[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Правев дупла доза, а бев баајги кнап со време за правење, а и за сликање, па ги направив како ролни. На другата тема Боб даде и таква идеја. :)
Има кечап, пушен кашкавал, обичен кашкавал, моцарела, кулен ( кој беше претенко исецкан и краевите потемнеа), печурки, шунка и оригано.

Тестото е преубаво.

пред.jpg

потоа.jpg

Правев дупла доза, а бев баајги кнап со време за правење, а и за сликање, па ги направив како ролни. На другата тема Боб даде и таква идеја. :)
Има кечап, пушен кашкавал, обичен кашкавал, моцарела, кулен ( кој беше претенко исецкан и краевите потемнеа), печурки, шунка и оригано.

Тестото е преубаво.

Прегледај го приврзокот 104027

Прегледај го приврзокот 104028
Е ова што си го направила е лиги да ти потечат, а не малиџаното:)
Како и да е......... мераци.......... ептен добро ти искочило, посебно тестото....... ете ти глас од мене:)

Еве ме и мене.
Рецептот за тестото е од една српска страна и таманка искочи.
На работна маса се меша 600гр. брашно, 2 прстофати сол и 2 лажички пециво. Одозгора се „втрљува“ 100мл. зејтин. Откако убаво ќе се изгмечи, се прави вулкан и во внатрешноста се става 360мл. млеко кое пополека се додава и се меша со вилушка.
Не се лепеше воопшто на работната маса. Ролатот го сечев со конец, оти со нож многу се сплескуваа парчињата. :D
Сакав да биде помлечно, па затоа ставив цела опаковка зденка и повеќе кашкавал. И нели салама и пред тоа пропжен сос со лукче. :D На крај оригано и маргаринче на секое. :D
IMG_0068.jpg

Едната фотографија е сликана со апарат, а другата со мобилен. Ми изгледаа различно и не знаев која да ја ставам. :D
image.jpg

image.jpg

Бубамарата ми ги прочита мислите, помислив на лосос, али се презаситив од коментари за морските плодови, можам да замислам што ќе зборувавте за лососот...

Натпревар за оваа недела „Пита со јаболка“, а.к.а. Пита америчка.
Таман е за периодов, со чајче, млекце...
Рецептот можете да го видите овде.

Еве мене како ми излезе
SAM_1549.JPG

@Ilumious, насловот.

Бравос! Како ме погоди со рецептов, секој ден правам или пита со јаболка или путер од кикиритки или чис кејк.

Тесто и јаболка во комбинација ни во лудило :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom