаш Тајни или Вистини, воопшто не е битно, работа на семантика. Суштината е таа, ние ги викаме Тајни.Прво не станува збор за тајни, и како такви не ги нарекувам. Ако нешто некогаш сум сакал да направам на форумов било да се тригерува одредена состојба која би ги разоткрила тие вистини(јас вистини ги викам, а не тајни)....дали мислиме на истатите работи?
Ако не, што бара некој да дискутира...посебно на форум ако не сака ништо да каже, демек не откривал тајни.
Не ми текнува на ништо друго, освен регрутирање на нови членови....тако звано иницирање, нели?
Сонцето всушност никогаш не заоѓа.
Зависи од перцепцијата.
You know how deeply we have always been impressed with the ideas of Sun-rise and Sun-set, and how our ancient brethren, seeing the Sun disappear at night and rise again in the morning, based all their religious ideas in this one conception of a Dying and Re-arisen God.
Како што реков можеш да го именуваш според твоите сваќања, кои очигледно се ограничени во резултат на стереотипи. Една ситуација во која што лав му служи на човек, е фантастика и измишљотина, друга ситуација каде се вели дека враните се умни е сосема во ред. Но првата е фантастика и измишљотина зошто изворот е религија а тоа во модернотото време само затуцани и прости веруваат, а втората изворот е наука, модерно и ин. Окови на стереотипите.Да целта е точно индоктринација, но на другата страна е.[DOUBLEPOST=1415392847][/DOUBLEPOST]Само не се нервирај. Веќе утврдивме дека е приказна.Од човек измислена.За одредена цел.Индоктринација.
Нинџа Едит
Малку појќе за враните.
Чавката може да е разумна гуштерот не. Каква дискриминација врз гуштерите.[DOUBLEPOST=1415392938][/DOUBLEPOST]Треба да си тотално луд да негираш дека тие животни имаат разум! Има снимки, очигледно е, не е нешто што се базира на жими мајка. Земи погледај ги видеата и негирај ако можеш дека имаат когнитивна моќ да мислат, планираат, користат алатки и да решаваат проблеми.
Ами шо правиме со лавојте, и тие ли се монтирани?[DOUBLEPOST=1415393119][/DOUBLEPOST]Ај не ти одговара за чавките, ами шо правиме со мајмуните кои се способни за апстрактно размислување и се самосвесни? И тие ли се монтирани?
Штом поклоник на рогатиот вели дека христијаните нечинат, тогаш лесно е да се воочи кои му се трн во око, море каков трн кол во око ви се христијаните.Гледам не разбра и се насмеа.
Да ти објаснам, за да не ти е напразно смеењето: помудри во однос на христијаните на ова тема, што не дебатираат за сенешто губејќи се во зборовите кои секако не се ниту прочитани како што треба од другите, ниту пак е потрошено малку време за да се разберат истите..
Затоа темата е чиста слика на задскриена омраза.
А и исламот нуди подобар езотериски систем од христијанскиот.
Ако не ми веруваш, оди истражувај и можеби ќе согледаш.
И ти ми кажа што разбирам и што да правам во врска со твојата симболика за сонцето.
Штом поклоник на рогатиот вели дека христијаните нечинат, тогаш лесно е да се воочи кои му се трн во око, море каков трн кол во око ви се христијаните.
Гавраните се снимени и јасно се гледа дека имаат моќ да мислат, планираат, да прават алатки и да решаваат комплексни проблеми. Значи за се ова има доказ кој е очигледен и може да се види. За разлика од ова, досега сеуште не сум видел снимка од православен гуштер како потврдува дека верува баш во православниот концепт за Бог.Чавката може да е разумна гуштерот не. Каква дискриминација врз гуштерите.
И ти ми кажа што разбирам и што да правам во врска со твојата симболика за сонцето.
Не ми требаат старо-еонски концепти за заоѓања на сонца. Ти дадов цитат и линк како јас гледам на тој симбол.
Доказот е успех и успехот е доказ во случајов, а не нови или стари концепти.Гледам дека постојано се противиш на старо-еонските концепти, a го величаш ново-еонскиот. Дали да го сфатам тоа како argumentum аd novitatem, односно тврдење дека колку нешто е поново, толку е и подобро?
Воопшто не треба така да се сфати Законот на Телема и новиот еон.
Ваљда сака да каже дека во случајов новоеонското е подобро од староеонското, а не дека ако нешто е ново под дифолт е боље од старото, колку што го разбрав.Гледам дека постојано се противиш на старо-еонските концепти, a го величаш ново-еонскиот. Дали да го сфатам тоа како argumentum аd novitatem, односно тврдење дека колку нешто е поново, толку е и подобро?
Па добро бе, штом не чуваш тајни немаш потреба да се замараш.....не си од тие што смрдатИмаш уште време за да го поправиш наученото со подобро. Ова твое глаголање смрди. Премногу зборуваш за другите и се обидуваш да ги навредиш со вакви простачки фрази.
Навистина има време, искуството ќе те направи подобар.
Ниту јас не ги нарекувам тајни, ами вистини.Но што ќе ти се тебе моите вистини?
П.С. Пак истото бладање!
Не може да се регрутираат луѓе за да се иницираат некаде! Не бидете наивни.
Зборувано е за тоа, кој знае колку пати.
А каде би ги собрал тие членови?Дали ќе ги викаш Тајни или Вистини, воопшто не е битно, работа на семантика. Суштината е таа, ние ги викаме Тајни.
Што се однесува до твојот заклучок, ти зошто си на форумов? Зошто дискутираш? Дали тогаш значи дека и ти си на форумов да регрутираш. Или можеби не?
Иницирање членови на јавен форум?! Ај важи.
А кој во што успеал?Доказот е успех и успехот е доказ во случајов, а не нови или стари концепти.