Повици за насилство: Албанците треба да војуваат на северот,Прешевската долина и делот на Македонијa

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Знам дека имаат огромна поддршка од меѓународната заедница. Поентата ми е друга. Се сеќаваш на една изјава во која Бериша повика на обединување на Албанците во регионот во една држава? Веднаш САД реагираа со остра опомена. Ако Албанците се заиграат премногу со овие филмови за големи држави и шеријати, ќе бидат издресирани од западот со малку поинакви методи, не со опомени .
Има луѓе кои појма немаат од политика, војување или геополитички интереси ама за јадење буреци по форуми се први. Сеуште не сфатиле дека САД повеќе нема речиси никаков интерес на Балканот, односно Бувша Југославија. Тоа што им требаше го направија и овозможија до 2001 година. Балканот беше само тренинг зона за тоа што сега го гледаме на Блискиот - Средниот Исток и Муслиманските земји. Вистинските интереси и закани се насочени и доаѓаат од таму. Ако немаат интерес за повторно нешто големо да се случува тука, тогаш ништо нема да се случи. Албанците може колку сакаат да си прават филмови и да лобираат но тоа нема во скоро време да се реализира. Така да chill out и уживајте.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Сега на 28ми Ноември им е ден на знамето, да видиме таму со какви знамиња ќе продефилираат.

V

viktora

Гостин
иди легни си
Што не ти е јасно?[DOUBLEPOST=1413586742][/DOUBLEPOST]
Има луѓе кои појма немаат од политика, војување или геополитички интереси ама за јадење буреци по форуми се први. Сеуште не сфатиле дека САД повеќе нема речиси никаков интерес на Балканот, односно Бувша Југославија. Тоа што им требаше го направија и овозможија до 2001 година. Балканот беше само тренинг зона за тоа што сега го гледаме на Блискиот - Средниот Исток и Муслиманските земји. Вистинските интереси и закани се насочени и доаѓаат од таму. Ако немаат интерес за повторно нешто големо да се случува тука, тогаш ништо нема да се случи. Албанците може колку сакаат да си прават филмови и да лобираат но тоа нема во скоро време да се реализира. Така да chill out и уживајте.
Ми се свиѓа муабетов дека Америка нема никаков интерес на балканов.Сега можеме да се опуштиме.Без разлика што србиве го пречекаа Путин како Тито среде Белград.Патем нетреба да си некој експерт за да видиш како стојат работите на балканот.Убаво кажа србинот,србите да го направеа истото со знаме на голема србија во Тирана до сега ќе беше свикан советот за безбедност.Но до сега никој не ги осуди албанците.И тоа баш пред постата на Путин.

Последно уредено од модератор:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Dosta bre tropajte gluposti,lugeto i onaka nema sto da jadat, teska mizerija preovladuva pa uste da se ragjaat i sedat vo skapanata ni drzava zaradi tugja alcnost i bolni ideali. Tie sto se plateni da mavtaat so race za vreme na predizborni kampanji, e tie neka ne izvadat od gomnata kade samite oni ne zaglavIja!
Не јади гомна и не ми ја навредувај татковината МАКЕДОНИЈА која ја почитувам во која сум се родил,живеам и работам.
До сега не прочитав или слушнав дека некој умрел за јадење
Се виде колку точно има сиромашни со најголемата глупост за простувањето долгови.
Едвај 40к собрале а има 2м и кусур жители Македонија.

Член од
23 декември 2007
Мислења
330
Поени од реакции
159
Не јади гомна и не ми ја навредувај татковината МАКЕДОНИЈА која ја почитувам во која сум се родил,живеам и работам.
Се виде колку точно има сиромашни со најголемата глупост за простувањето долгови.
40 к по 4 члено семејство просек да земиме колку се тоа ? А другите што неможиме да пријавиме затоа што сме имале некој приход минимален претходната година или пак не сме биле под завод толку и толку месеци каде се овие по списоциве ? Ќе ми кажиш и оние што бегаат секоа ден од Македонија и не сме 2 м и кусур затоа што сами кажаа преку ФЗОМ колку има електронски здраствени картички направено. Да додадам и дека 35 илјади невработени само во Скопје на саем беа а по другиве градови кога ке се отворат такви денови колку ќе бидат замисли си .

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Па не биди толку убеден. Еве да замислиме да дојди до такво сценарио... како и во војната 2001-ва, така и тогаш ќе имаат безрезервна поддршка од западот. Тие ќе ги снабдуваат со оружје, тренинг, логистика... ќе ги евакуираат кога ќе има потреба.
Не заборавај дека би добиле и огромна поддршка и од твојата омилена татковина Елада, која и со ѓаволот оро би играла само штета да ни нанеси.
Ние во такво сценарио нема да војуваме против Албанци. Да сме сами оставени да се пресметаме, нема потреба воопшто да се грижиме. Ама ние би војувале против сета логистика и машинерија на западот предводен од САД. А против нив нема играчки играње.

Користа и потребите од ден на ден се менуваат.Америка ќе почне да ја губи контролата врз Европа,а со тоа и врз Балканот.Гледај ги низ светот што прават,во Германија сечеа луѓе со мачети,во Австрија исто,Англија исто правеа инциденти,секаде прават проблеми а Европа и Балкан се најзагрозени од тие радикали.Америка е уз нив само и само од корист,од Бондстил се повлекуваат,пазарот се повеќе го држат Кина,Русија,па така Америка ќе си се повлече во свои граници,за тоа време овие ќе им дојдат преку глава и на запад и на балканскиве земји(не дека сега не се) и ќе удрат со глава низ sид,кај што ќе ни се дадат одврзани раце на сите Балкански земји против нив,+ подршка.

И не заборавај,така наречената голема аЉбанија,има делови и од Грција,каде што ИСТОТАКА имаат територии кај што нема власт и полиција и кај што прават проблеми,баш пред некој месец најавуваа отцепување на тие делови во Грција.А верувај дека не се глупи до тој степен Грците за да дозволат да им земат дел од држава само за на нас да ни нанесат зло.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Што не ти е јасно?[DOUBLEPOST=1413586742][/DOUBLEPOST]
Ми се свиѓа муабетов дека Америка нема никаков интерес на балканов.Сега можеме да се опуштиме.Без разлика што србиве го пречекаа Путин како Тито среде Белград.Патем нетреба да си некој експерт за да видиш како стојат работите на балканот.Убаво кажа србинот,србите да го направеа истото со знаме на голема србија во Тирана до сега ќе беше свикан советот за безбедност.Но до сега никој не ги осуди албанците.И тоа баш пред постата на Путин.
Значи кажав дека САД нема СКОРО никакви интереси на Балканот од гледна точна на безбедност и војни затоа што тие и НАТО контролираат скоро се и моментално шансите за нова војна на Балканот се речиси нула, освен можеби во Босна. И ако им е од интерес ќе има војна ако не нема да има ништо. Незнам дали намерно се правите вакви или не сакате да разберете дека се е битка на интереси. САД моментално главно е свртена кон Блискиот Исток и Муслиманскиот свет во генерала затоа што таму е нафтата, и мора да се прават војни за да може воените профитери да си вадат ќар од војните и да си црпаат нафтичка.

Она што се случи на натпреварот од Месечината се гледа дека беше намерно наместено од "некого" баш пред посетата на Путин во Србија и сакаа да исценираат скандал. Всушност во целава оваа ситуација за мене Албанците испаѓаат најголеми глупаци затоа што ги користат и манипулираат за свои цели, и како на гладни кучиња им пласираат коска "Голема Албанија" како демек ги поддржуваат и ќе им го остварат сонот. Се додека САД и НАТО не решат дека треба да има Голема Албанија тоа никогаш нема да им се оствари на Албанците, односно сами никогаш нема да успеат да ја направат. Ова е дискутирано мислам милион пати досега и крајно време е да ги тргнеме настрана ваквите глупави тези.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Дај не ме смеј со овој отпис на долгови ти се молам. Дали воопшто го познаваш законот и кои се условите за да бидеш подносител? Има луѓе што не ни можат да поднесат, а ако поднесат сите што треба тогаш најмалку 400-500 илјади луѓе ќе испаднат.

Плус тоа твојата математика е грешка.

40к подносители. 1 подносител - 1 семејство. Маж, жена и дете - ова рандом, некои семејства се и поголеми

40.000 * 3 = 120.000 илјади индивидуи, личности, луѓе, граѓани како сакаш наречи ги. Епа тебе ако ти се чинат малку мене не. Тоа ти е како скоро Прилеп и Битола заедно, па ти сега види.

И да се надоврзам, еве ја твојата сакана и мила татковина до каде стигна со нејзините постапки. Човек веќе несмее ни на комшијата сијалица да му смени. Ако така мислат дека ќе ја намалат невработеноста и ќе го зголемат стандардот гадно се излажале.

Последно уредено:
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Всушност во целава оваа ситуација за мене Албанците испаѓаат најголеми глупаци затоа што ги користат и манипулираат за свои цели, и како на гладни кучиња им пласираат коска "Голема Албанија" како демек ги поддржуваат и ќе им го остварат сонот. Се додека САД и НАТО не решат дека треба да има Голема Албанија тоа никогаш нема да им се оствари на Албанците, односно сами никогаш нема да успеат да ја направат. Ова е дискутирано мислам милион пати досега и крајно време е да ги тргнеме настрана ваквите глупави тези.
Па нормално. Тие и оваа држава што ја имаат им е на поклон дадена од западот пред 100 години, буквално.
Ме заболе таквото дали ќе звучи како навреда ова, ама понеспособен народ немам сретнато, нарочито во европски рамки. Освен за дивјаштво, абе за ништо друго да не ги бива. И во Германија ги имам запознато, дури и пообразовани ќе речиш, магистри инженери итн., тој ставил по фејсбук карти со голема Албанија, клипови со муџахедини и ги велича овие од исис. Толку им е ак’лот, што би рекле струмичани. Илири биле, жими јајцава. Не верувам дека Илирите било вакво диво племе.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Нашите политичари и водачи ги направија двете катастрофални грешки,првата во 1945,а другата во 1991 година.А за Русите ние како народ сме малкуважни,тие повеќе би не гледале во склоп на една Србија,исто како што ја замислувале заедно со Бугарите Санстефанска Бугарија.Шансата за самостојна и силна Македонија со вистинските земји пријатели е одамна прокоцкана,затоа цело време сме на губитничката страна.

Член од
18 октомври 2014
Мислења
24
Поени од реакции
6
Ситуацијата на Македонија е поволна, во некој сегменти. Да, кого и да прашаш во Македонија, САД или Русија би ти рекол Русија, исто како и во Црна Гора на пример. Но проблемот на Македонија се баш Албанциве. Конфликтот во 2001 година беше изрежиран со 1 цел : Пазете што правете, и Македонците и Албанците. Албанците да бидеме реални се нација која уште од време на Ахмет Зогу (ако не се лажам првиот крал на Албанија помеѓу двете светски војни, кога и дефакто Албанија настанала) рекол, парафразирам : Албанците секогаш мора да бидат со појакиот, да го добијат тоа што го сакаат, спремни да гинат за нив. Па така уште од тоа време они се увлечуваат и на Русите и на Американците, сега модерно на Американциве. Е сега кога Америка им го даде тоа што го сакаа, Косово (Али да не се лажеме и Америка доби многу од тоа) Американците се уплашија од можно менување на колосекот на Албанците надвор од Албанија, па го изрежираа конфликтот во 2001та година. Тоа беше конфликт во кој они им рекоја на Албанците : Еј, пазете што правите, Македонците се моќни (Па ни дозволија Су-25 кој подоцна им ги забранија на Украинците да ги продаваат затоа што тогаш ќе им пропаднеше целта на конфликтот) а на Македонците : Пазете, и Албанците се моќни, ги наоружаја и герилски напаѓаа. Така да, Македонија не смее многу да иде со Русија, али ако сакаме со Русија не треба да идеме ни со НАТО ни со ЕУ, па така оваа ситуација барем во овие времиња е една од подобрите солуции. Според мене, Македонија мора да балансира, се додека геополитиката и колосекот на Балкан не се смени, а кога ќе се смени, јасно треба да кажеме на која страна ќе се одлучиме. Малите држави никогаш не можат да водат своја политика.

Kajgana Shop

На врв Bottom