Море све да им ебам!
Мене еднаш коа се враќав од работа на пешачкион кај ЈБТ на ќошето кај што беше Градска Апотека скратив од булеварот пошто тогаш не беше проширен и на 5 метри од пешачкиот поминав улица. Ме застанаа цајкани и ми вика едниот „Девојко не поминавте на пешачки, Ве молам да ми дадете лична карта за да Ве идентификуваме.“ Ја само го погледнав и му викам „Неам лична карта.“ Овој ми вика „Не поминување на пешачки 25 евра, не носење на лична карта 25 евра и дрско понашање со цајкан 200 евра, ќе треба да платиш 250 евра.“ Ја само му викам „Молам?!“ Цајканов ми вика „Дај ми нешто со слика некоја картичка за идентификација.“ Ја му ја даов картичката од работа што се откуцувам. И овој зема се јави во станица да му кажат ЕМБГ, број на ЛК и адреса.
Состави записник и ми вика треба да платиш 25 евра а за не носење на лична карта ќе ти опростам. Али пошто врнеше ми рече да влезам у кола кај нив дур овој го пишуе записникот. Го потпишав записникот и на крај му реков „Дур се заебаваше ти со мене и со записници за небитна ствар што на никому не сум причинила опасност до сега ќе идеше и ќе фаќаше лопови и дилери по Скопјево. Да ви ебам глупите џандари!“ Искочив од кола и му ја треснав вратата и му реков „Еби се!“
Наравно послем си платив на жиро рачун, однесов копија од уплатница у полициска станица Беко и таму ги отерав у три лепе ПМ!
Ебате цајканите ебате!
А и не се криви толку они, немат пари, то јет работата.