T
templar55
Гостин
Адсенсе е ОК... ама само ОК. Во минатото не беа толку строги и не блокираа акаунти како ке им текне. Денеска е доведено до ниво на претеризам и затоа многу други се одлучуваат на Affiliate marketing.@templar55 Еве овде јавно да прашам. Дали е подобро да се форсира уште од старт со амазон, или да се оди со адсенсе.
На пример јас имам страна за здрава исхрана, е сега јас сум на адсенсе. И сите што ги познавам тераат така, значи немам некој што би ми кажал од искуство како оди со амазонот.
Ако може малку повеќе за овој дел да објасниш.
Друга работа е... пред да напишеш на блогот нешто мора да ја истражиш таа тема во целост. Истражи го тој keyword и каква конкуренција има за него.
Слободно оди во google planner tool и напиши го клучниот збор. Јас искрено не би пишувал за тој збор доколку има помалку од 30 000 пребарувања за тој збор месечно.
Следното е да утврдиш дали ВРЕДИ да се пишува за тој збор. Вреди во случај ако зборот има комерцијална вредност.
Пример : Why garcinia cambogia is so effective and where to buy it... Keyword :buy garcinia cambogia...
Во овој случај ако имаш линк до амазон продавница каде продаваат garcinia cambogia, тогаш очекувај да направиш пари.
Друг пример: можеш ако имаш и адсенсе... бидејќи генерира банери кои се во сличност со содржина, сигурно ке навлечеш неколку кликови а со тоа и пари.
И играј чисто со адсенс, оти не се нормални. Ама не стој во место и напредувај и гледај кога ке се усовршиш да ги смениш.