Исус или исис, кој Пат е Вистинскиот?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пак мислев ќе биде ова некоја добра дискусија бидејќи за мене ISIS = Изида !!! :)

А ова, глупости... мешање на сешто само да се зборува за Исус , христијанство и ислам! И нормално прикажување како едното или другото е лошо!

Ок ајде, зборувајте штом толку сакате...

Вистинскиот Пат е Спирос, Унус Деус
jesus-leading-flock-of-sheep-smiley-emoticon.gif

Најјака паралела, Исус или Терористичка организација.
И Исус беше член на бунтовничка терористичка организација која се бореше против Римската власт во Јудеја. Римјаните пратиле голема војска да го заробат Исус и му ја разбијат групата, тој беше осуден на смрт со распнување, казна којасе изрекнуваше само за најголеми злостори - убиство и бунт против Рим. Дел од апостолите беа зелоти - а зелоти се вооружени борци против рим кои во тоа време употребуваа теерористичка тактика, атентати, убиства напади и на воени и на цивилни цели. Да беше измислен експлозивот тогаш, Исус вреојадно ќе се разнесеше во храмот во бомбашки самоубиствен напад на преставниците и соработниците на римската власт

И Исус беше член на бунтовничка терористичка организација која се бореше против Римската власт во Јудеја. Римјаните пратиле голема војска да го заробат Исус и му ја разбијат групата, тој беше осуден на смрт со распнување, казна којасе изрекнуваше само за најголеми злостори - убиство и бунт против Рим. Дел од апостолите беа зелоти - а зелоти се вооружени борци против рим кои во тоа време употребуваа теерористичка тактика, атентати, убиства напади и на воени и на цивилни цели. Да беше измислен експлозивот тогаш, Исус вреојадно ќе се разнесеше во храмот во бомбашки самоубиствен напад на преставниците и соработниците на римската власт
ама римјаните беа маринци, и маринци како маринци - јако ДПС, и ќотек

Убаво вика Харалд: "...Ние сме животни кои бараат ...

Е па така е. Некои постојано бараат, а другите прекрасно се најдени. (y)

guter-hirte.jpeg

Помина времето кога се подлажуваа луѓето со бог. ...

Јас пак велам дека допрва доаѓа времето, кога широката маса на луѓето ќе престане да се лаже себеси и ќе Го “види“ Единствениот Вистински и Совршен БОГ во Христа!

Него Спиро, ти имаш го изодено патот да ни кажеш шо има на другата страна?

Јас непознавам вистинско чедо Божје кое се фали со своето одење, знаење, верување, ... бидејќи “другата страна“ е Таа Која - суштински и вистински - го оди Патот во и за ними!

Знам дека е многу тешко за разбирање, посебно за оние коишто (слични на надувените средновековни крвници, тогаш) денес се горди на сопственото знаење, одење, творење, ... а глуви за Музиката (Мистиката) и слепи за Милоста на Се’држителот! (y)

.

[DOUBLEPOST=1413128565][/DOUBLEPOST]
Абе спики, викаш дека лошите нешта што се случуваат се поради гревовите на нашите предци?

Тогаш дали и Исус умрел поради гревовите на неговиот татко?

.

Па тоа е генијалното на Вистината: Тој Кој што нема грев, се направи како да има грев, така да ние кои сме грешни бидеме праведни пред Бога!

Сфаќаш? (2 Кор. 5:21)

Но, ајде да се вратиме на конкретнава тема: Исус или исис, кој пат е Вистинскиот?

.

Последно уредено:
Најјака паралела, Исус или Терористичка организација.

Е па, јаничарите (духовните чеда кураишки) се тие коишто велат дека (нивниот) “исус“ е крвав борец, зелот, насилник, ... итн.!

.

Кај шо има од едните, има и од другите. И не биди вулгарен, деца читаат.
Не верувам дека читаат вакви теми, а твојот одговор нема врска со реалноста.
Но, ако сакаме можеме глупости да тропаме.
Еве јас сметам дека денес најголема опасност на модерното општество, се ацтечките свештеници кои убиваат со вадење срце на живо, дузина луѓе дневно, за да не им падне небото врз глава.

Ајде да глумиме грешници, за да бидеме праведни пред бога....

Да, немам грев.
Можеби е тоа така, според некои твои мерила.
Многу е веројатно, дека и Хитлер според неговите лични мерила, немал грев.

Е па, јаничарите (духовните чеда кураишки) се тие коишто велат дека (нивниот) “исус“ е крвав борец, зелот, насилник, ... итн.!

.
27 А оние мое непријатели, што не сакаат да царувам над нив, доведете ги тука и погубете ги пред мене
Лука 19

Е па така е. Некои постојано бараат, а другите прекрасно се најдени. (y)

guter-hirte.jpeg

Јас пак велам дека допрва доаѓа времето, кога широката маса на луѓето ќе престане да се лаже себеси и ќе Го “види“ Единствениот Вистински и Совршен БОГ во Христа!

Јас непознавам вистинско чедо Божје кое се фали со своето одење, знаење, верување, ... бидејќи “другата страна“ е Таа Која - суштински и вистински - го оди Патот во и за ними!

Знам дека е многу тешко за разбирање, посебно за оние коишто (слични на надувените средновековни крвници, тогаш) денес се горди на сопственото знаење, одење, творење, ... а глуви за Музиката (Мистиката) и слепи за Милоста на Се’држителот! (y)

.

[DOUBLEPOST=1413128565][/DOUBLEPOST]

.

Па тоа е генијалното на Вистината: Тој Кој што нема грев, се направи како да има грев, така да ние кои сме грешни бидеме праведни пред Бога!

Сфаќаш? (2 Кор. 5:21)

Но, ајде да се вратиме на конкретнава тема: Исус или исис, кој пат е Вистинскиот?

.
Догма пак догма,резултат никаков. За овие 2000 години никој од тие како тебе,што го трубеа ова дека Исус ова она,пак ќе дојдел ништо од тоа.Пробај со нешто друго,белким ќе имаш поголеми резултати во твојата вера и ќе помогнеш некому. http://www.kabbalah.info/engkab/the_secret_meaning_of_the_bible.htm. Ова нешто Црквата вешто го криеше од своите верници,а им продаваше магла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom