Da i mene me iritira seto toa i jasna mi e celata taa procedura so dokument od baba dedo kako i kako nekoj sto vika od prv bratucet jas sum edna od tie so e podnesel dokument od prv braucet i cekam da izleze brojceto.Ako go prifatat toa ke bide dobro a ako ne isto kako mnogu tuka so si trazat careto i jas sum bez dokument.[DOUBLEPOST=1415147047][/DOUBLEPOST]Кога ќе слушнам совети од типот најди документи од баба и дедо со бугарско потекло и одма однеси ги ми се стемнува пред очи,како може воопшто да дава некој такви совети,па најнормално ако тоа лице ги има тие документи нема да дреми на форумов туку ке си ја среди работата,нам на форумов не интересира дали ќе се измени нешто за да може да се добие пасош без да мора да се дадат тие документи.
Vidi nas ne ne interesira nekoja si nivna politika tamu sto si ja vodat tuku ni e bitno site da se slozat okolu prasanjeto na site makedonci da im se dade BG drzavjanstvo bez dopolnitelna proverka.Izminative denovi se iznacitav statii za toa koj sto saka i kako saka a nikade ne procitav jasno sto planiraat po prasanjeto za drzavjanstvata osven vo intervjuto na Karakacanov mislam bese ali i toa ne mi znaci mnogu oti gledame deka i pokraj toa se vrakaat na dopolnitelna.
не е баш така , не оде толку брзо , може да чекаш 3-4-5 месеца само за статусот ад ти го смене ...Da ima znaci vraten na dopolnitelna proverka i rok od tri nedeli da se dostave dokumentot.Megutoa dokumentot se dostavuva posle dve nedeli od dadeniot rok Statusot od dopolnitena na povtorno razgleduvanje dve nedeli.I posle dva meseca pasosot vo raka ako me razbiras.
Sea kazuvam ti kako se odvivase se.Vo april mesec e podnesen dokumentot vo juli go imase veke pasosot znaci ne se nekoj moj nebulozi ili predpostavki.Megutoa sekoj poedinec e prikaska za sebe.Moze kaj nekoj trae podolgo.Jas go kazuvam slucajot sto se odvivase pred moj oci.не е баш така , не оде толку брзо , може да чекаш 3-4-5 месеца само за статусот ад ти го смене ...
Moze,megutoa ako e dostaven dokumentot uredno so molba mislam deka nema pricina da ja razvlecuvaat rabotata.Ili pak deckoto ima prokleto mnogu golema sreka.тоа е сигурно првиот случај и последен пред твој очи шо е било за толку брзо време ...
Ooo devojce postot se odnesuvase na tebe za dokumenti od baba i dedo i trci u pravec sofija,ne cekaj ni dve min! Na sekoj post samo ti komentiras, i samo edno isto repliciras, samo prazni muabeti vrtish vo krug, daj oladi malku, misla i predhodno nekoj ti ima kazano da oladis, ako imas nesto konkretno pisi, ako ne forumot ne e mesto za pazar i cat za lecenje kompleksi! PozzDa i mene me iritira seto toa i jasna mi e celata taa procedura so dokument od baba dedo kako i kako nekoj sto vika od prv bratucet jas sum edna od tie so e podnesel dokument od prv braucet i cekam da izleze brojceto.Ako go prifatat toa ke bide dobro a ako ne isto kako mnogu tuka so si trazat careto i jas sum bez dokument.[DOUBLEPOST=1415147047][/DOUBLEPOST]
Vidi nas ne ne interesira nekoja si nivna politika tamu sto si ja vodat tuku ni e bitno site da se slozat okolu prasanjeto na site makedonci da im se dade BG drzavjanstvo bez dopolnitelna proverka.Izminative denovi se iznacitav statii za toa koj sto saka i kako saka a nikade ne procitav jasno sto planiraat po prasanjeto za drzavjanstvata osven vo intervjuto na Karakacanov mislam bese ali i toa ne mi znaci mnogu oti gledame deka i pokraj toa se vrakaat na dopolnitelna.
Moj problem sto sakam ke pisuvam ne sum samo jas sto go pisuva istoto ili go prasuva istoto.Drugo tuka ima moderatori koj ke gi zamolam ako moite postovi nekogo navreduvaat ili slicno da me baniraat od temata.Oti ni ti ni bilo koj od tuka moze da pomogne nekomu sekoj si gleda za sebe a vo bliska idnina ripni gi moite postovi ne gi citaj.I uste nesto site sto pisuvat tuka pisuvaat edno isto a ti mene me najde da me citiras.Dali jas ke oladam ili ne toa da ne te interesira tuka sum oti imam mozebi visok informacii so nekomu mozat da pomognat.I uste ednska ripaj gi moite postovi vo idnina.Ooo devojce postot se odnesuvase na tebe za dokumenti od baba i dedo i trci u pravec sofija,ne cekaj ni dve min! Na sekoj post samo ti komentiras, i samo edno isto repliciras, samo prazni muabeti vrtish vo krug, daj oladi malku, misla i predhodno nekoj ti ima kazano da oladis, ako imas nesto konkretno pisi, ako ne forumot ne e mesto za pazar i cat za lecenje kompleksi! Pozz
Pa neli gledas deka ne sme eden i dvajca sto ti pisuva deka vrtish vo krug eden isti muabet, kako da ne gi citame ko na sekoj staven post ti repliciras, da repliciras ili pisas nekoja nova informacija sto moze ke pomogne, a ti so tvoite visok informacii "ako imas poteklo od baba i dedo, pravec sofija ne cekaj nosi gi vednas" ni se smaci da citame, i nikoj na nikogo ne moze da pomogne ednostavno site stavame dokolku ima nesto novo vo vrska so pasosite!Moj problem sto sakam ke pisuvam ne sum samo jas sto go pisuva istoto ili go prasuva istoto.Drugo tuka ima moderatori koj ke gi zamolam ako moite postovi nekogo navreduvaat ili slicno da me baniraat od temata.Oti ni ti ni bilo koj od tuka moze da pomogne nekomu sekoj si gleda za sebe a vo bliska idnina ripni gi moite postovi ne gi citaj.I uste nesto site sto pisuvat tuka pisuvaat edno isto a ti mene me najde da me citiras.Dali jas ke oladam ili ne toa da ne te interesira tuka sum oti imam mozebi visok informacii so nekomu mozat da pomognat.I uste ednska ripaj gi moite postovi vo idnina.
Ajde so sreka statusot od dopolnitelna to se smeniМолбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ
Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само след като пропуснете п'рвата резервација.
За да се запишете за посештение преминете на следваштата страница.
Deneska promena na status.Slavam.
Ne ne bv vraten na doplnitelna ali procitaj gi moite predhodni postovi da ne se povtaram oti na nekoj tuka mu smeta toa.Ajde so sreka statusot od dopolnitelna to se smeni
Sakas da kazes deka ne ni bese vraten na dopolnitelna proverka.....i kolku vreme cekase me interesira....Pred se cestitkiNe ne bv vraten na doplnitelna ali procitaj gi moite predhodni postovi da ne se povtaram oti na nekoj tuka mu smeta toa.
Znaci ako si gi cital postovite kako sto kazuvas sigurno si procital deka sum bez taj dokument od baba i dedo isto kako i sete tuka i deka podnesov uste pred tri meseca od 1 bratucet.Ako go imav toj famozen dokument nemase da sedam tuka i da trpam tipovi kako tebe koj citaat a ustvari ne citaat i kako u stilo da pisat nesto zakacat se so nekoj.Kolku da se vide deka ja pratat temata.Pa neli gledas deka ne sme eden i dvajca sto ti pisuva deka vrtish vo krug eden isti muabet, kako da ne gi citame ko na sekoj staven post ti repliciras, da repliciras ili pisas nekoja nova informacija sto moze ke pomogne, a ti so tvoite visok informacii "ako imas poteklo od baba i dedo, pravec sofija ne cekaj nosi gi vednas" ni se smaci da citame, i nikoj na nikogo ne moze da pomogne ednostavno site stavame dokolku ima nesto novo vo vrska so pasosite!
Ne ne bev vratena na dopolnitelna bidejki se obidov so opcijata prv bratucet i gi podnesov tie dokumenti naknadno.Inaku ima minato godina i dva meseca od intervjuto.inaku sum od tie 10000+brojcinja.Sakas da kazes deka ne ni bese vraten na dopolnitelna proverka.....i kolku vreme cekase me interesira....Pred se cestitki