Фактички највисока оценка без овие работи ти испаѓа 7мица, дури и да положиш со максимум поени на колоквиумите? Како гледа на редовноста? Бара процент нешто или? До сеа 4 пати не сум бил на предавање, на 3 од тие 4 има пратено список. 15 пати сум бил, исто само на 3 прати список. Ебати малерот.
И друго ме интересира, за тоа всушност и дојдов на темава. Финансиско сметководство книгата што ја купуваме од Либро, ја пишуваат вработените од Либро или е скенирана од оригиналната книга? Нормално лигички е да е скенирана, ама има толкав број на печатни грешки што не е нормално за книга за на факултет. Ако е ваква и оригиналната, срам да им е на професорите. Наместо Т има Д во зборовите и обратно. (пр. наназаТ) После наместо в има Ф (поФторно), фалат точки на милион места и уште мноогу лапнати букви, заменети местата на 2 букви во еден збор и слично.[DOUBLEPOST=1413749760][/DOUBLEPOST]има и двојно членување исто така... пример финансиското сметководството
Лошо си ме разбрал. Он не ги вбројува тие сите работи во оценка, ако имаш 100 и 100 поени, ќе имаш нормално 10ка од колоквиумите. Ако имаш 51 и 51, ќе имаш 6ка.
Но, бидејќи не е можно да извадиш повеќе од 87-8 негде, тие што бараа по секоја цена 10ки си правеа и презентации и се по ред за + поени. Но, некад сам ги зафркнуваше. Јас на испит иам повисока оценка од колеги што и презентираа и му одеа редовно на предавања, а јас ич не одев.
На редовноста не гледа никако, освен за потпис. Кај нас пушти само еден пат список во цел семестар, и ако те имаше на тој ќе си добиеш потпис, ако не, ќе си платиш. Сега слушам дека уствари пуштал скоро секој час список, па морало на 80-90% од списоците да си потпишан. Така изгледа и сега ќе биде чим пушта повеќе.
Инаку, таа е книгата, една од најглупите и најнеразбирливите воопшто. Јас искрено само книжењата се трудев да ги укапирам од таму, а теорија си читав од тие од Либро што се пишувани од студенти. Земи материјали што и да најдеш од таму и верувај повеќе ќе се снајдеш.
Aj nekoj da mi dade sovet za Osnovi na menadzment kaj Shuklev? Sto ke mi bide vo korist da naucam za kejsovite? I stvarno tolku zeznati prasanja dava? Definicii treba da se ucat, ili maks posveteno vnimanie na nabrojuvanki?
Кејсовите, заокружувај се што не ти е логично и тоа што не го имаат другите. Јас за два предмета од Шуклев, ниеден не погодив, алал нека ми е.
Само набројуванки. Оние очигледните, оние во табелите, во сликите, и оние во текст. На тие во текст најмногу се паѓа, зошо никој не им обрнува внимание.