Како да делам интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Mario85
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 ноември 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво, ако може да ми објасните или пак на некој друг начин да ми помогнете, имам интернет од т-хоме, имам 2 рутери + тп линк ако знаете некој начин да ми кажете ми треба да давам интернет(на одредени mac адреси да им ограничувам брзината и колку да трошат.
Знам за програма Kerio ја инсталирав но има некој проблем кога ќе треба од некој друг уред да се уклучи не стига интернет ако може, да ми објасните све како што треба па макар било и преку керио, ќе ми биде од корист, слушнав за некоја watch dog но никако ништо неможам да најдам, фала однапред.
Поздрав

Со керио можеш ама мора нон стоп да имаш уклучен сервер на кој шо ќе е инсталирано кериото. Е сега, ти треба конекција до серверот и од серверот до рутерот од кој планираш да делиш... Друго чаре, не знам

Здраво, ако може да ми објасните или пак на некој друг начин да ми помогнете, имам интернет од т-хоме, имам 2 рутери + тп линк ако знаете некој начин да ми кажете ми треба да давам интернет(на одредени mac адреси да им ограничувам брзината и колку да трошат.
Знам за програма Kerio ја инсталирав но има некој проблем кога ќе треба од некој друг уред да се уклучи не стига интернет ако може, да ми објасните све како што треба па макар било и преку керио, ќе ми биде од корист, слушнав за некоја watch dog но никако ништо неможам да најдам, фала однапред.
Поздрав

Види ако имат рутер QoS, тоа е за ставање лимит на мак адреси и сл.

Не ти кажуваме, оти ќе наплаќаш интернет на студенти по студентските домови по екстра големи цени.

Безидејазаник .. ова што ти го коментира е многу смешно јас ја пишав причината за да сватите за што ми треба поубаво, инаку сепак фала на одговорите и од другите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom