Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти пишав ПП.templar да не имаш некои линкови од каде да почнам со PBN ама многу сериозно. Ќе инвестирам над $2к во една голема мрежа![]()
После 3-4 дена ќе излезе заклучокот. Од моја гледна точка првите страни засега се преплавени со web 2.0 резултати. Али нешто имат утнето Гугл во алгоритмот. Не искачаат добри резултати при пребарувањето.и после ваков бродолом, заклучок што функционира а што треба да се избегнува ?
Само нека заврши апдејтот и ке напишам детално упатство за PBN...2K се многу пари, затоа стрпи се барем до понеделник/вторник додека не се стабилизираат работите.templar да не имаш некои линкови од каде да почнам со PBN ама многу сериозно. Ќе инвестирам над $2к во една голема мрежа![]()
кои се тие зборови? сакам да ги проверамОва што го кажа @Mr.HyPNoTiC е сосема точно. За 10 keywords проверив и web 2.0 царуваат моментално.
Не, не знам како функционира cloudflare ама знам како функцинираат PBN. Значи секој домеин од PBN МОРА да има различен хостинг ( значи различна IP адреса ) ама тоа не е се. Замисли да имаш 50 сајтови во PBN и сите да се на една иста скрипта. Го јадеш во тој случај. Едната мора да биде вордпрес другата џумла и ред други, значи треба да се запази на диверзија и на природност. Не е природно твојот сајт да има 100 backlinks и сите да доаѓаат од вордпрес, нели ? Креирање на PBN бара ненормално многу време и внимание и нормално инвестиција од која на многу може да им се заврти во глава.Според мене за тие што градат PBN Да не ги фати чичко гугл може да користат cloudflare.Бидејќи таму се испомешуваат различни ип адреси.Ако сум грешка поправете ме.
@templar55 види си пп.
Ке си ги откријам ничињата у тој случај. Побарај нешто во врска со гејминг и hacks и ке ти биде јасно. Секојдневно ги проверував претходно, ова што денес го видов е катастрофа невидена.кои се тие зборови? сакам да ги проверам![]()
има луѓе што продаваат ако си заинтересиран ...templar да не имаш некои линкови од каде да почнам со PBN ама многу сериозно. Ќе инвестирам над $2к во една голема мрежа![]()
Не, не знам како функционира cloudflare ама знам како функцинираат PBN. Значи секој домеин од PBN МОРА да има различен хостинг ( значи различна IP адреса ) ама тоа не е се. Замисли да имаш 50 сајтови во PBN и сите да се на една иста скрипта. Го јадеш во тој случај. Едната мора да биде вордпрес другата џумла и ред други, значи треба да се запази на диверзија и на природност. Не е природно твојот сајт да има 100 backlinks и сите да доаѓаат од вордпрес, нели ? Креирање на PBN бара ненормално многу време и внимание и нормално инвестиција од која на многу може да им се заврти во глава.
Проблемот е ако немате искуство со PBN една мала грешка и се ке се сруши како кула од карти.[DOUBLEPOST=1413677353][/DOUBLEPOST]
Ке си ги откријам ничињата у тој случај. Побарај нешто во врска со гејминг и hacks и ке ти биде јасно. Секојдневно ги проверував претходно, ова што денес го видов е катастрофа невидена.
Има niche related PBN која сигурно нема да биде погодена од овој апдејт ама линковите таму чинат од 500 до 800 долари. Мислам дека е премногу...[DOUBLEPOST=1413677865][/DOUBLEPOST]има луѓе што продаваат ако си заинтересиран ...
Ке мора да истражам за ова cloudflare, не ми е баш познато. Искрено, не знам зашто немам прочитано до сега за вакво нешто.Никако со иста скрипта.
Еве според мене што не треба да биде исто :
Али овие последните 3 може да се изостават на пример на еден сервер 20 вордпрес(али со cloudflare) (имам порано пробано дека гугл не детектира ако е од cloudflare, ваљда е сеуште така)
- IP Адреса(обавезно)
- Различен меил на whois и на wordpress(обавезно)
- Да не има исти скрипти/плагини
- Да не е сосема иста содржина
- Да нема исти backlinks
да изградиш PBN од исто niche којзнае колку време ќе ти треба, муабетот ми беше ако сака да купи можам и јас да му средам или секој кој што е заинтересиран да купи домен за PBNИма niche related PBN која сигурно нема да биде погодена од овој апдејт ама линковите таму чинат од 500 до 800 долари. Мислам дека е премногу...[DOUBLEPOST=1413677865][/DOUBLEPOST]
Ке мора да истражам за ова cloudflare, не ми е баш познато. Искрено, не знам зашто немам прочитано до сега за вакво нешто.
Не само време, ке требаат и многу пари...иначе какви домени нудиш т.е. минимум DA и PA, цената можеш и во инбокс ако е проблем. Имаат веќе изградено некакви backlinks ?да изградиш PBN од исто niche којзнае колку време ќе ти треба, муабетот ми беше ако сака да купи можам и јас да му средам или секој кој што е заинтересиран да купи домен за PBN![]()
мин. ДА и ПА - 20, беклинкови мора да има изградено инаку нема да бидат моќниНе само време, ке требаат и многу пари...иначе какви домени нудиш т.е. минимум DA и PA, цената можеш и во инбокс ако е проблем. Имаат веќе изградено некакви backlinks ?
Извини вака што те малтертирам, а citation flow на ahrefs ? После апдејтов и те како ке има улога...мин. ДА и ПА - 20, беклинкови мора да има изградено инаку нема да бидат моќни, ама сите ги проверувам да не се спамирани и дали имаат квалитетни линкови.