Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема да добиеш конкретен одговор на прашањево. Не постои начин да си најде првата единка која "развила разум" ниту патот(начинот) на кој истиот се појавил.На кој етап од еволуцијата се појавил разумот и како?
1. Од природата, по терк на еволуцијата.
2. Еволуцијата е спонтан процес, без предодредена цел.
3. Зошто нема докази.
4. Товарот на докажување паѓа кај оној што дава позитивно тврдење.
СИТЕ!!! Поточно, сите кои живееле пред 1500 години. Така да топлата вода е откриена претходноA PRIRODATA KOJ JA SOZDADE...
koj znael za prirodata pred 1500 god...
koj znael za big bang- ot pred 1500 god...
koj znael za mesecinata pred 1500 god..
koj znael kako pocnuva i se razviva deteto na stomakot na zenata...
koj znael pred 1500 god deka dve okeani edniot solen drugiot blag ne se mesat iako nisto ne gi sprecuva... aj razmisli ima i mn mn prasanja koj ustvari gi znael tie raboti
A PRIRODATA KOJ JA SOZDADE...
koj znael za prirodata pred 1500 god...
koj znael za big bang- ot pred 1500 god...
koj znael za mesecinata pred 1500 god..
koj znael kako pocnuva i se razviva deteto na stomakot na zenata...
koj znael pred 1500 god deka dve okeani edniot solen drugiot blag ne se mesat iako nisto ne gi sprecuva... aj razmisli ima i mn mn prasanja koj ustvari gi znael tie raboti
Нема да добиеш конкретен одговор на прашањево..
Прашај што е атеизам.А на кое и какво прашање можам да добијам одговор?...
Живо ме занима.
Ето, ја‘ сум поставувач на неодговорени прашања.
Прашај што е атеизам.
Буквално исти ко на религиозните, прашања поврзани со религија и други аспекти од животот некако тесно/широко поврзани со атеизмот.. Прашањето не мора да биде ориентирано околу тоа дали веруваат у одредена религиозна работа, туку како оправдуваат одредени „чуда“, не знам, дали се спиритуални, дали тоа е во комбинација со нивен поглед на животот, можете да прашувате секакви прашања, како они веруваат дека настанал животот/светот како прашање е ок поставено еднаш, не 100 пати во различни форми, све што некако би било поврзано со атеизмот, а не со омилен рецепт за колачи.Претешко е тоа прашање за тебе...
Ај вака.
Ако до атеистите поставам прашање од верска природа, од атеистите нема да добијам одговор, оти тија, нели, не веруваат дека Бог постои.
Ако до атеистите поставам прашање од овосветовна природа, тоа прашање со леснотија ќе биде квалификувано како прашање кое треба да биде поставено на некоја поттема од форумов, која опфаќа научни теми.
И сега, каккви прашања треба да им се постават на атеистите, со надеж дека ќе бидат одговорени?
Претешко е тоа прашање за тебе...
Ај вака.
Ако до атеистите поставам прашање од верска природа, од атеистите нема да добијам одговор, оти тија, нели, не веруваат дека Бог постои.
Ако до атеистите поставам прашање од овосветовна природа, тоа прашање со леснотија ќе биде квалификувано како прашање кое треба да биде поставено на некоја поттема од форумов, која опфаќа научни теми.
И сега, каккви прашања треба да им се постават на атеистите, со надеж дека ќе бидат одговорени?
Дали во подфорумот Фудбал сите се фудбалери? Или во подфорум философија сите се философи? Не може да има во фудбал тема "Зошто не сакам фудбал“? Кај би ја сместил ти таа тема?Проблемот е што нишката "Прашања до Атеистите" е во подфорумот "Религија". Каква врска имаат атеистите со религијата? Нивната нишка треба да се наоѓа во подфорумот "Филозофија".
Не може да има во фудбал тема "Зошто не сакам фудбал“? Кај би ја сместил ти таа тема?
Исто како што не може тема фудбал во “љубов и секс“.Moже да има таква тема. Но не може во тема "Спорт" да има "Натпреварување во counter strike".