Анксиозност

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.669
Поени од реакции
31.573
Добро, толку ли ти го загрозив егото што мислеше цела ноќ што да ми пишеш? Три пати си ми реплицирал додека јас мирно спиев и тоа „Последно уредено: денес во 03:47“. Така да, друже, сам себеси треба да се тешиш и да си баеш против несоница. :icon_lol:
,,,,:D,,,ne ke da si spiela mirno,,em boldirano em ekspresno vraten odgovor,,,dovolno za da ti skockam edna psihoanalitichna sostojba za tebe,,,tiki aj koj ke se zamara so:ROFLMAO: spijachki koga vo toa vreme site normalni po neshto rabotat,,,:pos:,,,,

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Никој ништо не споделуе, јас си велев помош и искуства тука ке најдам :(

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
@Rastignac разлистај ја убаво темата, @langelina има пишувано, пишувано...
Сврти наназад по страните и види, и многу други имаат споделено свои искуства, начини на кои се справувале како и совети за другите.

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Со хомеопатски лекови има ли пробано некој? дали помагаат? Искуство некое?

S

Samurai_Sk

Гостин
Едно ке кажам најлошо што може да му се случи на некого, јас искрено не успеав да се справам со ваквиот проблем, скоро 6 години патам, сега до таа скала сум што не можам да поднесам дури најмала нервоза,Тешко ми е многу да се концентрирам особено сакам сега да учам француски ама никако не оди, еден саат учење и одма ке почне да боцка главата особено секогаш едностранично или левата или десната страна на главата,главата станува топла на едната страна ко шпорет, понекогаш во иство време имам и болка во увото мислам дека ке пукне поцрвенува, исто и овде или левото или десното уво, па ако не боли увото ке имам вкочување на едната страна на лицето, некогаш и рамото исто или на левата рака или на десната,или нозете пак или левата или десната ама никогаш не се случува да имам вкочување на двете страни или болки на главата на двете страни, секогаш едната, и секогаш и ова ми се случува кога сакам да се концетрирам да учам нешто, да памтам нешто, може и во случај кога некој стварно ке ме извади од так. Јас проблеми со срцето, со дишењето немам сега, имав кога прв пат ми се појави мислев дека ке добијам срцев инфракт во секој момент, секој ден со истиот страв живеев, сега последните 2 години имам проблеми секогаш со главата и се плашам можеби веќе не е прашање анксиозноста,туку да не се овие симпотми на нешто сериозно.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Истите симптоми ги имав и јас. Студирам во странство, додека сум таму ми е одлично, кога ќе се вратам тука ми се враќаа симптомите и на еден подолг престој овде отидов на психоЛОГ којшто одлично ме среди, го најдов кореннот на сите проблеми и едноставно сменив многу навики од порано, за да сега животот си го сакам 100 пати повеќе од претходно, иако знаат да се вратат симптомите, си наоѓам сам начини за да ги снема (читање, трчање, излагање со друштво). Најважното е што тие симптоми не може да ве полудат, убијат, задават, угушат без разлика колку изгледало тоа така.
Можеш да ми пишеш пп? Профилот ти е затворен не можам ни да ти го видам а камо ли порака да ти пишам :) Фала однапред

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Еве една книга баш за виа проблем, незнам до сега некој дали а има закачено ама би требало да помогне... Јас вчера а открив и по и почнав да а читам и да применуам некои работи, ќе видиме здравје како ќе оде... Поздрав...

Attachments

Ф

Флеш

Гостин
Дали има некој искуство со агорафобија и да сподели и пише нешто во врска со таа тема ? Да опише како се справува со тој страв и повеќе збор плус е добро дојден позитивно.

B

babsyy

Гостин
Дали има некој искуство со агорафобија и да сподели и пише нешто во врска со таа тема ? Да опише како се справува со тој страв и повеќе збор плус е добро дојден позитивно.
А да не истражуваш и да не се замараш со вакви глупости, пошо ќе си изнајдеш триста "болести". Олабави, уживај, дружи се, фати женска смени си го животот од корен и ич да не ти чуе што е тоа чудо.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Немам класични панични напади со срцебиење него само снемувам воздух и од тука ме фаќа паника дека ќе се задушам. Исто почнав дур се возам во автобуси / одам по улица да трипам т.е ми се мати малце видот и мислам дека ќе се онесвестам у секој момент. Анксиозност е?

совет за сите: не читајте симптоми на Google за било што...

Semiramida

A prayer for the wild at heart kept in cages
Член од
27 јули 2013
Мислења
97
Поени од реакции
120
Немам класични панични напади со срцебиење него само снемувам воздух и од тука ме фаќа паника дека ќе се задушам. Исто почнав дур се возам во автобуси / одам по улица да трипам т.е ми се мати малце видот и мислам дека ќе се онесвестам у секој момент. Анксиозност е?

совет за сите: не читајте симптоми на Google за било што...
За тоа што ти се мати/.врти може да си слабокрвен ,а за снемување на воздух може да ти е опструкција на дишни патишта.Исто може да е и на нервна база-=паничен напад или анксиозност,ако ти се собирало во тебе и си бил во фрки па излегува сега на површина.Ова како бивши паничар ,не читам од Google.Мене не ми се матеше ,ама страшни тахикардии и гушење имав .С е ке се среди, без страв.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
За тоа што ти се мати/.врти може да си слабокрвен ,а за снемување на воздух може да ти е опструкција на дишни патишта.Исто може да е и на нервна база-=паничен напад или анксиозност,ако ти се собирало во тебе и си бил во фрки па излегува сега на површина.Ова како бивши паничар ,не читам од Google.Мене не ми се матеше ,ама страшни тахикардии и гушење имав .С е ке се среди, без страв.
Крвта ми е супер, за дишните патишта.. ништо чудно. Имам алергија, но сум ја имал цел живот а може и да не сум обраќал внимание на симптомите. Првиот напад / снемување на воздух беше по читањето на некои симптоми на интернет поврзани со срцето пошо претходно тешко дишев пред спиење и ми дијагностицираа брадикардија поради голем физички напор која се повлече по некое време.

Kajgana Shop

На врв Bottom