Кик Бокс или ММА клубови во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата AudiR8
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Здраво. Ме интересира каде има ММА или кик бокс клубови во Скопје, ако сте тренирале некаде препорачајте ми некој, или пак ако сте слушнале за некој пак пишете :D

За ММА ти го препорачувам тимот Свети Јован Крстител тренер е нашата легенда Гоце Цандовски (не сум сигурен дали тимот сеуште постои). А за Кик Бокс моја препорака ти е Тим Ристески тренер е нашата легенда Иле Ристески. Иначе бивш љубител сум на овие спортови сега ги почитувам до некаде и повеке од Кик Бокс и ММА препорачувам Бразилско Џиу Џицу или Џудо. Поубава енергија создаваат додека се вежба и многу подобро и поздраво е за телото.

Кај се одржуваат тренинзите со Иле Ристески? Во Лазо Ангеловски?

Здраво. Ме интересира каде има ММА или кик бокс клубови во Скопје, ако сте тренирале некаде препорачајте ми некој, или пак ако сте слушнале за некој пак пишете :D

За ММА ти го препорачувам тимот Свети Јован Крстител тренер е нашата легенда Гоце Цандовски (не сум сигурен дали тимот сеуште постои). А за Кик Бокс моја препорака ти е Тим Ристески тренер е нашата легенда Иле Ристески. Иначе бивш љубител сум на овие спортови сега ги почитувам до некаде и повеке од Кик Бокс и ММА препорачувам Бразилско Џиу Џицу или Џудо. Поубава енергија создаваат додека се вежба и многу подобро и поздраво е за телото.

Иле Ристевски држи тренинзи во салата на ФОН. За кикбокс вреди таму да се оди, тренинзите се добри, а има и добро дружење.

Гоце Цандовски ти е единствениот легитимен тренер за ММА. Сите други се приучени фалбаџии.

За бразилско џиу џицу постојат 2 клуба. Моја препорака е „Карлос Маја“ (таму Цандовски тренира).

За џудо трк до „Вардар“.

Фала многу дечки, одлучив да одам кај Иле зошто веќе имам искуство со Мау Таи и ММА па викам ај подобро ќе ми дојде кик бокс. Само уште да не знаете кога можам да го најдам таму и колку пари е месечно?

https://www.facebook.com/ileboxer?fref=ts еве ти негов профил,слободно пиши му,тренинзите му се во ФОН салата,и клубот се вика ГОРИЛА.

ММА клубови имаш и во thestrongest а тоа во Лазо Ангеловски не е мма туку џит кун до(кај што тренирам и јас) но е исто што и мма само + неколку техники.

Зошто се префрлаш од спорт на спорт постојано,кажа дека имаш искуство со мау таи и мма,каде си тренирал до сега и колкав си ?

AudiR8 Не е мое јас да кажувам и да ти солам памет. Чисто за совет ке ти пишам пошто веке си тргнал по вакви спортови. Штом имаш тренирано Мау Таи многу повеке ке ти користи во ММА одколку чист Кик Бокс само на одлична Мау Таи техника треба да и се додаде солидна Бокс техника и тоа со добра рутина добро истренирано е одлично за ММА ако ти е ММА целта се разбира. Е сега ако тргнеш по такви натпревари ке мораш да работиш многу Бразилско Џиу Џицу и доста сегменти од класично Борење.

AudiR8 Не е мое јас да кажувам и да ти солам памет. Чисто за совет ке ти пишам пошто веке си тргнал по вакви спортови. Штом имаш тренирано Мау Таи многу повеке ке ти користи во ММА одколку чист Кик Бокс само на одлична Мау Таи техника треба да и се додаде солидна Бокс техника и тоа со добра рутина добро истренирано е одлично за ММА ако ти е ММА целта се разбира. Е сега ако тргнеш по такви натпревари ке мораш да работиш многу Бразилско Џиу Џицу и доста сегменти од класично Борење.
Даалеку по добра основа му е мау таи,не му треба дополнително бокс за ММА.Пошто класичен боксер во ринг со класичен мау таи борец,го јаде 100%.Да не зборам за ММА.Класичното мау таи,е со лакти,колена,и глава.Една грешна ескиважа на боксерот,и отиде на спиење.Колено и лакт е страшна,страшна работа,ако е удрено како што треба.Кој осетил,знае.

Неκаκо ме влече κиκ боκс повеќе. Јас одма отидов да тρениρам ММА наместо пρво Мау Таи или κиκ боκс. Највеρојатно после неκоја година κиκ боκс ќе одам на џиу џицу ( и јапонсκо и бρазилсκо) па после можам да се запишам паκ во ММА и да одам на натпρеваρи.

Даалеку по добра основа му е мау таи,не му треба дополнително бокс за ММА.Пошто класичен боксер во ринг со класичен мау таи борец,го јаде 100%.Да не зборам за ММА.Класичното мау таи,е со лакти,колена,и глава.Една грешна ескиважа на боксерот,и отиде на спиење.Колено и лакт е страшна,страшна работа,ако е удрено како што треба.Кој осетил,знае.
Јас му пишав од моја гледна точка што се би требало да усовршува ако му е целта ММА. Иначе да знаеш дека секоја вештина и секој стил си има засебна вредност. Нешто е по практично од нешто друго али никако да не размислуваш за потценување на стил. Тоа е најголемата грешка. Иначе мојот став за тоа што е најдобро е... Биди мајстор во било што али биди вистински мајстор. Ако една техника е истренирана во било кој случај кога ти ке посакаш да направи штета е тоа е мајсторство. Тоа е всушност филозофијата на Брус Ли он вика: "Не се плаши од човек што познава 1000 техинки, Плаши се од човек што истренирал една техника 1000 пати..." Поздрав. :)

Јас му пишав од моја гледна точка што се би требало да усовршува ако му е целта ММА. Иначе да знаеш дека секоја вештина и секој стил си има засебна вредност. Нешто е по практично од нешто друго али никако да не размислуваш за потценување на стил. Тоа е најголемата грешка. Иначе мојот став за тоа што е најдобро е... Биди мајстор во било што али биди вистински мајстор. Ако една техника е истренирана во било кој случај кога ти ке посакаш да направи штета е тоа е мајсторство. Тоа е всушност филозофијата на Брус Ли он вика: "Не се плаши од човек што познава 1000 техинки, Плаши се од човек што истренирал една техника 1000 пати..." Поздрав. :)

Ок,јас ти кажав мое мислење,нема да се повтарам.Мајстор да бидеш,знаеш ли што се треба ? верувај тоа се ретки луѓе,вистински мајстори.Но аматер,најдобро е да знаеш од се по нешто,ама основното,и да го знаеш како возење точак.Едноставно да не се мислиш туку само од себе да оди тоа.ММА аматер и боксер аматер,исто истренирани,ќе го јаде боксерот,верувај ми на зборот.Истото важи и за таи боксер вс боксер.

Верувам дека кик бокс или мау таи се подобри од бокс, ама во кик бокс меч пак смееш да удираш со колено, само не смееш да му ја влечеш главата надоле или да влезеш во клинч.

Верувам дека кик бокс или мау таи се подобри од бокс, ама во кик бокс меч пак смееш да удираш со колено, само не смееш да му ја влечеш главата надоле или да влезеш во клинч.
Зависи во која дисциплина од Кик Боксот. Во дисциплина Лоу Кик не се дозволени колената само рачна и ножна техника. Во дисциплина К-1 се дозволени колената. Во дисциплина Фул Контакт се дозволени рачна техника и ножна само од појас нагоре. Лајт Контакт и Семи Контакт ги имаат истите правила само не е дозволен нокаут и за пресилни удари дисквалификуваат. Мау Таи како засебен спорт е друга приказна Дозвнолена е рачна, ножна техника и лакти и колена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom