Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Има многу прашања со два одговори економија?
Кај мене скоро сите беа со 2 точни одоговори. На пример, ист е одговорот но од два различни аспекти кажан, на тоа внимавајте. Тие со еден точен беа премногу лесни.

Пола саат.
Можеш да си вртиш и да си повторуваш.
Можеш, ако одговориш на да кажеме 2/3 точно од сите прашања, минимум. Не е невозможна мисија.

Зависи како учиш.

А на пр. ако даде кејс од 6та тема а не сум ја поминала ќе можам да го решам? Прашањата се конкретно за текстот или бараат да препознаеш нешто од темата каде што се наоѓа?

А на пр. ако даде кејс од 6та тема а не сум ја поминала ќе можам да го решам? Прашањата се конкретно за текстот или бараат да препознаеш нешто од темата каде што се наоѓа?
Братучед мој на постдипломски по МБА полагаше менаџмент, тој од текстот си ги одговарал и испаднало после грешни му биле :icon_lol:
Ви пишаа на темава дека чиста среќа се тие одговори, еднаш едни одговори се точни, друг пат други.

Кејсовите се главно: користејќи ја лекцијата од таа и таа страна, одговори на прашањата за текстот од таа и таа страна... Не мора да ја имаш поминато главата за да одговориш точно. Но за да одговориш точно треба голема концентрација, уклучување на мозок и најбитно, разбирање на размислувањето на професорот. Воопшто не е лесно, ама не е и невозможно.

Од текстот се.
Лесни се за одговарање, ко прашања од обичен текст али одговорите се сосема некои двосмилени или тросмислени. Заокружувај обратно од тоа што ти е логично.

Како изгледа колоквиумот основи на менаџмент.....точно неточно и заокружување или има и дополнување ?

Има многу прашања со два одговори економија?

Да, има речиси сите се со повеќе одговори.Исто така имаш и многу прашања со табели.

Нема дополнување, два кејса, 5 точно/неточно и над 35 прашања со одговори од еден до пет во зависност на прашањето. Нека ви држи раката за утре, ќе се утепате од боење :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom