SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
templar да не имаш некои линкови од каде да почнам со PBN ама многу сериозно. Ќе инвестирам над $2к во една голема мрежа :)

и после ваков бродолом, заклучок што функционира а што треба да се избегнува ?

templar да не имаш некои линкови од каде да почнам со PBN ама многу сериозно. Ќе инвестирам над $2к во една голема мрежа :)
Ти пишав ПП.
и после ваков бродолом, заклучок што функционира а што треба да се избегнува ?
После 3-4 дена ќе излезе заклучокот. Од моја гледна точка првите страни засега се преплавени со web 2.0 резултати. Али нешто имат утнето Гугл во алгоритмот. Не искачаат добри резултати при пребарувањето.

Намерно дојдов порано дома за да бидам во тек со настаните. Штета што не можев да имам нормален викенд после 2 месеци...
50% од сајтовите буквално ми ги нема на гугл. Трите сајтови што останаа воопшто не се на прва страна туку на втора и трета. Генерираат трафик, ама не е тоа тоа...
Сајтовите што ми ги снема од гугл го имаа следното :
20 .edu линкови, 10 .gov линкови
300 High PR линкови ( од PR2 до PR6 )
30-тина web 2.0
50 social bookmarks
anchor diversity 13%
Останатото спам ( или да бидам попрецизен, 70% од линковите беа спам, што е највероватно причината зошто ме снема од гугл )
Да заврши пингвинот и ке напишам детално што функционира а што не. Моментално сум во шок...[DOUBLEPOST=1413676586][/DOUBLEPOST]
Само нека заврши апдејтот и ке напишам детално упатство за PBN...2K се многу пари, затоа стрпи се барем до понеделник/вторник додека не се стабилизираат работите.

Последно уредено од модератор:
Според мене за тие што градат PBN Да не ги фати чичко гугл може да користат cloudflare.Бидејќи таму се испомешуваат различни ип адреси.Ако сум грешка поправете ме.

@templar55 види си пп.

Според мене за тие што градат PBN Да не ги фати чичко гугл може да користат cloudflare.Бидејќи таму се испомешуваат различни ип адреси.Ако сум грешка поправете ме.

@templar55 види си пп.
Не, не знам како функционира cloudflare ама знам како функцинираат PBN. Значи секој домеин од PBN МОРА да има различен хостинг ( значи различна IP адреса ) ама тоа не е се. Замисли да имаш 50 сајтови во PBN и сите да се на една иста скрипта. Го јадеш во тој случај. Едната мора да биде вордпрес другата џумла и ред други, значи треба да се запази на диверзија и на природност. Не е природно твојот сајт да има 100 backlinks и сите да доаѓаат од вордпрес, нели ? Креирање на PBN бара ненормално многу време и внимание и нормално инвестиција од која на многу може да им се заврти во глава.
Проблемот е ако немате искуство со PBN една мала грешка и се ке се сруши како кула од карти.[DOUBLEPOST=1413677353][/DOUBLEPOST]
кои се тие зборови? сакам да ги проверам :)
Ке си ги откријам ничињата у тој случај. Побарај нешто во врска со гејминг и hacks и ке ти биде јасно. Секојдневно ги проверував претходно, ова што денес го видов е катастрофа невидена.

има луѓе што продаваат ако си заинтересиран ...

Не, не знам како функционира cloudflare ама знам како функцинираат PBN. Значи секој домеин од PBN МОРА да има различен хостинг ( значи различна IP адреса ) ама тоа не е се. Замисли да имаш 50 сајтови во PBN и сите да се на една иста скрипта. Го јадеш во тој случај. Едната мора да биде вордпрес другата џумла и ред други, значи треба да се запази на диверзија и на природност. Не е природно твојот сајт да има 100 backlinks и сите да доаѓаат од вордпрес, нели ? Креирање на PBN бара ненормално многу време и внимание и нормално инвестиција од која на многу може да им се заврти во глава.
Проблемот е ако немате искуство со PBN една мала грешка и се ке се сруши како кула од карти.[DOUBLEPOST=1413677353][/DOUBLEPOST]
Ке си ги откријам ничињата у тој случај. Побарај нешто во врска со гејминг и hacks и ке ти биде јасно. Секојдневно ги проверував претходно, ова што денес го видов е катастрофа невидена.

Никако со иста скрипта.
Еве според мене што не треба да биде исто :
  • IP Адреса(обавезно)
  • Различен меил на whois и на wordpress(обавезно)
  • Да не има исти скрипти/плагини
  • Да не е сосема иста содржина
  • Да нема исти backlinks
Али овие последните 3 може да се изостават на пример на еден сервер 20 вордпрес(али со cloudflare) (имам порано пробано дека гугл не детектира ако е од cloudflare, ваљда е сеуште така)

има луѓе што продаваат ако си заинтересиран ...
Има niche related PBN која сигурно нема да биде погодена од овој апдејт ама линковите таму чинат од 500 до 800 долари. Мислам дека е премногу...[DOUBLEPOST=1413677865][/DOUBLEPOST]
Никако со иста скрипта.
Еве според мене што не треба да биде исто :
  • IP Адреса(обавезно)
  • Различен меил на whois и на wordpress(обавезно)
  • Да не има исти скрипти/плагини
  • Да не е сосема иста содржина
  • Да нема исти backlinks
Али овие последните 3 може да се изостават на пример на еден сервер 20 вордпрес(али со cloudflare) (имам порано пробано дека гугл не детектира ако е од cloudflare, ваљда е сеуште така)
Ке мора да истражам за ова cloudflare, не ми е баш познато. Искрено, не знам зашто немам прочитано до сега за вакво нешто.

Има niche related PBN која сигурно нема да биде погодена од овој апдејт ама линковите таму чинат од 500 до 800 долари. Мислам дека е премногу...[DOUBLEPOST=1413677865][/DOUBLEPOST]
Ке мора да истражам за ова cloudflare, не ми е баш познато. Искрено, не знам зашто немам прочитано до сега за вакво нешто.
да изградиш PBN од исто niche којзнае колку време ќе ти треба, муабетот ми беше ако сака да купи можам и јас да му средам или секој кој што е заинтересиран да купи домен за PBN :)

да изградиш PBN од исто niche којзнае колку време ќе ти треба, муабетот ми беше ако сака да купи можам и јас да му средам или секој кој што е заинтересиран да купи домен за PBN :)
Не само време, ке требаат и многу пари...иначе какви домени нудиш т.е. минимум DA и PA, цената можеш и во инбокс ако е проблем. Имаат веќе изградено некакви backlinks ?

Не само време, ке требаат и многу пари...иначе какви домени нудиш т.е. минимум DA и PA, цената можеш и во инбокс ако е проблем. Имаат веќе изградено некакви backlinks ?
мин. ДА и ПА - 20, беклинкови мора да има изградено инаку нема да бидат моќни :), ама сите ги проверувам да не се спамирани и дали имаат квалитетни линкови.

мин. ДА и ПА - 20, беклинкови мора да има изградено инаку нема да бидат моќни :), ама сите ги проверувам да не се спамирани и дали имаат квалитетни линкови.
Извини вака што те малтертирам, а citation flow на ahrefs ? После апдејтов и те како ке има улога...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom