Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво . Значи вака најдов документи за потекло и сега треба само да ги подадам. Требаше да одам во понеделник , но мојот посредник ми кажа дека и да отидеме нема кого да не прими, сега за сега не примале никого. Дали тоа има везе што се уште не е формирана новата влада, или пак повторно прават пречки. Се надевам на одговор.
Mislam deka toa za podavanje na dokumenti nema veza oni rabotat,Ima pogore sto ke odat na intervju i sto se bile izmgu..Edinstveno moze formiranjeto na vladata da e povrzano so ova sto nema izlezeno novi brojcinja mada i ne mora da znaci.

Здраво . Значи вака најдов документи за потекло и сега треба само да ги подадам. Требаше да одам во понеделник , но мојот посредник ми кажа дека и да отидеме нема кого да не прими, сега за сега не примале никого. Дали тоа има везе што се уште не е формирана новата влада, или пак повторно прават пречки. Се надевам на одговор.
Значи вака, јас бев за бугарија на 23 овој месец заедно со братучетка ми...Во Бугарија моментално се си функционира како што треба, јас бев во Министерство за правда а братучетка ми во ДАБЧ. Секаде примаат документи и ги проверуваат. Единствено во ДАБЧ не ги потпишуваа происходите т.е. решенија дека бил разрешен претседателот на комисијата па чекаа да се изгласа нов претседател. Искрено не знам зошто така ти рекол посредувачот.

informacijata e stara,kako razgovaral gos.Karakacanov so pretstavnici na vladata koga novata vlada seuste nee formirana .[DOUBLEPOST=1414605243][/DOUBLEPOST]zamoluvam nekoj poupaten vo vrska so procedurava,dali moze dopolnitelniot dokument za da se zeme proizhod moze da se dostavi direkno vo DABC vo sofia,ako predhodno procedurata za proizhod e pocnata preku ambasada ili konzulat.
bidejki na site sto imaa podneseno dok za proizhod dobija izvestuvanje deka treba da se dostavi dop dokument.
dali se pocna od klubot vo strumica da izdavaat potvrdi i za tie sto nemaat familija so bg pasos i toj dokument dali so sigurnost bi posluzil za da se dobie proizhod.

Последно уредено:
Значи вака, јас бев за бугарија на 23 овој месец заедно со братучетка ми...Во Бугарија моментално се си функционира како што треба, јас бев во Министерство за правда а братучетка ми во ДАБЧ. Секаде примаат документи и ги проверуваат. Единствено во ДАБЧ не ги потпишуваа происходите т.е. решенија дека бил разрешен претседателот на комисијата па чекаа да се изгласа нов претседател. Искрено не знам зошто така ти рекол посредувачот.
Znaci za toa nema novi brojcinja izlezeno.

Благодарам на одговорот: А дали треба да бидеш член на здружението во Струмица или може и без тоа да се поднесат докумнетите.

Znaci za toa nema novi brojcinja izlezeno.
Не, не може да е заради тоа. Сите ние од 2013 година веќе имаме завршено работа со ДАБЧ и тоа што ДАБЧ нема претседател нас не не засега. А зошто не ги разгледуваат од 10000+ не се знае. Може чекаат нова влада

Не, не може да е заради тоа. Сите ние од 2013 година веќе имаме завршено работа со ДАБЧ и тоа што ДАБЧ нема претседател нас не не засега. А зошто не ги разгледуваат од 10000+ не се знае. Може чекаат нова влада
Aj utre nov den mos ke se smiluvat obicno cetvrtok i petok stavaa protokli.Ne gi kocese novata vlada koga minatata nedela vratija na dopolnitelna edno 40-50 brojcinja.Znaci ne e i toa.

Благодарам на одговорот: А дали треба да бидеш член на здружението во Струмица или може и без тоа да се поднесат докумнетите.
Ако имаш корени немаш потреба од клубот...

Дневник
about an hour ago
ГЕРБ, Реформаторскијат блок и Патриотичнија фронт днес ште проведат п'рва тристранна срешта за сформирането на следвашто правителство, потв'рдиха за Дневник източници от трите формации.

Разговор'т ште се проведе в 14 ч. в Народното с'брание.

Дневник
about an hour ago
ГЕРБ, Реформаторскијат блок и Патриотичнија фронт днес ште проведат п'рва тристранна срешта за сформирането на следвашто правителство, потв'рдиха за Дневник източници от трите формации.

fala na info

Дневник
about an hour ago

FALA NA INFO I OD MENE.GOLEM POZDRAV

Официјално падна договор Герб и РБ у коалиција меѓу нив ќе се делат министерските места, а ПФ само со подржка без министерски места! Најрано у вторник ако биде све у ред кје се изгласа новата влада!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom