Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Podnesov dokumenti mina edna godina od intervjuto brojceto e seuste vo procedura ne e vrnato na dopolnitelna.Mojot posrednik mi kaza deka ako imam bratucet so Bg dogumenti ke zavrse rabota.Dopolnitelno dostaviv tri izvoda i kopija od licna karta.I sega prasanjeto e dali ke zapale toa ili .....Veke me faka nervoza oti na gospodata ne i se rabote tupkat vo mesto samo okolu tie broevi a tie nad 10000 nikako da gi nacnat.

Podnesov dokumenti mina edna godina od intervjuto brojceto e seuste vo procedura ne e vrnato na dopolnitelna.Mojot posrednik mi kaza deka ako imam bratucet so Bg dogumenti ke zavrse rabota.Dopolnitelno dostaviv tri izvoda i kopija od licna karta.I sega prasanjeto e dali ke zapale toa ili .....Veke me faka nervoza oti na gospodata ne i se rabote tupkat vo mesto samo okolu tie broevi a tie nad 10000 nikako da gi nacnat.
a што е тоа што кошта 10-15евра не го разбрав овај мојот ми вика треба да извади од општина документ од таткоми и братми и да ги однеси софија, што ли е тоа? гражданство не е, некако поинаку го кажа нешто со адреса беше поврзано o_O

Toa se izvodi od maticna kniga na rodeni za da se povrzam so bratucedot i se nosat vo Bugarija i se preveduvat i legalizirat i se podnesuvat dopolnitelno.Normalno seto toa kosta i se naplaka od dokument.

Toa se izvodi od maticna kniga na rodeni za da se povrzam so bratucedot i se nosat vo Bugarija i se preveduvat i legalizirat i se podnesuvat dopolnitelno.Normalno seto toa kosta i se naplaka od dokument.
али твоето колку те свакам за во македонија ми кажуваш? јас велам за во бугарија, значи и братми и таткоми имаат бг држ, е сега не го сватив што ке вади од општина за да го носи во софија.

Spored mene na tebe ti trebaat dokumenti i od MK za da se povrzes so niv sto znaci pa ti trebat makedonski izvodi od maticna kniga na rodeni so se preveduvat na bugarski i kopii od nivnite licni karti ama bugarski.Inaku na koj nacin ke dokazes deka oni ti se tatko i brat.Nekako mi nema logika.Znaci jas podesov izvod od tatko mi,brat na tatko mi i bratucedot i licna karta na bratucedot bugarska.

што треба да се направи со дополнителниот документ(крштеница од бугарска црква) пред да се однесе во софија, оригиналот се носи или може и копија???

vo bugarija se nosat original dokumentite od krstenica jas koga dostavuvav posreduvacot mi gi dostavi original dokumentite i potoa nekoj den mi gi vrati :)

Може да се носи копија старог документа оверена у Амбасади Бугарске у Скопљу.
С обзиром да практично само од старих бугарских докумената зависи добијање држављанства, појавило се пуно фалсификатора. Мислим да оригинал треба чувати и за случај да неко касније жели да вади бугарски пасош, па ћему бити потребни папири.
Друга варијанта је да се оригинали овере код неког нотара у Софији. Копија се тамо преда, док оригинале враћате кући... То је могуће с обзиром да мора да се лично аплицира, те заинтересовани морају у Софију.
Бугари не признају оверу код македонских нотара.

Kolku plati za prevod i legalizacija za izvodite?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom