Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дегутантно е да се збори на оваа тема и да се бараат аргументи. Ако веќе знаеме дека родителска љубов кон децата, или љубов кон брат и сестра или кон мајка и татко се утврдени ко посебни категории и што е најважно се можеби единствените безусловни чувства кои еден човек може да ги има кон некој. Да имаш сексуален нагон кон некој близок член од фамилија е еднакво на психопатски нагон.
Ама ако се решени и двајцата да го направат тоа, вашите закони никого нема да го спречат, без разлика колку би бил нели ненасилен чин.
Море остај тоа стравот лозје чува.Абе нешто ако се легализира, дали значи оти као треба да го практицирате вие?
Или ако не е легално, као нема да се дешава инцестот?
Или ако се легализира, мислите оти бројот на инцестни случаи ќе порасне, као некого ќе го охрабри да си се опнат со ќерката самото тоа шо е легално? Пак идеме до тоа дека: не, ако некој ја присили ќерка му да му го испуши не е инцест, туку е силување. Ама ако се решени и двајцата да го направат тоа, вашите закони никого нема да го спречат, без разлика колку би бил нели ненасилен чин.
Само шо нели аргументот ти смрди.Море остај тоа стравот лозје чува.
По таа логика ако тргниме ајде нема потреба од казна затвор за обивање банка пошто ако некој решил секако ке ја обие нели?
Морално гадење мене ми предизвикува и секој лајк за голема албанија па нема затвор за нив ниту закони. Отпаѓа како аргумент.Проблемот со инцестот е
Под два не би смеело да биде валидна основа за криминализација на однесување во слободно општество.
- Генетските проблеми што настануваат за децата
- Морално гадење што го предизвикува кај луѓето.
Број 1 е сосема валидно зошто во никој случај не би било оправдано да се унишува животот на некое невино дете со тоа што од старт му даваш поголеми шанси за генетски деформитети. Тоа е штетно и за индивидувата што ќе биде засегнтата (детето) и за целото општество (тоа би значело само повеќе товар на општеството).
Испаѓа, ако користат контрацепција, што ти е гајле дал се дупат по дома. Освен ако не е со малолетници секако.
Па затоа и го отфрлив.Морално гадење мене ми предизвикува и секој лајк за голема албанија па нема затвор за нив ниту закони. Отпаѓа како аргумент.
Ај ако сакаш да ја тупиме, имам време.Само шо нели аргументот ти смрди.
Едното е ненасилен акт, а другото е насилно обивање банка, претпоставувам неколку жртви или ранети, и нечиј капитал кој ќе заврши во рацете на некој кој нели не е сопственик на истиот.
Ја утна, ама простено ти е.![]()
Под 1. не е нужно. Само постои поголема шанса за генетски нарушувања. Прочитај овде -- http://en.wikipedia.org/wiki/Inbreeding#Genetic_disordersПроблемот со инцестот е
- Генетските проблеми што настануваат за децата
- Морално гадење што го предизвикува кај луѓето.
Знам дека не е нужно. Но сепак не би смеело да биде дозолено.Под 1. не е нужно. Само постои поголема шанса за генетски нарушувања. Прочитај овде -- http://en.wikipedia.org/wiki/Inbreeding#Genetic_disorders