Јака Муда - од Јапонија што ја чуваш порака, ти беше тој што беше погоден од таа квалификација, и одма почна да си бараш правна заштита
. Инаку, не е ова бојно поле за гласачи па ти како многу елоквентен форумџија ќе придонесеш да ја смениш власта
Не е битна уопште таа работа, со пораката и нејзиното чување.
Битно е тоа што не ти е гајле како тоа македонска власт, амнестира воени злосторници кои врз припадници на македонскиот народ извршија невидени ѕверства, него си се фатил за тоа дали јас кој се бунам заради тоа, истапувам од позиција на СДСМ. Те разбирам ја тебе и таквите како тебе. Сте си се зашушкале удобно у фотеља и си зимате клативрата-пари. Многу е срање кога некој ти го расипува комфорот. "Кој кур сеа се бунат овие за некои што им бутале стапови на работници у газ, или што влечеле живи луѓе со трактори, пред 10+ години." Зашто идилата на твоето розево секојдневие да се нарушува со тоа?...
Да беа некои твои роднини жртви на тие гниди, можеби и ти ќе се прашаше исто што и јас:
- Зошто мојата партија ги амнестира овие, кога дури и албанофилската Европа ни се лути за тој потег и секоја година по еднаш доаѓа од ЕК делегација, за да не подсети дека заради амнестирањето на хашките случаи, ќе имаме подоцна проблеми во евроинтегративните процеси?
- Зошто рестриктивните закони важат само за Македонците и се применуваат само во македонски реони?
- Зошто партијата на власт флагрантно замижува пред албанскиот терор, кој континуирано се спроведува?
....
и ред други прашања, кои секој кој искрено ги сфатил партиските идеали, би си ги поставил.
Но не, партијата избра да ги напушти основните идеали за сmетка на сопствените џебови. А очите ни ги мачка со шминкерски патриотизам: - градење споменици, знамиња, пеење химни, пралелно продолжувајќи да се прави на удрена за албанскиот терор.
Ова е една од клучните причини за егзодусот на Македонците надвор (покрај останатите). Никој не сака да го гледа своето дете претепано или убиено, само затоа што е Македонче или Христијанинче. Ако џандарот у станица ми рече Не сум ти ја телохранител, кога ќе одам да пријавам континуирани навлегувања во имот, од страна на новите комшии од Косово, тогаш може и знаме и химна и се што претставува оваа држава у газ да си го набутате.
Ме боли уво, некои партиски полтрони како вас, ботови, дали ќе мислат дека сум од опозиционите комуњарски амеби. Никаков изговор за партијата на власт и горка утеха на нас останатите, ни е тоа што кога би биле другиве на власт, би биле можда и полоши, по ова прашање.
Жал ми е и за партијата, што дозволи вакви да станат нејзино јадро и луѓето да ја споредуваат со опозиционава партија, околу тоа кој направил повеќе штета на државава....
Копје си носам секаде, по него ќе ме познаеш
Да, добро е да ги известиш дека тоа од позади што ти штрчи под панталоните не е Ајфелова Кула.
Може е подобро да им дадеме предлог на денешнава власт да се донесе закон за одземање на имотите на луѓе кои 15 години не припариле во државата, а имаат имот и државјанство Македонско. Што сме должни да гледаме запустени села, фино лепо земи тркаторот па преорај и укрупни си парцела, а не има земја за обработка, а никој не ја работи, па луцерка да насадам профит ќе имам, а вие чистете клозети у Паризу
Ова потсеќа на едно време кога имаше едни други апаши, кои земаа имоти на луѓето, а тие што се бунеа ги праќаа на Голи Оток.
Епа уште тоа ви остана, им ги исцедивте парите на обичните луѓе, сега е имотот нивни на ред.