- Член од
- 23 март 2014
- Мислења
- 1.471
- Поени од реакции
- 1.242
Скоро сите што искачаат за викенди конзумираат алкохол на секое искачање. Ретко кој искача трезен. Сите тие се зависници од алкохол. Журки и да сакаш за екстази нема секоја недела. Ретко кој конзумира повеќе од еднаш месечно екстази. Баш алкохолот се покажува како многу по зависен од екстазите. Знаеш ли ти некој што се заебал од екстаза? Јас незнам. Знаеш ли ти некој што се заебал од алкохол. Јас знам многу. Заеш ли некој што направил некоја тепачка или било каква беља на екстаза? Јас незнам. Знаеш ли некој што направил некоја беља и тепачка на алкохол? Сигурно имаш прикаски до сабајле да кажуваш? Не само што алкохолот е позависен од екстазите туку и е многу социјално деструктивен. Да не збориме за сообраќајките....[DOUBLEPOST=1414883813][/DOUBLEPOST]Во право си околу екстазите и зависноста, екстазите ствараат помала психичка зависност а не физичка или тешка психичка. Но има доста луѓе што ги злоупотребуваат секој викенд и се заебуваат на крај бидејки екстазите се сепак многу деструктивни. Додека да се заебеш од алкохол ваљда ќе ти дојде акал. Треба секојдневно интензивно пиење алкохол за да станеш зависен од него. Многу тешко се станува зависен од алкохол, али ако се дојде до тоа ниво да се стане, многу тешко вадење.
Ако не пробаш нема никогаш да знаеш. Цел живот ќе веруваш дека алкохолот е подобар од екстазите. Те лажат детеТи да пробаш!![]()

Да сум пиел повеќекратно и?Си пиел некад алкохол? Не дали си пробал, туку дали си го користел повеќекратно во животот?