iPhone 6 и iPhone 6 Plus

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksnadar87
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе премините на iphone 6

• Да

Гласови: 8 15,7%
  • Не

Гласови: 43 84,3%

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .
Збориме за 6 ка а не за 6+ очигледно не знаеш да разликуваш или не знаеш дека има два телфони ова година епл .
Ако одиме по таа логика земи си Алкател до 100 евра и ке ти останат 800 евра за кола Киа и тоа доста сочувана .

epa po koj standard e okej telefon od 900 evra???

epa po koj standard e okej telefon od 900 evra???

Pa vidi sea, pak go vodime muabetot od pogresna nasoka. Cenata e diskutabilna.

A i vo krajna linija e irelevantna. Nekoj ke kaze budala e nekoj da plakja 300000evra za Lamborgini, koga i ja so moeto Jugo 45 vozam niz grad bez problem. I go kupiv vo zamena za kilo brasno.

Znaci cenata e za onoj sto saka premium ured i premium iskustvo, i sto saka/moze da go plati. Koj ne, nema pravo da se vadi "glup e zasto e skap", posto i ja na mojot Sony Tipo od 25e imam viber i kamera. Ok, i Jugoto isto vozi na benzin i ima 4 trkala, ama da se lazeme samo deka iskustvoto, filingot, pa na krajot i zadovolstvoto e isto.

Pa vidi sea, pak go vodime muabetot od pogresna nasoka. Cenata e diskutabilna.

A i vo krajna linija e irelevantna. Nekoj ke kaze budala e nekoj da plakja 300000evra za Lamborgini, koga i ja so moeto Jugo 45 vozam niz grad bez problem. I go kupiv vo zamena za kilo brasno.

Znaci cenata e za onoj sto saka premium ured i premium iskustvo, i sto saka/moze da go plati. Koj ne, nema pravo da se vadi "glup e zasto e skap", posto i ja na mojot Sony Tipo od 25e imam viber i kamera. Ok, i Jugoto isto vozi na benzin i ima 4 trkala, ama da se lazeme samo deka iskustvoto, filingot, pa na krajot i zadovolstvoto e isto.

pa pre bi zemal mercedes od 100 iljadi nego li lamborgini od 300 iljadi...me kapiras?

Некој да препорача некои добри апликации за iOS :). Инаку krale убаво ми се погоди iPhonot :)

Некој да препорача некои добри апликации за iOS :). Инаку krale убаво ми се погоди iPhonot :)
Зависи од твој вкус на пример ако сакаш да гледаш видео музика тогаш Vevo; а ако сакаш филмови да ставаш во ајванот AVPlayer или Oplayer и све друго како што има андроид има и за iOS .

Реков дека не коментирам, ама ајде една позитивна критика , оваа година не скратиле на брзината на флеш меморијата во телефонот (нанд-от) добри се во секвенционално впишување/читање на податоци. За пофалба е ова, голема разлика има...

68006.png

Додека кај најситните фајлови, 4K кластерите, не се баш сјајни....но во ред...

68004.png

68005.png

За тие што незнаат, брзината на нандот, е еден од клучните фактори за респонсивноста како и вчитувањето - инсталацијата на апликациите на телефоните, оваа година тоа е тајната на iOS/iPhone уредите.

Едит, барајќи низ нет, налетав на ова видео, кога се работи за респонсивност...

http://youtu.be/HXtMGJx5um8?t=35m38

Последно уредено:
http://youtu.be/PXBU9K6sQ7U?t=18m30s

Ова е она што одамна го зборам, поголема резолуција - помали перформанси, Apple со години добиваше додатна предност во мазност заради тоа, можете да видите како заради осетно помалата резолуција iPhone 6 го гази во мазност 6 +

Истото се случува со години кога се работи за Android уреди vs iOS уреди.

Почетокот на Ноември ќе биде во T-mobile . Досега продадени 20 милиони телефони . Добар почеток нели :)[DOUBLEPOST=1412917278][/DOUBLEPOST]Едно прашање сеа ? Еден другар чапнал iphone 5s од брод кој патува низ Европа . Телефонот е неодпакован и не е воопшто активиран . Е сега ако во случај го активира и го регистрира колкави се шансите да го фатат телефонот дека е украден ?

Почетокот на Ноември ќе биде во T-mobile . Досега продадени 20 милиони телефони . Добар почеток нели :)[DOUBLEPOST=1412917278][/DOUBLEPOST]Едно прашање сеа ? Еден другар чапнал iphone 5s од брод кој патува низ Европа . Телефонот е неодпакован и не е воопшто активиран . Е сега ако во случај го активира и го регистрира колкави се шансите да го фатат телефонот дека е украден ?
Ако не ми го продаде за 50еу ја ќе го пријавам:)

Има ли инфо некој (сигурно) дали новиов iPad ќе има 1 или 2гб рам?

Ако има 2GB, ќе биде таблет без конкуренција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom