pocituvan jas ne zborev za nie i vie..Погрешно.
Муслиманите почнуваат да тврдат дека во куранот постоело објаснување за Биг Бенг, дури одкако науката ја зема оваа теорија како најверојатна за настанокот на универзумот. Никаде предходно неможе да се најде вакво тврдење Ако во куранот бил одговорот за него, зошто чекавте 1400 години Едвин Хабл да го открие во 1929-та година? Зошто не ја просветливте науката предходно?
За месечината.....незнам што е тоа што предходно не се знаело, а куранот му го открил на светот? Исто и за природата.
За солената и слатката вода што не се мешале, Аристотел 1000 години пред Мухамед го објаснил тој процес...се ова е милион пати дискутирано и побиено, и пак ќе се најде некој да се залета.
tuku toa sto pisuva na kuranot sto nevozmo da e pisano od covecka raka.... a toa so vodite ne e poentata nesto hemiski ili fizika... toa deka se naoga na svetot i deka nekoj ja sosdadel...za otpecatocite na lugeto... toa so bremnosta i dr i dr... toa ne e napisano od covecka raka nitupak sama od prirodata ne e ima nesto nad prirodaata... poz..