Templar видов дек сакаш да правиш пбн и ја сум за, прати ми порака да праиме муабет. Ќе делиме инвестиција. Инаку како иде со заработка, јас сега правам оптимизација и нови 2-3 страни. Гса веќе слаби ефекти вади, мора пбн
Бев во план да правам PBN и тоа сам, ама се откажав. Знам дека многу чини ама тоа не е единствениот проблем.
Проблемот мене лично ми е што гугл наскоро ке почни да ги гони оние сајтови кои што користат PBN и ке ги пенализира.
GSA веќе не работи за tier1 така да единствената опција ми е да користам web 2.0 и нив да ги третирам како PBN. Градам линкови и до тие web 2.0 сајтови ама треба време додека да добијат на авторитет за разлика од PBN каде добиваш на авторитет веднаш.
И погоре спомнав дека поефтина варијанта на PBN е SAPE и гледам дека многу луѓе почнуваат да го користат тоа.
Ке видиме каков ке биде следниот гугл апдејт.
Ако гугл не превземат акција против PBN во наредните 6 месеци ке скокнам во тоа веднаш и може комотно да формираме една мрежа од 50-тина сајтови.
Иначе супер ти оди... секоја чест и направи scale
Знаеш и сам какви niches се користат на CPAGrip така да со градење на web 2.0 за свои линкови ке направиш outrank на сите спамери што се моментално на прва страна. Истражувај и следниот месец нека бидат 2000$... Искрено заеби GSA како tier1 и сконцентрирај се на web 2.0... ке ги видиш разултатите после месец ипол/два.