Повици за насилство: Албанците треба да војуваат на северот,Прешевската долина и делот на Македонијa

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Јас незнам зашто Америка не ги земе таму 6милиони или колку и да се освојувачиве и да им додели 100 000км квадратни пасишта од својата територија и нека си ја оградат со ѕид висок 100 метри и нека живеат среќно до крајот на светот.
Posle tamu ke im recat vo narednite godini dokolku ve ima uste ke vi dademo uste 100 000 km2 i oni toa ke go protolkuvaat kako Golema Ameriska Albanija. I koga ke idat da igraat kosarka(ako znaat)ke letaat pak so dron i posle u okean ke gi frlaat Amerikancite i site vo Amerika i EU ke zivat strecno do krajot na zivotot :D
The End

Добро, значи поентата на постоењето на Македонија е на која голема земја газот да и го лиже?
русија та русија, па европа, па америка.

Па нормално дека нема да не биде ко држава.
А ти шо мислеше,шо мислеше!!!
Држава од наш калибар, па самостојна па суверена па независна па.......и на крај детето заспа а татко му полека ја затвори книгата со приказни и молчешкум излезе од собата.

Добро, значи поентата на постоењето на Македонија е на која голема земја газот да и го лиже?

А која држава не го прави тоа бе да ти е бам озрачениот глупак !

Секоја мала нација си има свој газда. Иако некои сеуште си прават бајрам на умот и си фантазираат за Русија , ние сме веќе пикнати во еден блок. Што повеќе ќе го слушаш газдата,тоа повеќе ќе извлечеш од него и ќе добиеш одврзани раце да си средуваш некои работи во твојот двор.
Така било од секогаш низ историјата,така е сега и така и ќе биде и понатаму.

Секоја мала нација си има свој газда. Иако некои сеуште си прават бајрам на умот и си фантазираат за Русија , ние сме веќе пикнати во еден блок. Што повеќе ќе го слушаш газдата,тоа повеќе ќе извлечеш од него и ќе добиеш одврзани раце да си средуваш некои работи во твојот двор.
Така било од секогаш низ историјата,така е сега и така и ќе биде и понатаму.

А тоа е посебно изразено на балканов, има нации кои в'гас не занеле да се е*ат ама имале сојузници победници.

Бугариве имале прилика да се протегаат од јонско до црно море, ама од многу "памет" во изборот на сојузници сега имаат среќа што воопшто имаат држава.

Голема албанија нема да биде ни по 200 години.

Голема албанија нема да биде ни по 200 години.
Не сум баш сигурен за ова. Јас мислам дека ќе проживееме доволно долго да ја дочекаме. Ако не Голема Албанија, барем Илирида ќе ја дочекаме.

Како што реков:

Изјавите на Батон Хаџиу се извадени од контекст, косовскиот новинар не повикува на војна со Македонија, напротив

Внимателното преслушување на дебатната емисија Опинион на албанската телевизиска станица Клан ја открива иронијата со која познатиот косовски новинар и публицист Батон Хаџиу зборува за „Голема Албанија“, за конечното етничко обединување на Албанците во една држава, за конечната војна за освојување на албанските територии во Македонија...

mkd-155660.png
Батон Хаџиу

По укажувањето на неколку наши читатели дека изјавите на овој угледен косовски новинар се извадени од контекст, увидовме дека со таквите свои метафори Хаџиу сакал да ја опише целата атмосфера што царува на Балканот, каде што лесно се разгорува говорот на омраза. „Затоа, не бесцелно ви ја направив оваа иронија. Лесно е да се зборува како националист, но работата е да се седне на преговори, да се разговара. И што сега, треба да чекаме уште 70 години за да се сретнат двајцата премиери? Ако нешто Рама сака да му порача на Белград, треба да дојде во Белград“, рече Хаџиу не одобрувајќи ги повиците за бојкот на најавената средба во Белград на албанскиот и српскиот премиер.

Поради сторената грешка во преводот им се извинуваме на Батон Хаџиу и на читателите.

Ти што ќе направиш во врска со тоа?
Ќе збориш или ќе превземеш некое дејствие за тоа да не се оствари?
Јас како единка што да направам?
Да речеме ќе сакаат Албанците да ја земат пола македонија, дел на србија и почнува војна, Македонија против албанија и Србија против нив. Ние сме православни, тие муслимани, јас мислам дека таа војна ќе испадне на крај на верска основа. Ако дојде до војна на верска основа голема албанија, илирида, нема никогаш да има.
Тоа е мојата претпоставка.

@Hulse не верувам јас.

Тоа е. Рани куче да те лае. Ги прибравме 300.000 косовари, им дадовме државјанства а сега они и нивните деца сакаат да ти ја одземаат државата. Неблагодарно племе. ..

Јас како единка што да направам?
Да речеме ќе сакаат Албанците да ја земат пола македонија, дел на србија и почнува војна, Македонија против албанија и Србија против нив. Ние сме православни, тие муслимани, јас мислам дека таа војна ќе испадне на крај на верска основа. Ако дојде до војна на верска основа голема албанија, илирида, нема никогаш да има.
Тоа е мојата претпоставка.

@Hulse не верувам јас.
Да,ти како единка што ќе направиш за да го спречиш уништувањето на твојата држава и остварувањето на фашистичката идеја за голема Албанија?
Твоите претпоставки се тотално небитни.
Единствено важно е што ти ќе направиш ако твојата земја, куќа, семејство,се нападнати.
Ќе се бориш,ќе се предадеш и ќе ја признаеш "реалноста" која ни ја спремаат,или ќе ја здуваш и ќе јадеш гурабии некаде оддалеку?

Да,ти како единка што ќе направиш за да го спречиш уништувањето на твојата држава и остварувањето на фашистичката идеја за голема Албанија?
Твоите претпоставки се тотално небитни.
Единствено важно е што ти ќе направиш ако твојата земја, куќа, семејство,се нападнати.
Ќе се бориш,ќе се предадеш и ќе ја признаеш "реалноста" која ни ја спремаат,или ќе ја здуваш и ќе јадеш гурабии некаде оддалеку?
Ќе се борам до крај за нереализирање на голема албанија и заштита на мојте најблиски и мојте Македонски браќа и сестри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom