До и Од модераторот на подфорум Религија

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
9.237
Зошто ми е избришан постот во Прашања за Исламот? Кажав нешто што не е вистина?

D

Daedalus

Гостин
Преместен ти е во Дискусија бидејќи иницира дебата и не е конретно прашање.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
До администатирот: како треба да изледа еден мој пост, а да не биде избришан? Само немој да ми се вадиш на форумските правила...

D

Daedalus

Гостин
Бараш одговор на прашање и од старт го побиваш очигледниот одговор, браво бе Мики.
Зошто не треба да убивам луѓе? Само немој да ми кажеш, „пошто тоа не е морално, не е правилно, ја одземаш слободата и право на живот на другите луѓе...“ ок?

Ако пишеш пост кој е оф топик, навредлив, сеирџиски и на било каков начин не е поврзан со темата или очигледна провокација на тема која не е соодветна за провоцирање и дебатирање како „Прашања до“, ќе ти биде избришан.

Не ми е јасно како после 10000 пати објаснување неколку ПРОСТИ правила ееј, не е квантна физика, две-три правила се и пак не ви е јасно, ко да немате осет кога и каде идете оф топик или ги кршите правилата. Глеј прост пример Мики...

Темата се вика, „Прашања за Исламот“ и јасно стои дека: Темата е прашање/одговор. Така? Прашање/одговор. Тоа е правилото, едноставно е. И сега имаш тест Мики, да процениш чиј пост не е комплементарен со темата, ме интересира дали би можел да го поминеш тестот....

Особа А:
Дали во Куранот е дозволено да се краде?
Особа Б:
Не е дозволено, според правилата во истиот, на крадците им се сечат рацете.

Особа В:
Вие сте безмислосни, сечете раце на невини луѓе, вие исламистите не сте божји луѓе. (повлекување расправија во тема „Прашања до...“)

Особа Г:
Abe Гурџи, овие Шкендија опасни се, хехе. (оф топик, сеир и провокација)

Особа Д:
Кои? (вклучување во оф топик и делумно продолжување на сеир)

Особа Г:
Браќава бе другар.(сеир и провокација)

Особа Д:
Абе, а на овие у Сирија им ги сечеа рацете или главите? (провокација)

Ајде Мики, што мислиш ти, чии постови не се Прашање/Одговор за Исламот, кои се сеир, а кои се оф топик или провокација?
Ти ги потцртав за помош и ти пишав во заграда.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Глеј прост пример Мики...
Еве уште попрост пример-попрост, здравје!

Ако еден атеист напише личен став, кој е обично „кењање„ по Црквата или по духовоста, а тој став е заснован буквално на ништо, т.е. е заснован на личниот верски неписменлак од авторот на ставот и тој став остане достапен на форумов за другите атиеисти на форумов, на кои (ставот) ќе им послужи за „духовна„ храна, тогаш све е у реду, така?

Ако напишам критички став кон таквиот атеистички став, тогаш мојот став/пост се брише, така?

По кое форумско правило? По твоето?

D

Daedalus

Гостин
Каде си забележал дека ги оставам атеистичките постови, а ги бришам твоите само?
Имаш примери соодветни, лесно може да провериме?
Ако се расправате у „дискусија за атеизмот и другите верувања“, расправајте се за вашите верувања и колку се валидни се' дур не се вреѓате на лична база и не користите навредливи зборови кои Мики, возрасен си, ги знаеш. Не морам да ти ги набројувам у форумските правила.

На другите теми како „Прашања до..“ знаеш више, ваљда не треба да ти повторувам 100 пути. Има прашање, а потоа одговор. Ти живееш во некоја лоша илузија и заблуда дека ако јас сум атеист, готово, атеистите имаат повеќе права од твојата измислено маргинализирана група на теисти.

Доналд Сикерт е баниран една недела само пошто си закачи казнени со тролање на секоја тема, навредување и пукање сеир. Тоа е пошто христијанин или атеист (стварно не знам што е)? Не. Знаеш колку мислења имам избришано до сега на атеисти што ве тролале по темине?

Измислуваш проблеми, ако има мислење кое мислиш дека е навредливо и не треба да е во темата и слично, Мики, постои копче „пријави“, кликни го, а ја ќе проверам.

Ако имаш било каков пример кадешто несоодветно ти било избришано мислење, додека пак било оставено мислење кое не треба да биде оставено, дај го, ќе провериме и ако сум ти го избришал, а не требало да биде избришано, ќе ти го вратам и ќе ти се извинам.

Глеј @Изгрев како убаво си кажа, видов дека у мене е грешката, му го вративме мислењето и му се извинив.
Ако сум оставил мислење кое не е за оставање ќе го тргнам, ти само ПРИЈАВИ Мики, не ја пуни темава со рандом мрчење без да принесеш евиденција. Ти до сабајле можеш да плачеш како си обесправен, ако не приложиш ДОКАЗ, конкретно прашање и слично, искрено твоето мислење е 0, дури и контра продуктивно пошто све што правиш е создавање некоја лажна узбуна и илузија на бунт како што праат многу членови кои немаат соодветни докази и пошто знаат дека ги немаат, пробуваат одоколу да создадат некоја слика на неправда или уште пострашно, не се ни самите свесни дека напишале нешто кое уопште не е таму каде што треба да биде или со несоодветна содржина.

Не се сложувам со 95% од луѓето кои пишуваат тука, многу од нив и атеисти. Не се вади на картата дека си обесправен пошто си теист, кај мене не ти пали тој муабет.[DOUBLEPOST=1412020127][/DOUBLEPOST]@MIKI1 , пошто стварно бев љубопитен кои мислења сум ти ги избришал, наидов на неколку кои ти биле избришани од моја страна пред една недела.

Прашања за христијанството...
Ова е МИКИ1 прашање за христијанството или одговор на прашање?

Прашања до атеистите.... (тука имаше дебата во која ви избришав повеќе мислења на тебе и на атеистите на кои им даваш измислени права, вчера ова било)
Секако дека не си во право: кога твоите размишљања ќе станат вистинити, тогаш ќе бидеш во право.
Се‘ додека коментираш за нешта од кои самиот не си дел, с‘е до тогаш ќе бидеш во криво...
Ова е мики прашање кое го имаш за атеизмот?
А што ново кажа ти самиот? Нешто кое до сега не сме го прочитале на форумов?
А ова Мики се прашања кои ги имаш за атеизмот кон атеистите? Мене не ми личи на ништо такво. Не е прашање за атеизмот, дали е ова прашање за атеизмот кон атеистите, што мислиш Мики? Можда сум ја слеп, ама мене ми личи на лична расправија, Мики.

На истата тема беа избришани уште 30 мислења кои беа расправии и оф топик од сите членови кои учествуваа во расправијата, што не ти е јасно на тебе? Пишуваш мислења кои ОЧИГЛЕДНО, не се поврзани со темата, мислењата ти биднуваат избришани.
МИКИ, немаш 10 години, на дете да му објаснев ќе сфатеше до сеа. Го сфаќаш концептот за „оф топик“, нели? Оф топик е кога пишуваш нешто што не е согласно со темата. Расправија помеѓу 30 души на „Прашања до...“ е оф топик, имате веќе таква тема Мики. Не е навреда ако некој мисли дека тоа во што веруваш е погрешно на таква тема која е создадена за да исправате криви дрини и таму такви расправии никој не ви ги брише. Ако сакаш да дебатираш, пишувај таму, не ги загадувајте другите теми.
Од друга страна ако некој тебе те навреди на било каков начин и почне некако да те напаѓа, пријави ти и не бери гајле. Не се подавај и не реагирај на провокации.

Ти најубаво си поминуваш тука пошто не навлагаш премногу у навредувања. Чуму се буниш па ти, повеќето атеисти тука поминале полошо од тебе ако стварно почнале да ве вреѓаат. Па ти си дошол пустиот да се жалиш пошто сум ти избришал оф топик мислење.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Каде си забележал дека ги оставам атеистичките постови, а ги бришам твоите само?
Имаш примери соодветни, лесно може да провериме?
Ако се расправате у „дискусија за атеизмот и другите верувања“, расправајте се за вашите верувања и колку се валидни се' дур не се вреѓате на лична база и не користите навредливи зборови кои Мики, возрасен си, ги знаеш. Не морам да ти ги набројувам у форумските правила.

На другите теми како „Прашања до..“ знаеш више, ваљда не треба да ти повторувам 100 пути. Има прашање, а потоа одговор. Ти живееш во некоја лоша илузија и заблуда дека ако јас сум атеист, готово, атеистите имаат повеќе права од твојата измислено маргинализирана група на теисти.

Доналд Сикерт е баниран една недела само пошто си закачи казнени со тролање на секоја тема, навредување и пукање сеир. Тоа е пошто христијанин или атеист (стварно не знам што е)? Не. Знаеш колку мислења имам избришано до сега на атеисти што ве тролале по темине?

Измислуваш проблеми, ако има мислење кое мислиш дека е навредливо и не треба да е во темата и слично, Мики, постои копче „пријави“, кликни го, а ја ќе проверам.

Ако имаш било каков пример кадешто несоодветно ти било избришано мислење, додека пак било оставено мислење кое не треба да биде оставено, дај го, ќе провериме и ако сум ти го избришал, а не требало да биде избришано, ќе ти го вратам и ќе ти се извинам.

Глеј @Изгрев како убаво си кажа, видов дека у мене е грешката, му го вративме мислењето и му се извинив.
Ако сум оставил мислење кое не е за оставање ќе го тргнам, ти само ПРИЈАВИ Мики, не ја пуни темава со рандом мрчење без да принесеш евиденција. Ти до сабајле можеш да плачеш како си обесправен, ако не приложиш ДОКАЗ, конкретно прашање и слично, искрено твоето мислење е 0, дури и контра продуктивно пошто све што правиш е создавање некоја лажна узбуна и илузија на бунт како што праат многу членови кои немаат соодветни докази и пошто знаат дека ги немаат, пробуваат одоколу да создадат некоја слика на неправда или уште пострашно, не се ни самите свесни дека напишале нешто кое уопште не е таму каде што треба да биде или со несоодветна содржина.

Не се сложувам со 95% од луѓето кои пишуваат тука, многу од нив и атеисти. Не се вади на картата дека си обесправен пошто си теист, кај мене не ти пали тој муабет.[DOUBLEPOST=1412020127][/DOUBLEPOST]@MIKI1 , пошто стварно бев љубопитен кои мислења сум ти ги избришал, наидов на неколку кои ти биле избришани од моја страна пред една недела.

Прашања за христијанството...

Ова е МИКИ1 прашање за христијанството или одговор на прашање?

Прашања до атеистите.... (тука имаше дебата во која ви избришав повеќе мислења на тебе и на атеистите на кои им даваш измислени права, вчера ова било)
Ова е мики прашање кое го имаш за атеизмот?

А ова Мики се е прашања кои ги имаш за атеизмот кон атеистите? Мене не ми личи на ништо такво. Не е прашање за атеизмот, дали е ова прашање за атеизмот кон атеистите, што мислиш Мики? Можда сум ја слеп, ама мене ми личи на лична расправија, Мики.

На истата тема беа избришани уште 30 мислења кои беа расправии и оф топик од сите членови кои учествуваа во расправијата, што не ти е јасно на тебе? Пишуваш мислења кои ОЧИГЛЕДНО, не се поврзани со темата, мислењата ти биднуваат избришани.
МИКИ, немаш 10 години, на дете да му објаснев ќе сфатеше до сеа. Го сфаќаш концептот за „оф топик“, нели? Оф топик е кога пишуваш нешто што не е согласно со темата. Расправија помеѓу 30 души на „Прашања до...“ е оф топик, имате веќе таква тема Мики. Не е навреда ако некој мисли дека тоа во што веруваш е погрешно на таква тема која е создадена за да исправате криви дрини и таму такви расправии никој не ви ги брише. Ако сакаш да дебатираш, пишувај таму, не ги загадувајте другите теми.
Од друга страна ако некој тебе те навреди на било каков начин и почне некако да те напаѓа, пријави ти и не бери гајле. Не се подавај и не реагирај на провокации.

Ти најубаво си поминуваш тука пошто не навлагаш премногу у навредувања. Чуму се буниш па ти, повеќето атеисти тука поминале полошо од тебе ако стварно почнале да ве вреѓаат. Па ти си дошол пустиот да се жалиш пошто сум ти избришал оф топик мислење.

А барем да фрлеше око и на постовите ради кои ги имам напишано моите ставови кои си ги цитирал?...Ќе можи?[DOUBLEPOST=1412037941][/DOUBLEPOST]
Ти до сабајле можеш да плачеш како си обесправен, ако не приложиш ДОКАЗ, конкретно прашање и слично,
„Доказ„? Како треба да изгледа доказот?

D

Daedalus

Гостин
А барем да фрлеше око и на постовите ради кои ги имам напишано моите ставови кои си ги цитирал?...Ќе можи?[DOUBLEPOST=1412037941][/DOUBLEPOST]

„Доказ„? Како треба да изгледа доказот?
Мики, ова е последен пат по кој ти објаснувам, ако сфатиш, сфатиш, ако не сфатиш, навистина ми е жал што не можам да ти помогнам, а потоа ќе го игнорирам секој твој ирелевантен коментар за муабетов.
Последно нешто што треба тука е да дебатираме.

Ти Мики1 можеш да ја пишеш новата филозофија за универзумот, во твојот пост да го докажеш постоењето на Бог пред сите атеисти и истовремено да откриеш 300 нови елементи што е достојно за Нобелова, твојот пост може да е реакција на други 1000 постови. Ако постот ти е напишан во тема „Дали сакате розеви гаќички“, постот е оф топик, ќе ти го ископирам и ќе го дадам да се објави јавно (ако си открил 300 елементи), а потоа ќе ти го избришам од темата. Разбираш, така?

Постовите на кои ти си реплицирал се ИЗБРИШАНИ заедно со твојот оф топик пост.
Мене не ми се важни причините кои те мотивирале да пишеш оф топик пост, мене ме интересира дали постот е оф топик или не и врз основа на тоа одлучувам дали постот ќе остане или ќе биде избришан во ситуацијата.

И под доказ Мики1, подразбирам да ми дадеш тема и време кога си го пишал коментарот за јас да можам да проверам дали имаш основа за бунење пошто ти комотно можеш да ми дојдеш и да ми кажеш дека пред 356745676543 години на тема која не ја кажуваш, јас сум ти избришал коментар кој не бил за бришење и да остане на твојот збор против мојот збор.
Изгрев на пример дојде, ми кажа на која тема сум му избришал пост и за што се работеше во истиот, видов дека по грешка сум му го тргнал пошто постот му беше сасим во ред и соодветен на темата али додека бришев други постови сум го избришал и тој ради човечка грешка, му се извинив на Изгрев, а потоа го вратив постот.

D

Daedalus

Гостин
Доналд, освен ти и уште 2-3 члена, повеќето членови тука искрено се изјаснија дека не сакаат тролање, вреѓање и ред други работи кои ги правиш ти и тие 2-3 члена. Слободно распрашај ги дали сакаат вреѓање и заебанции на теми кои барем на нив емотивно им значат.

Ти не бегаш оф топик, ти тролаш буквално. Не можеш у тема „Дискусија за атеизмот блабла“ да прашуваш член дали навива за Шкендија/Исис... Не негирам дека на тебе ти е забавно, али веруј дека членот кој го тролаш не го осеќа истото и тој член сака да има такви строги закони какви што ти, Гурџи и пар членови не ги сакате.

Нема потреба од тоа да стварате илузија дека сите присутни на подфорумов се сложуваат со вашата дефиниција за тоа што треба да претставува истиот. Повеќето со кои јас сум зборел се согласуваат со онаа каква што ја нарекуваш „полициска строгост“, а ја би ја нарекол коректност и воспоставување бар некој ред у маса од безвредни тролања.

Не е поентата во тоа дали ти или некој друг ќе ми се налути, во ниту една моја „казна“ која сум ја доделил нема ни грам лична причина.
Ако мислиш дека треба да биде полабаво, исконтактирај го администраторот, дај му го тоа како идеја и ако истиот се согласи, мене најмалце ќе ми претставува проблем да го сменам сето тоа. На крај краева форумов е на @Acid (и не, не му го пушам, али го отупевте ти и тие двајца тројца со калемење вина на мој грб за правила кои важат на сите други подфоруми, а вие сакате да не важат тука) и прво од почит не можам да идам контра правилата кои мене ми се поставени како одговорност.

На него му е важна репутацијата на форумов и колку сериозно ќе биде сфатен истиот, ако он смета дека е ок тоа што го кажуваш, у реду, нека се доведат „Чек дис аут“ правила тука и што е до мене ако сакате пцујте се и убивајте се.

А за пиво не е проблем, ќе те частам и онака.
Не гледам сврха у тоа да се дискутира ова по сто пути.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Доналд, освен ти и уште 2-3 члена, повеќето членови тука искрено се изјаснија дека не сакаат тролање, вреѓање и ред други работи кои ги правиш ти и тие 2-3 члена. Слободно распрашај ги дали сакаат вреѓање и заебанции на теми кои барем на нив емотивно им значат.

Ти не бегаш оф топик, ти тролаш буквално. Не можеш у тема „Дискусија за атеизмот блабла“ да прашуваш член дали навива за Шкендија/Исис... Не негирам дека на тебе ти е забавно, али веруј дека членот кој го тролаш не го осеќа истото и тој член сака да има такви строги закони какви што ти, Гурџи и пар членови не ги сакате.

Нема потреба од тоа да стварате илузија дека сите присутни на подфорумов се сложуваат со вашата дефиниција за тоа што треба да претставува истиот. Повеќето со кои јас сум зборел се согласуваат со онаа каква што ја нарекуваш „полициска строгост“, а ја би ја нарекол коректност и воспоставување бар некој ред у маса од безвредни тролања.

Не е поентата во тоа дали ти или некој друг ќе ми се налути, во ниту една моја „казна“ која сум ја доделил нема ни грам лична причина.
Ако мислиш дека треба да биде полабаво, исконтактирај го администраторот, дај му го тоа како идеја и ако истиот се согласи, мене најмалце ќе ми претставува проблем да го сменам сето тоа. На крај краева форумов е на @Acid (и не, не му го пушам, али го отупевте ти и тие двајца тројца со калемење вина на мој грб за правила кои важат на сите други подфоруми, а вие сакате да не важат тука) и прво од почит не можам да идам контра правилата кои мене ми се поставени како одговорност.

На него му е важна репутацијата на форумов и колку сериозно ќе биде сфатен истиот, ако он смета дека е ок тоа што го кажуваш, у реду, нека се доведат „Чек дис аут“ правила тука и што е до мене ако сакате пцујте се и убивајте се.

А за пиво не е проблем, ќе те частам и онака.
Не гледам сврха у тоа да се дискутира ова по сто пути.
Е ај така нека биде:P

Ја се повлекувам од дискусиите на овој подфорум, во интерес на мнозинството:cool:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
9.237
Зошто мојот пост во Прашања за Исламот е избришан? Зошто е обезвреднет мојот труд? Дали кажав нешто што не е вистина? И како не се најде ниту еден муслиман да одговори на моето прашање, туку се нашол некој да ме пријави. На темата Дискусија за религиите нема ниту еден муслиман, на темата Прашања за Исламот кога не знаат што да одговорат најлесно им е стисни Пријави и плачи кај модераторот.

Го согледуваш ли ти тоа @RogerBacon ?

D

Daedalus

Гостин
Добро бе, па пратете што се дешава. Не ти е избришан, префрлен ти е у дискусија.
Никој не те пријави, туку цела таа дускусија послем беше префрлена пошто не беше веќе прашање/одговор. Ако поставуваш „прашалник“ после секоја реченица, тоа не ти го прави постот прашање. + Сето тоа премина во расправија и све беше преместено И образложено зошто. И ја потрошив 10 мин. во „Дискусија...“ темата да објаснам зошто ви ги префрлив мислењата таму, ти најверојатно си го рипнал сето тоа, си видел дека ти фалат мислењата и да си се пожалиш одма.
Е ај така нека биде:P

Ја се повлекувам од дискусиите на овој подфорум, во интерес на мнозинството:cool:
Никој не ти вика да се повлечеш.
Глеј само у теми ко „Прашања до атеистите.“ да не пишуваш ствари ко...
Ја па мислев навиваш за Шкендија и ИСИС.
Имаш 38 опомени пошто ја сум лош и ти бришам 3000 мислења ко ова погоре, пред да ти ставам 2-3 казнени пошто претеруваш? Биди реален сеа :)

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Прашањето што го поставив до атистите,и самиот добро знаеш дека и тоа како е поврзано со атеизмот, затоа и го поставив во таа тема, и згора на се напишав ’’како со свои зборови’’.Како што си забележал моето учество на форумов е основно со религиозна цел, а не научна. Ако навистина си толу загрижен за компатибилноста на прашањата во темите тогаш зошто постови кои се далеку од соодветност особено на твои сличномисленици стојат негибнати(дали Бог игра мајтап е прашање кое е соодвеетно во темата прашања за христијанство?дискусии за астрономија, теми за врколаци и вампири и милион друг примери...се соодветни). А прашање кое во слична форма му беше поставено на најголемиот атеист во светот е прашање кое не е соодветно во темата прашања до атеистите?Кажано народски зарем мислиш дека пиеме нафта?
Инсистирам прашањето да биде вратено таму.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Никој не ти вика да се повлечеш.
Глеј само у теми ко „Прашања до атеистите.“ да не пишуваш ствари ко...

Имаш 38 опомени пошто ја сум лош и ти бришам 3000 мислења ко ова погоре, пред да ти ставам 2-3 казнени пошто претеруваш? Биди реален сеа :)
Па, убаво сум си заклучил, за кого навива:)

Ти мислиш дека не навива за ИСИС и Шкендија?:D Ти гарантирам дека е за нив.:cool:

Друже мораш да дозволиш сеир, тролање, хумор и слични ствари:P Не иде вака муабетот.

Пази сеа ваков третман ист има на подфорум здравје претпоставувам, каде навистина е посериозно и луѓето бараат информации за одредени работи.

И сеа доаѓаме дека дискусија за одреден здравствен проблем, разменување мислења за тоа, е еквивалентно на дискусија дали земјата е стара 6 000 години, или дали се врти истата околу СОнцето.
Или пак дека мравките зборувале со одредена персона.
Да не зборувам па дека две книги од вкупно трите кои се вртат низ подфорумов, се напишани од некакви си паднати ангели, гласови во далечината и слично.
Се симињаат демони, паѓаат луѓе у трансови, и покрај се диктираат книги.

Мене, не ми личи ништо од ова на сериозно:)

Ај сеа ти биди реален, го бива ли ова, на овој начин:P

За казнените, ти реков уопште не се лутам:) Само се обидувам да издејствувам послободна дискусија.

Забава пред се.:)

И да не заборавам, да се одбанира Гурџи, единствениот религиозен тука. Покрај мене, се разбира.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom